Dodaj do ulubionych

Gdzie sprzedać komputer ? ...

IP: *.gazeta.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 12.10.04, 08:42
Ktoś wie gdzie można sprzedać komputer, albo najlepiej cały zestaw z
monitorem itd. od ręki ? Bo muszę natychmiast sprzedać sprzęt, mało używany
ekstra komplet ze wszystkimi papierami itd., ale nie mam czasu na Allegro.
Jest w Warszawie jakiś komis, sklep taki, albo jak natychmiast znaleźć kupca
na zadbany, dobry sprzęt ?
Obserwuj wątek
    • Gość: Render Re: Gdzie sprzedać komputer ? ... IP: *.gazeta.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 12.10.04, 12:30
      Naprawdę nikt nie wie ? Gdzie w Warszawie mogę sprzedać od ręki sprzęt
      komputerowy ? Podejrzewam, że takich miejsc jest mnóstwo, tyle że ich nie znam.
      Proszę o odpowiedź.
      • polokokt Re: Gdzie sprzedać komputer ? ... 12.10.04, 15:40
        Przy GUS (przy trasie Lazienkowskiej) jest gielda elektroniczna w przejsciach
        podziemnych, tam jest sporo sklepow i mysle ze znajdzie sie taki co odkupi od
        Ciebie sprzet.
        Inne wyjscie to odwiedzenie gieldy komputerowej z tylu Klubu Stodola i tam tez
        jest kilka stoisk co skupuja sprzet. Ale ostrzegam, ceny moga sie roznic nawet
        o 100% (ja sprzedawalme swoj sprzet jakies 3 miesiace temu i na jednym stoisku -
        zostalem "zgarniety" przez napedzacza klintow -Pan mi oferowal 250PLN a ja
        kawalek dalej sprzedalem za prawie 500PLN i jeszcze zstawilem sobie dysk twardy)
        Ale nie oczekuj tez ze ktos Ci zaplaci jak za nowy. Monitora 15" nie udalo mi
        sie sprzedac (100% sprawny). Nie ma zainteresowania takim sprzetem, minimum to
        17" i najlepiej jakiejs markowej firmy.
        Pozdrawiam
        • Gość: Render Re: Gdzie sprzedać komputer ? ... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 12.10.04, 17:52
          Mam Athlona 1600Xp, 256MB DDR, 40GB HDD Seagate, GeForce II 64MB, Cd-Rw LG
          16x10x40, Sound Blaster Live 5.1, Karta sieciowa Surecom Ethernet Adapter
          100/10Mb, modem kablowy Motorola Surfboard Sb4100E, monitor Philips 107T 17"
          Flat LightScreen. Nie powiem ile za to dałem, bo duuużo i teraz to jest tańsze,
          wiem, ale ile powinienem za to żądać z godnością, bo nie będe się zniżał przed
          jakimiś brudasami z giełdy. A co byłoby gdybym chciał ten zestaw nabyć ? Jaka
          tego cena powinna być godna ?
          • brudaszgieldy Re: Gdzie sprzedać komputer ? ... 13.10.04, 05:33
            Trollu Render - coś kręcisz:-)
            To chcesz sprzedac a może kupić i nie wiesz ile dać za "złom".
            500 a jak masz dobry humor to max.700
            • Gość: Render Re: Gdzie sprzedać komputer ? ... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 13.10.04, 08:51
              500 to jest 1/8 tego, za ile był nabyty. Wiem, że sprzęt tanieje, ale wiem też,
              że to bardzo dobry sprzęt, a ty jeśli nie możesz dać więcej to tylko znaczy, że
              nie masz kasy. To nie Ja tvtaj mam obniżać ceny do ciebie. To ty masz
              skombinować sobie więcej kasy, bo jak nie to nie będziesz miał nic. Darmo na
              tym świecie nie dają.
              • Gość: rav Re: Gdzie sprzedać komputer ? ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.04, 09:46
                Render wysłałem Ci maila w sprawie kompa, czemu nie odpowiadasz?
              • Gość: Zacho Re: Gdzie sprzedać komputer ? ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.04, 13:10
                Bardzo głupie podejście. Guzik kogo obchodzi ile za to dałeś. Ważne ile za to
                może dać konkurencja. A to co masz, to badziewiarski złom, lepsze można kupić w
                marketach za 1499. Używany może być za 1099, ponieważ to jest gorsze to 899, od
                tego odjąć marżę i wychodzi 450, ktoś może i da nawet 700, np.brudaszgiełdy i
                za to masz go całować w ... Naucz się że to nie ty dyktujesz warunki ale
                brudasyzgiełdy, a jak się nie podoba, to won.
          • Gość: polokokt Re: Gdzie sprzedać komputer ? ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.04, 10:23
            Najprosciej, to poniewaz te czesci (albo niewiele lepsze) sa jeszcze dostepne
            na rynku, zobacz ile taki nowy komputer kosztowalby teraz. A jak wiadomo nikt
            za uzywany nie da tyle za ile moze miec nowke ze sklepu z pelna gwarancja (albo
            jesli roznica w cenie wynosi 100PLN).
            Poza tym to Ty chcesz sprzedac a nie ktos kupic a to juz robi pewna roznice.
            Pozdrawiam
            • brudaszgieldy Re: Gdzie sprzedać komputer ? ... 13.10.04, 20:11
              Gość: Render 12.10.2004 08:42 + odpowiedz
              „jak natychmiast znaleźć kupca
              na zadbany, dobry sprzęt ?”
              Zasada sprzedaży – natychmiast to z bardzo dużym upustem. To musi być okazja.
              Możesz dalej szukać sklepu z używanym sprzętem ale jak nie podasz ceny okazyjnej to najwyżej możesz wstawić w komis. Dobry to on był dawno, w tej dziedzinie postęp jest szalony a ty masz już złom:-)
              Chcesz od ręki sprzedać i zobaczyć ile jest wart to wstaw np. do lombardu, zobaczysz ile ci dadzą pożyczki za niego. Oczywiście później możesz nie odbierać:-)

„za to żądać z godnością, bo nie będe się zniżał przed
              jakimiś brudasami z giełdy.”
              Ten co gardzi ludźmi wcale nie zasługuje na lepsze poważanie i traktowanie!
              Czy handel na giełdzie jest czymś gorszym niż handel w sklepie? Znam wielu ludzi, biznesmenów i polityków, dla których giełda była przez jakiś czas odskocznią. Lecz nigdy nie słyszałem od nich słów trywialnych.

„To nie Ja tvtaj mam obniżać ceny do ciebie. To ty masz
              skombinować sobie więcej kasy, bo jak nie to nie będziesz miał nic. Darmo na
              tym świecie nie dają.”

Ja nie chcę kupić!!! Zapytałeś za ile i to od ręki możesz sprzedać? Odpisałem wg swojej wiedzy i środowiska. Ja nie kupuję złomu a tym bardziej w tak kiepskiej konfiguracji;-) .Masz rację, że jak darmo się odpowiada to jest się obrażany. To jest taka mentalność Polaka, zapomina, że informacja też KOSZTUJE.
              Mam cichą nadzieję, że to ci pomoże wyciągnąć odpowiednie wnioski na przyszłość i to za darmo:-)
          • Gość: galilleo Re: Gdzie sprzedać komputer ? ... IP: *.west.biz.rr.com 13.10.04, 20:35
            Jezeli chcesz sprzedac to kupujacy wyklada kase i on a nie sprzedajacy
            decyduje ile za to zaplaci, a umowa musi byc zgodna.

Wartosc tranzakcji jest w rekach kupujacego i musi dla niego byc
            atrakcyjna.

Athlona 1600Xp nowy $ 30.00 uzywany $ 15.00
            256MB DDR nowa $ 29.00, uzywana $ 15.00,
            40GB HDD Seagate nowa $ 35.00, uzywana $ 12.00
            GeForce II 64MB nowa $ 45.00, uzywana $ 10.00
            Cd-Rw LG 16x10x40, nowa $ 20.00 uzywana $ 5.00
            Sound Blaster Live 5.1, nowa $ 25.00 uzywana $ 5.00
            Karta sieciowa Surecom Ethernet Adapter 100/10Mb, uzywana $ 2.00
            modem kablowy Motorola Surfboard Sb4100E, $ 5.00
            monitor Philips 107T 17" Flat LightScreen uzywany $ 15.00.

do tego dodac:
            zasilacz, $ 3.00
            karta glowna $ 10.00
            obudowa $ 0.00

czyli maksymalna wartosc jako calosc ~ $ 97.00 x 4 = 388.00 zetow.

Jak ci ktos zaofiaruje 400.00 zetow to bierz pieniadze i zapros na
            piwo z podziekowaniem i zyczeniem dobrego dzialania!
            • Gość: SOS Re: Gdzie sprzedać komputer ? ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.04, 22:31
              Proponuje ( sugerujac sie powyższym ) 500 - sprawnie i bezbolesnie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka