Gość: Arek IP: *.trustnet.pl / 83.16.102.* 27.12.04, 13:32 Czy da się zainstalować xpeka bez internet explorera,bo chciałbym pracować na firefoxie, a po co mam zaśmiecać dysk, a jeśli się da to czy mozilla się zainstaluje i będzie chodzić? Pozdro Link Zgłoś Obserwuj wątek
m.gregor Re: czy się da bez IE jechać na firefoxie 27.12.04, 13:44 A co z programami ktore korzystaja z silnika IE do wyswietlania swoich elementow (np. GG, OE)? Nie odinstalujesz Internet Explorera bez szkody dla systemu. Link Zgłoś
kell99 Re: czy się da bez IE jechać na firefoxie 27.12.04, 16:55 bedzie uzywam ich lepsze odpowiedniki;) o cos lepszego od oe nie trudno (chociazby thunderbird), a zamiast gg lepsze sa jakies inne tleny, gaim, czy chociazby jabber + bramka gg (chociaz program nie straszy reklamami i spamem) Link Zgłoś
m.gregor Re: czy się da bez IE jechać na firefoxie 27.12.04, 17:13 Masz 100% racji ale ja wymienilem tylko te najbardziej popularne. Prawdopodobnie sypnie sie tez Office i pare innych produktow MS, nie mozna bedzie korzystac z Windows Update. Ja nie mowie ze sie nie da odinstalowac ale potem bedzie wiecej problemow niz gdyby ten IE po prostu sobie lezal nieuzywany na dysku... Link Zgłoś
kell99 Re: czy się da bez IE jechać na firefoxie 27.12.04, 17:24 to tym lepiej! zacznie uzywac porzadnego oprogramowania. sypnie sie ms office -> zainstaluje open office;) wyjdzie mu to tylko na zdrowie, o poprawie bezpieczenstwa nawet nie wspomne;) Link Zgłoś
Gość: gosc Re: czy się da bez IE jechać na firefoxie IP: *.crowley.pl 27.12.04, 18:05 To troche tak, Kellu, jakbys chcial zainstalowac KDE bez Konquerora. Niby dziala, sa zastepczaki, ale pelnej funkcjonalnosci srodowiska nie uzyskasz. Nie tyle Internet, co Explorer, jest na tyle mocno zwiazany z architektura systemu ze nie jest bezpiecznym posunieciem usuwanie tego komponentu z Windows. Wiem bo kiedys probowalem to zrobic. Przestaje dziala powazna ilosc orpogramowania, ktore korzysta z elementow Explorera. Chocby obsluga pulpitu. Chocby elementy komunikatorow (GaduGadu, Skype, Tlen, WPKontakt - i nie mow o Kadu bo nie ma i nie bedzie Kadu dla Windows, jak glosi zapis na stronie tego projektu). Chocby kopiowanie plikow. Chocby obsluga rejestru. Dlugo by wymieniac... I owszem, mozna odinstalowac samego IE, pozostawiajac Explorer. Zysk rzedu 2-3 MB? Link Zgłoś
kell99 Re: czy się da bez IE jechać na firefoxie 27.12.04, 18:27 ... i dlatego najlepiej nie uzywac windows;) ps. kde da sie uzywac bez konq, uzywajac samej libkhtml, podobnie jak da sie uzywac gnome tylko z gtkhtml. a da sie oddzielic silnik msie od programu? Link Zgłoś
gray Re: czy się da bez IE jechać na firefoxie 27.12.04, 17:47 wystarczy zainstalować firefoksa, ustawić go jako domyślną przeglądarkę www a IE uzywać jedynie do windows update. Link Zgłoś