Dodaj do ulubionych

Telewizor LG programy działają poza TVP

17.12.20, 12:31
Cześć mam prośbę - kupiłam telewizor LG wszystkie programy działają tylko TVP Info,TVP 1. oraz TVP 2 j3st słaby sygnał .
Jak To naprawić? Nowa anteną?
Obserwuj wątek
    • wariant_b Re: Telewizor LG programy działają poza TVP 17.12.20, 16:52
      magdalena.1230 napisała:

> Jak To naprawić? Nowa anteną?

Może nową anteną, może ustawieniem obecnej anteny, może konfiguracją telewizora.
      Niestety podałaś za mało danych i trudno ustalić gdzie jesteś i z jakich nadajników korzystasz.

Wygląda na to, że problem dotyczy MUX-3, a w związku z tym programy Telewizji Polskiej
      TVP1 HD, TVP2 HD, TVP3, TVP Info, TVP Historia, TVP Sport HD nie są odbierane prawidłowo.

Dziwne, że twój problem dotyczy TVP, bo ta zwykle wszędzie odbierana jest najlepiej.
      Trzeba ustalić z jakiego nadajnika odbierany jest MUX-3, a z jakich działające MUX-1 i MUX-2.
      Dodatkowo w czerwcu były wprowadzone zmiany kanałów i może konfiguracja jest niewłaściwa.

Popytaj po znajomych, jak jest u nich z odbiorem i czy to jest tylko twój problem,
      czy po prostu miejsce takie, że trzeba kombinować. Albo dowiedz się od infolinii Emitela.
    • strasznywariat Re: Telewizor LG programy działają poza TVP 06.01.21, 09:20
      Śląsk?

Mam to samo na bardzo dobrej antenie, telewizory LG świrują też przy zbyt mocnym sygnale, dlatego żeby oglądać w miarę normalnie TVP musiałem dać tłumik sygnału 6dB na kablu antenowym.
      Antenę mam logarytmiczną 110cm bez wzmacniacza, kabel Triset 113-PE - 26 metrów, antena ustawiona na nadajnik RTCN Kosztowy.
      • wariant_b Re: Telewizor LG programy działają poza TVP 06.01.21, 15:41
        strasznywariat napisał(a):

> Śląsk?

Raczej nie - Katowice-Kosztowy ma MUX-1 na kanale 21.
        Obrazek z kaszanką sugeruje inne kanały.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka