Dodaj do ulubionych

602PC Suite 4.1

04.11.04, 00:38
Używa ktoś pakietu 602PC Suite 4.1? Interesuje mnie jak wyglada sprawa kompatybilności plików wymienianych pomiędzy tym pakietem i MS Office. Open Office niestety czasem potrafi cuda robić z dokumentami np. doc więc mimo szczerch chęci nie spełnia moich oczekiwań.
Obserwuj wątek
    • kell99 Re: 602PC Suite 4.1 04.11.04, 05:52
      Oczekujesz cudow od firmy ktora zmienia co chwile definicje formatu by utrudnic
      jego odczyt i zapis? Jak chcesz super, to kup ms office, mnie tam ooffice wystarczy.
      • poldek13 Re: 602PC Suite 4.1 04.11.04, 10:17
        dokładnie - ściągnij z netu OpenOffice w najnowszej wersji - Open jest nie do
        pobicia!
        żadna inna aplikacja nie daje możliwości tak eleganckiego formatowania, w żadnej
        innej nie zapiszesz od razu w pdf-ie, do tego masz świetny program do tworzenia
        prezentacji i do grafiki.
        (od czasu jak poznałem OpenOffice dziwię się, że ktoś stosuje coś innego...)
        www.ux.pl/openoffice/?page=download
        powodzenia!
        • mariuszr_77 Re: 602PC Suite 4.1 05.11.04, 12:16
          Wiem co potrafi Open Office bo sam go używam i chwalę ale zdaje sobie sprawę z jego wad. Mam około 20 stanowisk na których pracują ludzie którzy nie są zbyt obyci z komputerami a muszą pracować na dokumentach które przychodzą z zewnąterz przygotowane w MS Office i również przygotowywane przez tych ludzi dokumenty muszą być wysyłane na zewnątrz więc muszę mieć prawie że 100% zgodność. Niestety po kilku dniach testów 602PC Suite 4.1 wypadł tragicznie, Open Office jest od niego o niebo lepszy jeśli chodzi o kompatybilność z MS Office.
          • Gość: koko Re: 602PC Suite 4.1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.04, 21:46
            a próbowałeś AbiWorda?
            on zapisuje w formacie doc. - jak ja w linuksie chcę cos zapisac w wordzie, to nie korzystam z OpenOffice'a, tylko w AbiWorda - wg moich doświadczeń Abi chyba najlepiej zapisuje i jest najmniej błędów (piszę tak "ostrożnie", ale fakt jest taki, że mnie się błędy nie przydarzyły, tylko że jestem takim sobie prywatnym userem, a nie firmą i jakichś skomplikowanych dokumentów nie tworzę...)
            Abi jest też za friko, ostatnio wyszła nowa wersja.
            choc rzeczywiście - Open jest nie do pobicia (ale mam znajomych, którzy wolą działac na pirackim - chyba - wordzie, niż na lepszym i uczciwym Openie, dlatego mam te przygody z Abim)
            • kell99 Re: 602PC Suite 4.1 05.11.04, 22:16
              Czy AbiWord eksportuje lepiej niz OOffice to sprawa dyskusyjna, ale jest to z
              pewnoscia swietny edytor tekstu. Jezeli komus przeszkadza, ze oo jest powolny i
              duzy, to Abi dziala super na slabszym sprzecie. Masz racje, warto polecac.
              Sa wersje na rozne systemy + slowniki dla roznych jezykow.
            • mariuszr_77 Re: 602PC Suite 4.1 05.11.04, 22:29
              Muszę sie mu przyjżeć, niestety najbardziej zalezy mi na plikach excela:( na worda mam licencje praktycznie na więksozść stanowisk, nawet na moim gdzie mi on w zasadzie do szczęścia nie potrzebny:) Ale zauważyłem że calc w wersji 1.1.3 jak by sobie już lepiej radził.
              • kell99 Re: 602PC Suite 4.1 06.11.04, 01:34
                Zalezy jakiego uzywasz systemu. Np linuksowy gnumeric chwali sie 100% zgodnoscia
                z excelem do tego stopnia, ze emuluje bugi excelowe (np bug roku przestepnego).
                www.gnome.org/projects/gnumeric/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka