Dodaj do ulubionych

Surfuj bez obaw !!!! & & #35; 9658; przyklejony

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.05, 16:55
browsehappy.pl/
Obserwuj wątek
    • kell99 Re: Surfuj bez obaw !!!! & & & #35; 35; 9658; p 15.01.05, 17:09
      najlepsze jest to, ze strona .. ma bledy w ff1.0 ;)
      • gray Re: Surfuj bez obaw !!!! & & & & #35; 35; 15.01.05, 17:10

a co zauważyłeś?

bo jeszcze dobre jest to, że jest napisana poprawnym HTMK 1.0 :D
      • blitz667 Re: Surfuj bez obaw !!!! & & & & #35; 35; 15.01.05, 18:16
        kell99 napisał:

> najlepsze jest to, ze strona .. ma bledy w ff1.0 ;)
        AFAIK strona jest w XHTML 1.0 strict + css i to poprawna. błędy wynikają z jakichś ułomności ff 1.0. Niby ff ze standardami zapanbrat ale... ;)
        • kell99 Re: Surfuj bez obaw !!!! & & & & 15.01.05, 18:28
          a co nie ma? bo na operze strona tez wyglada inaczej (nie ma strzalek nad
          linkami zewnetrznymi). poza tym, nie wiem czy grafika wystajaca poza okienko
          (strzalki) to wyswietlaja sie zle, czy ktos to tak dziwnie wymyslil.

konqueror rowniez nie wyswietla jej idealnie, bo sypie sie formatowanie tekstu
          (duzo bardziej niz w ff, np spa-wdzic - to jest taki wyraz z - ?).

czyby byly bledy w css?
          • blitz667 Re: Surfuj bez obaw !!!! & & & 15.01.05, 20:10
            kell99 napisał:

> a co nie ma? bo na operze strona tez wyglada inaczej (nie ma strzalek nad
            > linkami zewnetrznymi). poza tym, nie wiem czy grafika wystajaca poza okienko
            > (strzalki) to wyswietlaja sie zle, czy ktos to tak dziwnie wymyslil.
            >
            > konqueror rowniez nie wyswietla jej idealnie, bo sypie sie formatowanie tekstu
            > (duzo bardziej niz w ff, np spa-wdzic - to jest taki wyraz z - ?).
            >
            >
            > czyby byly bledy w css?
            AFAIK to z tymi strzałkami wystającymi "poza" to tak ma byc. jeśli się przyjrzysz to spod opery widać tam cień :] ponadto na stronie głównej "e" pod Operą jest graficzne a nie tekstowe. PS: o jakie strałki chodzi z tymi linkami zewnętrznymi? kompletnie nie mam pojecie. wyklaruj prosze.
            Jeśli łaska, podawaj linki dokładne, bo ciężko mi znaleźć cokolwiek :]
            • kell99 Re: Surfuj bez obaw !!!! & & & 15.01.05, 20:36
              www.cs.yorku.ca/~cs993373/brhappy.png

a zeby bylo latwiej to sobie obejrzyj sam. zwroc uwage na "Zobacz jak wyglada
              Safari" i mala strzalke w prawym gornym rogu napisu, tak odznaczane sa
              zewnetrzne linki (np itunes, przykrylem to niechcacy, ale opera nie wyswietla).
              konqueror to juz zupelna porazka, ciekawe czy safari, ktore bazuje na tym samym
              silniku wyswietla rownie kiepsko. firefox wlazi z napisem na ramke. do tego
              napis "BrowserHappy.pl" ff i konq wyswietlaja blednie (po najechaniu mycha tekst
              sie przesuwa w gore), ale to jest w wielu miejscach na www, wiec to raczej nie
              blad przegladarki (gdzie indziej nie spotykalem sie z tym bledem).
              mam wrazenie, ze strona zostala (bardzo nie fair) napisana na sile dla opery
              (pewnie dlatego Opera jest niealfabetycznie przez ff, moz i safari). tylko nie
              wiem jaki sens stworzenie strony promujacej inne przegladarki, ktora w kazdej
              przegladarce wyswietla sie inaczej.
              • blitz667 Re: Surfuj bez obaw !!!! & & & & #35; 16.01.05, 21:57
                kell99 napisał:

> www.cs.yorku.ca/~cs993373/brhappy.png
                >
                > a zeby bylo latwiej to sobie obejrzyj sam. zwroc uwage na "Zobacz jak wyglada
                > Safari" i mala strzalke w prawym gornym rogu napisu, tak odznaczane sa
                > zewnetrzne linki (np itunes, przykrylem to niechcacy, ale opera nie wyswietla).
                > konqueror to juz zupelna porazka, ciekawe czy safari, ktore bazuje na tym samym
                > silniku wyswietla rownie kiepsko. firefox wlazi z napisem na ramke. do tego
                > napis "BrowserHappy.pl" ff i konq wyswietlaja blednie (po najechaniu mycha teks
                > t
                > sie przesuwa w gore), ale to jest w wielu miejscach na www, wiec to raczej nie
                > blad przegladarki (gdzie indziej nie spotykalem sie z tym bledem).
                > mam wrazenie, ze strona zostala (bardzo nie fair) napisana na sile dla opery
                > (pewnie dlatego Opera jest niealfabetycznie przez ff, moz i safari). tylko nie
                > wiem jaki sens stworzenie strony promujacej inne przegladarki, ktora w kazdej
                > przegladarce wyswietla sie inaczej.
                Może po prostu strona została napisana zgodnie ze standardami - stosując nowoczesne metody, a twórcy nie stosowali hacków, a tak się złożyło, że Opera wyświetla najlepiej. literarymoose.info/=/css.xhtml - kilka ciekawych technik :]

PS: ostatnio jak odwiedzałem browsehappy.pl, wydawało mi się że firefox jest na pierwszym miejscu... ale moze miałem zwidy albo co. Albo rzeczywiście tak było a później zmienili :]
                • kell99 Re: Surfuj bez obaw !!!! & & 16.01.05, 22:02
                  no coz, browsehappy.com tez wywala calkowicie konquerora, wiec to troche
                  ironiczne polecac safari i zrobic zle wyswietlajaca sie strone na silniku khtml.

poza tym, swiat nie konczy sie na operze (bo ja moge tobie podac css edge ktore
                  wyswietla sie ok tylko na gecko;) zawsze mozna zrobic strone uzywajac jakichs
                  super-hiper nowych metod ktora wyswietli sie tylko na 1 przegladarce, tylko po
                  kija? a strona jest 'zepsuta', bo jezeli na 1 stronie sa 3 bledy, ktore nie
                  wystepuja na innych stronach to raczej ciezko udowadniac, ze akurat sa 3 bugi w
                  gecko. poprawic arkusze i wszyscy beda szczesliwi:)

ps. operowym fanatykom mowimy nie, nawet jezeli jest was jakies ~2% ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka