Dodaj do ulubionych

zdjęcia rtg

18.12.15, 00:47
Witam
wróciłam ze szpitala i chciałam obejrzeć swoje zdjęcia rtg wykonane na dwóch płytkach (na jednej przed operacją na drugiej po)
Niestety ani jedna ani druga nie chce się "otworzyć" - gdy wchodzę przez komputer---->stacja dysków - pokazuje że na płytce jest 720mb wolnego z 720mb - czy to możliwe, że na płycie rzeczywiście nic nie ma? A skoro tak to jak w szpitalu korzystali z zdjęć do operacji?
Obserwuj wątek
    • gyubal_wahazar Re: zdjęcia rtg 18.12.15, 01:08
      Wszystko jest możliwe, a szpital nie korzystał z płyt tylko czytał z serwera.
      Płyty to już pieśń przeszłości, wiec niech Ci wyślą skany na maila, albo dadzą linkę do ich ściągnięcia.
      Im więcej ludzi będzie na to naciskało, tym szybciej to zrobią, więc warto się z nimi poużerać
      • 0lc.ia Re: zdjęcia rtg 18.12.15, 12:12
        dzwoniłam do szpitala nie ma możliwości nagrania ponownie mam się udać do sekretariatu oddziału z tym, że z zoperowaną nogą raczej nie dam rady....
    • Gość: ? Re: zdjęcia rtg IP: *.dynamic.chello.pl 18.12.15, 05:56
      Irfan View - on czyta takie różne pliki w tym i takie "medyczne"...
    • madopar50 Re: zdjęcia rtg 18.12.15, 11:35
      płytka zawiera plik z oprogramowaniem które należy zainstalować.
      • 0lc.ia Re: zdjęcia rtg 18.12.15, 12:11
        Ale czy to normalne wtedy, że komputer odczytuje ją jako pustą??
        • gyubal_wahazar Re: zdjęcia rtg 18.12.15, 13:49
          W doskonałym świecie nienormalne, w tym w którym obecnie żyjemy - bardzo częste. Podobnie jak wyciągnięcie płyty analogowej i pytanie czy zagra w patefonie od sąsiadów. Może zagra, a może będzie słychać tylko trzaski. I nie będzie oczywiste, czy wina leży po stronie płyty, patefonu czy obu.

Możesz spróbować odczytać tą płytę na innym komputerze, a jak nie da rady, to jak wspomniałem poużerać się ze szpitalem, bo chwilowo dałaś się spławić

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka