Gość: demon IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 15.05.02, 00:26 Zamierzam kupic monitor 17" - znajomy poleca LG Flatron 795FT - co o nim sadzicie ? dzieki za pomoc pozd WiRAHA Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: x Re: Monitor LG IP: 168.143.113.* 15.05.02, 12:19 Mam, nie narzekam, ale przed zakupem polecam sprawdzic geometrie itp. W dobrych sklepach powinni miec programik (Nokia Test - chyba...) Jest jedna rzecz ktora mi osobiscie odrobine przeszkadza: skala rozjasniania obrazu. Rozjasnia sie go do bolu ale nie mozna go calkowicie zaciemnic. w pewnym momencie konczy sie skala a obraz jest ciagle za jasny ( zaznaczam, ze jak dla mnie!!!) O calkowitym zaciemnieniu nie ma mowy. Pytalem na Forum ale jakos nikt nie mial pojecia co z tym zrobic. Byc moze mozna obnizyc skale regulacji jasnosci jednak odpowiedni trymer jezeli jest to nie znajduje sie na obudowie. Coz, polecam badanie organoleptyczne w miejscu zakupu a potem dzialanie zgodne z wlasnym gustem i upodobaniem kolorow. Pozdr :) Link Zgłoś
ssaczek Re: Monitor LG 15.05.02, 16:46 Tekst ze stronki www.monitor.pl *************** *************** Najlepszy monitor do kwoty 1100 zł brutto 17" płaszczak AOC 7 KLR+ w cenie ok 880 zł(na dziś ok. 750-770zł) Dlaczego ? - dobry obraz - 1280x1024 - 87 Hz - 1600x1280 też obsługuje, ale to herezja dla 17"-ca - 1024x768 - 115Hz - bardzo dobre wykonanie, ponad sto sztuk sprzedanych i brak reklamacji "obrazu") - powtarzalna jakość - Gwarancja 3 lata - Serwis Door-To-Door - pozostałe AOC równie dobra jakość wykonania jeżeli wasz monitor musi być z kineskopem szczelinowym np Trinitron-SONY a powyższy AOC jest "tylko" perforowany to nie mamy wyjścia i musimy kupić np: 17" płaszczak CTX PR-705-F około 1300 zł 17" płaszczak SONY E-230 około 1400 zł dlaczego ? - dobre parametry, "lux" kolory. Powyżej zaczynają się już schody bo ... Pojawiają się w dobrej cenie dobre 19-ki *************** *************** Ja kupiłem AOC o którym mowa miesiąc temu za 770zł z polecenia kolesia który ten monitorek ma od grudnia i jestem bardzo zadowolony. Ponoć jest to marka dobrze znana i chwalona na zachodzie. Pozdro. Link Zgłoś
Gość: MareK Re: Monitor LG IP: *.waw-bem.leased-e.ids.pl 16.05.02, 10:25 Pierwszy wytrzymał 1,5 roku i w ramach gwarancji został wymieniony na nowy (to cieszy) - padły najpierw płyta główna, potem skaza na kineskopie (wypalenie), gwoli usprawiedliwienia, był to jeden z pierwszych monitorów tego typu w Polsce - taki z ochydna obudową :). Drugi pracuje już też 1,5 roku i ma się dobrze. Marek Link Zgłoś
miszalek Re: Monitor LG 17.05.02, 00:32 Choc dobre ,nie sa warte tej kasy, Problemy z kineskopem (wypalanie, "mgly katowe" itd). Link Zgłoś
Gość: hierroo Re: Monitor LG IP: *.swietochlowice.sdi.tpnet.pl 31.05.02, 14:20 Jest super miałem go długo i byłem pod wrażeniem Link Zgłoś