kamis1952 30.08.24, 16:49 kupiłem mysz do laptopa - świetnie działa,ale co jakiś czas sama się wyłancza - wkurza mnie to jak cholera,ale nie wiem,jak sobie z tym poradzić. CO ROBIC ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wariant_b Re: mysz komputerowa... 30.08.24, 19:43 kamis1952 napisał: > kupiłem mysz do laptopa - świetnie działa,ale co jakiś czas sama się wyłancza - > wkurza mnie to jak cholera,ale nie wiem,jak sobie z tym poradzić. CO ROBIC ? Zapewne problem z energooszczędnością. Jeśli wciśnięcie któregoś z przycisków lub kółka myszy budzi ją i pokazuje się kursor - można przyjąć, że "ten typ tak ma". Możesz przeszukać zasoby Internetu szukając problemów z danym modelem myszki (ogólniej z myszkami danego producenta) oraz analogicznie z laptopem. Albo podać je tutaj. Jeśli myszka komunikuje się przez bluetooth to problem utraty połączenia jest dość częsty. Być może trzeba będzie pogrzebać w ustawieniach portów w Windowsach. Odpowiedz Link Zgłoś
allegropajew Re: mysz komputerowa... 12.01.25, 23:12 Superancka mysz A4Tech na dongla G3-280N ma aż CZTERY poziomy energooszczędności. Czwarty to uśpienie po 2 minutach, ale wystarczy ruszyć, nie trzeba klikać. Poprzednia, G2, miała samo wyłączanie, ale beznadziejne kółko, które psuło się u mnie co pół roku (mysz 5 dych), więc krócej niż bateria A4. Obecna G3 ma już ponad półtora roku (kupowałem po 2, druga leży nierozpakowana) i w święta wymieniałem jej baterię. Oczywiście do tego klawiatura A4Tech (nowy model po 30 latach jest, na klawiszach F ma multimedia itp.) z usb, coby dongla wetknąć tuż obok myszy. Klawa oczywiście przewodowa. Gościula Odpowiedz Link Zgłoś