cheng2 05.04.20, 13:01 Jak przywrócić to ziet? Wciśnięcie [Alt Gr] oraz [x] kiedyś działało, teraz pojawia się lupa. Z góry dziękuję za sugestie i pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wariant_b Re: Brak z z kreską 05.04.20, 16:12 Pamięć podpowiada mi, że kombinacja <CTRL>+<ALT>+<Z> nie jest używana przez lupę Windows. Zatem pytanie - co to za lupa? Odpowiedz Link Zgłoś
cheng2 Re: Brak z z kreską 06.04.20, 17:51 To chyba jakaś aplikacja? Wygląda jak na załączonym zdjęciu. Odpowiedz Link Zgłoś
tapatik Re: Brak z z kreską 06.04.20, 08:07 Sprawdź lewy Ctrl-Shift, to znaczy przytrzymaj Ctrl i naciśnij Shift. Czasami ludzie przez pomyłkę przestawiają klawiaturę. Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: Brak z z kreską 06.04.20, 10:33 tapatik napisał: > Sprawdź lewy Ctrl-Shift, to znaczy przytrzymaj Ctrl i naciśnij Shift. > Czasami ludzie przez pomyłkę przestawiają klawiaturę. Błąd jest częsty, ale wtedy nie działałyby żadne polskie ogonki, nie tylko ź. Dlatego obstawiam, że lupa zajęła sekwencję klawiszy <CTRL>+<ALT>+<Z> (prawy Alt jest w pewnym sensie równoważnikiem przytrzymania Ctrl i Alt, które również pozwala na wprowadzanie polskich liter w klawiaturze programisty) Tyle tylko, że lupa Windows ma wprawdzie swoje skróty klawiszowe, ale nie ten. Skróty klawiszowe można odczytać w rejestrach, ale jest to dość kłopotliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
cheng2 Re: Brak z z kreską 06.04.20, 17:46 tapatik napisał: > Sprawdź lewy Ctrl-Shift, to znaczy przytrzymaj Ctrl i naciśnij Shift. > Czasami ludzie przez pomyłkę przestawiają klawiaturę. > Niestety nie działa Z Odpowiedz Link Zgłoś
praktiss Re: Brak z z kreską 06.04.20, 19:54 Prześledź jakie programy ostatnio instalowałeś, odinstaluj pojedynczo i po restarcie sprawdź kiedy literka wróciła Odpowiedz Link Zgłoś
cheng2 Re: Brak z z kreską 13.04.20, 11:31 Usunąłem IOrbit uninstaler i jest OK. Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: Brak z z kreską 13.04.20, 17:29 cheng2 napisał: > Usunąłem IOrbit uninstaler i jest OK. Dzięki za info, bo spodziewałem się raczej czegoś do obsługi grafiki niż zamulacza systemu od IObit-a. Po co im ta opcja była? Po co tobie kolejny rezydent-zamulacz? Odpowiedz Link Zgłoś
tapatik Re: Brak z z kreską 26.05.20, 21:01 Napisał, że usunął IOrbit uninstaler. Odpowiedz Link Zgłoś