Dodaj do ulubionych

windows xp z dodatkiem sp2 to kicha

IP: *.gorzow.mm.pl 05.01.05, 23:06
taki wniosek wysnułem po podrózy w necie szukając odpowiedzi dlaczego mając
windowsa xp z service pack-iem 2 nie mogę wchodzić na czat, mimo że mam wgraną
jave. Trafiłem na forum na onecie z ponad 200 postami wku..onych internautów,
którzy mając MS Windows xp sp2 nie mogli wejść do wirtualnych kawiarenek. Jak
się dowiedziałem pochodną problemu jest przegrana sprawa przez MS w której
sąd nakazał tej firmie sprzedaż windowsa bez javy.
I tak zgodnie z prawem, celowo lub nie, mam za kilka stów wybrakowany produkt.
Obserwuj wątek
    • Gość: ant777 Re: windows xp z dodatkiem sp2 to kicha IP: *.gorzow.mm.pl 05.01.05, 23:10
      żeby było śmieszniej już ktoś otworzył watek w tym temacie:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=34&w=19158231
      to jest ku.. chryja
      • m.gregor Re: windows xp z dodatkiem sp2 to kicha 05.01.05, 23:45
        Tez mi wielka chryja...Ja i paręset innych osob maja WinXP + SP2 i jakos nie
        maja problemow z java. Dzialaja kurniki, czaty i inne cuda. Zainstalowales jave
        od Microsoftu czy od SUN'a? Jakiej przegladarki uzywasz?

P.S.: uwazasz forum na onecie za autorytatywne? Chylę czoła...
        • mejson.e U mnie też wszystko działa! 05.01.05, 23:51
          A sprzęt archaiczny - AMD - K6 300 MHz.

Przestałem juz używać IE oprócz odwiedzania witryn MS.
          Mozilla Firefox 1.0 obsługuje wszystkie potrzebne mi serwisy.
          • m.gregor Re: U mnie też wszystko działa! 05.01.05, 23:57
            No wlasnie...i dlatego dziwi mnie wzburzenie kolegi ant777. Wszystkim dziala,
            jemu nie i odrazu WinXP + SP2 jest do dupy...Ehhh
            • broch Re: U mnie też wszystko działa! 06.01.05, 00:15
              moze kolega ant777 powinien wrocic do DOSa (jesli wie co to DOS)?

No coz, oto wytlumaczenie dlaczego MS tak wszystko stara sie zautomatyzowac:
              wiekszosc osob nie radzi sobie z niczym co wynaga odrobine pomyslunku. Stad
              pomysly typu ActiveX i scripting co niestety prowadzi do problemow z
              bezpieczenstwem.

Po zainstalowaniu javy, okaze sie ze trzeba cos zrobic z firewall, itd itp.
              Zamiast komputera, radze nianie wynajac.
        • ant777 u mnie wszytko działa więc nie ma problemu.? 06.01.05, 13:37
          m.gregor napisał:

> Tez mi wielka chryja...Ja i paręset innych osob maja WinXP + SP2 i jakos nie
          > maja problemow z java. Dzialaja kurniki, czaty i inne cuda. Zainstalowales
          jave od Microsoftu czy od SUN'a? Jakiej przegladarki uzywasz?

U mnie wszytko działa czyli nie ma problemu z sp 2 - też chylę czoła przed tą
          logiką...

> P.S.: uwazasz forum na onecie za autorytatywne? Chylę czoła...

programy.onet.pl/37,48,8513,programy.html - to forum odnoszące się do
          problemów uzytkowników xp sp2 z javą na onecie. Mało mnie obchodzą rankingi
          ważności forów.
          Mam ie6 - domyślną i foxa - ulubioną, próbowałem już róznych kombinacji oprócz
          wykasowania ie6. Wszystko wgrane, ustawione, odpowiednie ikonki ustawione i nie
          działa.
          Powyższy wątek jest jedynie zasygnalizowaniem problemów pojawiających się z sp2
          a nie prośbą o radę, bo oprócz nadetych i prześmiewczych postów na tym forum
          niczego więcej się nie spodziewam. Komputer odwiedzi serwis albo serwis odwiedzi
          komputer Jak sie problem rozwiąże to może zdradzę tą słodką tajemnice jak
          korzystać z javy bez problemów.
          • broch Re: u mnie wszytko działa więc nie ma problemu.? 06.01.05, 14:50
            Jesli masz zainstalowana SUN Java sprawdzales czy wtyczka do IE jest skonfigurowana?

Generalnie zarzuty pod adresem MS sa bez sensu. Microsoft nie ma prawa to
            rozwoju wlasnej javy bo lamie prawo. Dotyczy to kazdego OS nie tylko windows
            stad tez Twoje pretensje sa smieszne. Ludzie przyzwyczaili sie ze windows robi
            wszystko za nich. Teraz gdy trzeba cos samemu zrobic wpadaja w panike.
          • m.gregor Re: u mnie wszytko działa więc nie ma problemu.? 06.01.05, 15:51
            Cytaty z danego forum:
            "
            Zainstalowalam te jave 1.3.1. i nie tylko zreszta ta bo ...
            "
            No przepraszam bardzo...Ktos instaluje Jave sprzed 1,5 do 2 lat i płacze ze mu
            nie dziala? Zainstaluj IE 4 i wtedy sprobuj korzystac z internetu.

"
            jak zainstalować pomocy!!!!!!!!!!!
            pomużcie mi!! mateo_@poczta.on...

Czee. Lecisz se czy naprawdę nie wiesz? Ściągnij programik na kompa i klknij. ot
            i cała robota. A wiesz jak ściągnąć? jak nie to sie odzwij. ~grzezale

Ja nie wiem:( ~Archilus
            "
            No jesli ktos nie potrafi zainstalowac sciagnietego programiku no to sory...

"
            zalozylam sobie virtual java machine,i niestety to nic nie pomoglo,ciagle mnie
            wywala z czatu. a podobno mialo to pomoc,skoro mam windows xp... czy ktos mi
            moze pomoc? ~kaja

I ja też założyłam i tez mi nie pomogło.nie chce mi się wogołe załadować ~imonka

tu nie działa tylko java na czatie onecie. jak pomózcie mi ze działa java.
            "
            Wiecej nie bede bo wszystkie sa takie same. Jak widac w ostatnim cytacie
            kolezanka zainstalowala sobie cudowna i wspaniala jave od małego miekkiego i tez
            nie dziala...
            I jakos nie widze tutaj płaczów o SP2. Tak samo o FireFox'a. I jesli o scislosc
            chodzi: w SP1/SP1a tez nie bylo javy (tej Microsoftowej). Trzeba bylo pobrac ja
            oddzielnie.
    • Gość: 286DX Re: windows xp z dodatkiem sp2 to kicha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.05, 05:29
      Najbardziej stabliny jest 2K+Sp4
    • maciejpoczta Re: windows xp z dodatkiem sp2 to kicha 06.01.05, 08:44
      Java nie jest obecna w windows już od SP1a i jakoś wszystko działało i działa
      dalej. Poczytaj lepiej na temat konfiguracji systemu, firewalla itd, zamiast
      trollować.
    • Gość: stary Józwa A ja wysnuwam inny wniosek IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 06.01.05, 13:49
      mianowicie taki, że większość użytkowników musi być niedorozwinięta umysłowo,
      jeśli na każdym forum jest zadyma z tego powodu ze w sp2 nie ma javy.

Jave Microsoft, tą samą która była w xp przed sp-1 można ściągnąć z internetu i
      zainstalować. Plik zajmuje ok 5 MB a instalacja trwa kilkanaście sekund.

Ale niestety armia ludzi z IQ = 5 musi założyć 1000 wątków na 100 forach i robić
      aferę chrzaniąc głupio że w xp nie ma javy i produkt jest wybrakowany i do bani.
      • ant777 a ja wniosków nie mam 06.01.05, 14:27
        Gość portalu: stary Józwa napisał(a):

> mianowicie taki, że większość użytkowników musi być niedorozwinięta umysłowo,
        > jeśli na każdym forum jest zadyma z tego powodu ze w sp2 nie ma javy.
        >
        > Jave Microsoft, tą samą która była w xp przed sp-1 można ściągnąć z internetu i
        > zainstalować. Plik zajmuje ok 5 MB a instalacja trwa kilkanaście sekund.
        >
        > Ale niestety armia ludzi z IQ = 5 musi założyć 1000 wątków na 100 forach i robi
        > ć
        > aferę chrzaniąc głupio że w xp nie ma javy i produkt jest wybrakowany i do bani
        > .

a jeśli armia ludzi robi dokładnie tak jak piszesz? jaki z tego wniosek?
        • user0001 Wniosek :-D 06.01.05, 14:32
          Ta armia ludzi powinna zgłosić się do komisji poborowej, trafią wtedy do
          organizacji w której premiuje się przede wszystkim szybkie, bez zastanowienia
          wykonywanie poleceń, a myślenie zostawia się tym stojącym o szczebel wyżej.
    • ant777 już chodzi, a wiecie panowie co było powodem? 11.01.05, 09:57
      ja nie wiem. panom z serwisu też nie chciało się szukać. I bardzo dobrze, bo
      wszystko zajęło tylko kilka godzin. dostałem nowy twardy dysk i wentylator.
      Wgrano wszystko jeszcze raz. Wersję win xp OEM aktywowałem przez internet. Na
      starym wentylatorze w kompie w jakimś programie pokazywało 170 stopni FF. Dziś
      sprawdzę jak komp zreaguje przy zapisywaniu zeskanowanych dokumentów.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka