Dodaj do ulubionych

Spec od drukarek potrzebny :(

IP: *.chello.pl 05.01.05, 22:27
Czyscilam moja stara HP 610C i niestety nie wiem czy juz wczesniej cos bylo nie tak (dlugo jej nie uzywalam) czy to po tym, w kazdym razie podajnik nie dziala - w ogole nie chce sie podnosic. Nie znam sie na mechanice drukarek (a zwlaszcza podajnikow) i kompletnie nie mam pojecia co jest tego stanu rzeczy przyczyna. Raczej zlozylam ja dobrze - w sumie sciagalam tylko obudowe by dostac sie do karetki i wyczyscic tulejki, bo rzezilo, wiec skladanie tego do kupy nie bylo zbyt skomplikowane. Niemniej jednak podczas sciagania obudowy moglam odczepic jakis zaczep albo sprezyne (np. przy wyciaganiu tego dlugiego badziewia do popychania papieru). Co sie moglo stac i jak to naprawic? Poza tym drukarka jest sprawna i drukuje OK. Bede bardzo wdzieczna za wszelkie rady inne niz kup nowa drukarke.
Obserwuj wątek
    • m.gregor Re: Spec od drukarek potrzebny :( 05.01.05, 22:34
      Podnosi tacke? Ogumione kółka krecą sie chcac pobrac papier? Czyscilas je czyms?
      Jesli nie to sprobuj szmatka (nie papierowym recznikiem) nasaczona np. w jakims
      alkoholu albo denaturacie. Oczywiscie wszystko robisz przy drukarce wylaczonej z
      zasilania (wtyczka wyjeta z gniazdka a nie tylko wylaczona przyciskiem). Wtedy
      kolkami mozna (z oporem ale mozna) krecic zeby wyczyscici je cale.
      • Gość: majka Re: Spec od drukarek potrzebny :( IP: *.chello.pl 05.01.05, 22:45
        Kolka sa czyste (je rowniez wyczyscilam :)) i kreca sie bardzo ladnie, szkoda tylko, ze tacka sie nie podnosi. Przy recznym podniesieniu tacki i popchaniu kartki chodzi jak zloto ;)
        • m.gregor Re: Spec od drukarek potrzebny :( 05.01.05, 23:48
          No to moze i cos urwałaś/spadło/zepsułaś. Bez obejrzenia nie zgadne...
          • Gość: majka Re: Spec od drukarek potrzebny :( IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 06.01.05, 09:54
            A moglbys mi powiedziec na co zwrocic uwage/co to w ogole podnosi? Albo odeslac do jakiejs sensownej instrukcji serwisowej obejmujacej problem podajnika ;)
    • Gość: r2d2 Re: Spec od drukarek potrzebny :( IP: *.acn.waw.pl 06.01.05, 10:19
      po lewej stronie są dwie boczne zębatki i bolec koloru białego sprawdź czy ten
      bolec porusza się w poziomie /lewo-prawo/ mógł się zablokować możesz użyć
      trochę siły aby ten boleć się ruszał. ma on za zadanie zblokowac obie zębatki
      przy ruchu wałka z kólkami gumowymi do poboru papieru, po zblokowaniu przenosi
      siłe obrot tego wałka na tackę

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka