Dodaj do ulubionych

Nero - widzi tylko 700mb

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.05, 21:20
Wsadzam płytę 800 mb a wyświetla mi ze za mało miejsca na dysku kiedy film
ma tylko 703mb. Wąłczyłam overburning i nastawiałam na 99min, a ten dalej
swoje. Moze nagrywarke mam do d? Nero 6.3. Czytałam wątki na FAQ ale jakos
nic nie znalazłam. A czy mozna jakos nagrać ten film na 700mb płytce bo
słyszałam ze prosciej nagrać niz potem odtwarzać te płyty 800mb?
Z góry dziekuje i przepraszam za kłopot bo jak widzę to forum zrobiło się
taką przychodnią dla komputerów a nad problemami radzi konsylium doktorów
Obserwuj wątek
    • Gość: piecyk gazowy Re: Nero - widzi tylko 700mb IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 03.01.05, 21:38
      A nagrywasz płytę jako pojedyncza sesja?
      cdrinfo.pl/cdr/porady/howto/nero/iso_1.png
      Wybierasz opcję zamknięcia CD?
      cdrinfo.pl/cdr/porady/howto/nero/iso_5.png
      • Gość: aga Re: Nero - widzi tylko 700mb IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.05, 23:04
        właśnie tak robiłam. Kazało mi wrzucić wiekszy nośnik. Potem dopiero wpadłam na
        myśl żeby zrobić wpierw symulacje. I wyskoczyło że moze zniszczyć nagrywarke.
        Wiec nic nie zrobiłam, ale później jeszcze raz i poszło - wypaliło. ylko dalej
        nurtuje mnie pytanie, czemu ciagle czytało 800 jako 700?
        • Gość: piecyk gazowy Re: Nero - widzi tylko 700mb IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 03.01.05, 23:07
          Nero nie rozpoznaje płyt 800-MB, zawsze wyświetla 700 MB. To normalne.
          • Gość: aga Re: Nero - widzi tylko 700mb IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.05, 08:55
            a no to juz wiem, a są programy które widzą i czy nagrywanie takich płyt może
            wtedy rzeczywiście uszkodzic nagrywarke?
    • m.gregor Re: Nero - widzi tylko 700mb 03.01.05, 22:21
      > taką przychodnią dla komputerów a nad problemami radzi konsylium doktorów
      W osobach?
    • 1ma1 Obciąć spokojnie.... 04.01.05, 09:15
      ...można było te parę Mb (np. końcowe napisy) i film zmieścił by się na płycie 700Mb. Bo rzeczywiście niektóre odtwarzacze mogą mieć kłopoty z płytami 800Mb. Tu jest przepis jak to zrobić.. www.searchengines.pl/phpbb203/index.php?showtopic=1976#Dzielenie plikow .avi
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka