Gość: thunderbird.pl IP: *.chello.pl 21.11.04, 20:49 Nareszcie avast może skanować pocztę w moim thunderbirdzie 'w locie'. Tyle na to czekałem i stało się!!! Hurra!!! Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: thunderbird.pl Re: Nowy Avast. IP: *.chello.pl 21.11.04, 22:24 Nic nie musisz ustawiać. Po prostu instalujesz i działa! Bosko :) The Internet Mail provider has been enhanced so that it is now able to filter email traffic automatically, without the need of reconfiguration of the mail client programs. This is realized by employing a low-level network filtering driver that is able to intercept all communication streams and divert them to the avast! mail scanner. Link Zgłoś
Gość: indis Re: Nowy Avast. IP: *.lubin.dialog.net.pl 22.11.04, 10:27 U mnie aVast przepuścił pare biglów. Link Zgłoś
gray Re: Nowy Avast. 22.11.04, 11:00 współpraca z TheBat! również została poprawiona. dodano ponadto plugin 'osłona sieciowa', który funkcjonuje jak 'mini-firewall' chroniący przed atakami robaków internetowych - właśnie od kilku dni przeżywam najazd czegoś co avast nazywa DCOMExploit próbującego wbić się na port tcp/135. podejrzewam, że jest to któryś z robaków wykorzystujących lukę w DCOM/RPC ujawnioną i poprawioną przez MS już dość dawno. w pewien sposób obrazuje to niską dbałość użytkowników o bezpieczeństwo swojego systemu - co z tego, że jest łatka skoro wiele osób jej nie zainstalowało a im więcej dziur tym więcej nie zainstalowanych łatek :/ Link Zgłoś
Gość: perun Re: Nowy Avast. IP: *.dip.t-dialin.net 22.11.04, 16:18 U mnie te logi tez sa prawie czały czas, wiec je wyłączyłem bo wkurzają człeka hehe. Link Zgłoś
Gość: indis co to znaczy "nowy" avast IP: *.lubin.dialog.net.pl 22.11.04, 11:08 O której wersji mowa? Link Zgłoś
gray Re: co to znaczy "nowy" avast 22.11.04, 11:15 zdaje się, że o 4.5 pluginy, które aktualnie mam zainstalowane są w wersji 4.5-523 Link Zgłoś