Dodaj do ulubionych

numery dostepowe w UE?

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.10.04, 22:07
gdzie znajde numery dostepowe panstw UE by sie z nimi laczyc telefonem
stacjonarnym? czy te numery sa takie same jak dzwonie na stacjonarny i na
komorke? jak sie lacze przez dowlony reklamowany tanszy kod to place i za
minute polaczenia u tego operatora i za minute u Tepsy?? pozdro, kaziu
Obserwuj wątek
    • Gość: kaziu Re: numery dostepowe w UE? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.10.04, 22:50
      mam numer komorki operatora irlandzkiego, i teraz nie wiem jak sie z nim
      polaczyc z idei?? rozne kombinacje robie i caly czas mi mowi zly numer:(, numer
      ma 9 cyfr ale ni ewiem co przed nim klepac?? heeellllppp :)
      • Gość: bea Re: numery dostepowe w UE? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.10.04, 08:08
        nikt mu nie pomoze, bo mam ten sam problem? nikt nie dzwonil ze stacjonarki na
        komore w irlandi? ja to jeszcze mam karte Tele24 to juz wogole czarna magia jak
        sie polaczyc :)?
        • Gość: werty Re: numery dostepowe w UE? IP: *.radom.pilicka.pl 28.10.04, 08:33
          www.aktywni.gery.pl/praktyczne/kierunkowe.php
          google twoim największym przyjacielem.
          dzwoniąc z komórki wklepujesz +nr kierunkowy nr abonenta (bez odstępów rzecz jasna).
          • Gość: bea Re: numery dostepowe w UE? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.10.04, 08:41
            a jak ze stacjonarnego wklepac +? bo z komorki na komorke to wklepie :),ale
            wtedy tez kierunkowy? ten +xxx klepiemy zawsze jak dzwonimy na komorke do
            operatora zagranicznego? bez wzgledu na to czy dzwonimy z komory czy
            stacjonarki? a jak chce dzwonic taniej przez karte np TELE24? skomplikowane to
            jest...;) dzieki
            • Gość: Reader Rany IP: 212.247.232.* 28.10.04, 08:44
              + mozesz zastapic dwoma zerami:

0044 1635862247 - to taki przyklad numeru angielskiego (oczywiscie nie
              wklepujesz w telefonie spacji :-)

generalnie
              00 to wyjscie na swiat
              44 numer kierunkowy kraju
              16... pozostale to numer abonenta

Oczywiscie jesli ktos podal Ci numer 07867447474 (komorkowy) angielski
              to wpiszesz 00447867447474

• Gość: bea Re: Rany IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.10.04, 09:14
                a ja mam taki numer (wyswietla mi sie na komorce jak dostalam smsa) nie ma
                zadnych zer: +353xxxxxxxxxx iksy to numer komorki, i za cholere nie moge
                zadzwonic ze stacjonarki na ten numer ?
                • Gość: Reader Okej IP: 212.247.232.* 28.10.04, 09:31
                  Dzwonisz z domu?
                  Zamiast plusa musisz wpisac dwa zera potem numer 353XXXXXXXX.

Dzwonisz z pracy?
                  Czesto by wyjsc poza siec wew. trzeba wstukac na poczatku dodatkowe zero
                  lub 9 (zalezy od firmy i ustawien)

Problemy:
                  1) Mozliwe, ze numer ten to numer jakiejs bramki SMS'owej (ktos wyslal SMSa z netu)
                  2) Mozliwe, ze masz zablokowane wyjscia na swiat?

• Gość: Reader I jeszcze cos.... IP: 212.247.232.* 28.10.04, 09:34
                    www.tp.pl/przydatne_strony/numery/
                  • Gość: bea Re: Okej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.10.04, 10:03
                    dzieki Reader, dzwonie z domu jestem w Tepsie, tam dales linka jeszcze do
                    jakiegos numeru strefowego? on slal smsa z komorki od operatora irlandzkiego
                    METEOR i tak mi sie wyswietlilo jak pisalam, ale ja mam jeszcze karte TELE24 do
                    tanszego dzwonienia, lacze sie z ich numerem dostepowymkaza mi wpisac numer
                    abonenta i mowia ze zly numer...probowalam juz roznie, nic nie mam w domu
                    zablokowanego...?
                    • Gość: Reader Po kolei IP: 212.247.232.* 28.10.04, 10:07
                      nie zawracaj sobie glowy numerami strefowymi itd to tylko skladniki numeru
                      telefonicznego.

Czy jesli probujesz dzwonic (bez Tele24) normalnie:

00353xxxxxxx

to rowniez otrzymujesz wiadomosc, ze to zly numer?
                    • bigstrand Re: Okej 28.10.04, 11:53
                      a wiec tak:
                      1.wykrecasz numer dostepowy karty TELE24 (albo lokalny w miescie w ktorym mieszkasz albo 0 800)
                      2.pani (lub pan) w sluchawce ci mowi zeby podan numer PIN karty (zdrapka na karcie lub numer ok 13 cyfr jesli to nie karta tylko wydruk z terminalu(niewiem czy tele24 sa tez z terminala))
                      3.wpisujesz ten numer -w zaleznosci od operatora masz albo informacje ze twoj kredyt to xxx PLN albo zeby teraz wybrac numer docelowy
                      4. numer docelowy wpisujesz (nie rozlaczajac sie oczywiscie) w formacie 00353xxxxxxxx (iksy to numer abonenta) w meteorze bedzie wygadalo to tak: 0035385xxxxxx meteor to 085 w Irlandii (ale nie koniecznie bo od nowego roku mozna zmienic operatora nie zmieniajac numeru)
                      5. zaraz przed polaczeniem dostaniesz info ile czasu masz na rozmowe(to zalezy od operatora)
                      i masz polaczenie
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka