Gość: kuk IP: *.rzeszow.mm.pl 17.02.05, 11:25 czy istnieje możliwość wlejeniu tresci z pliku pdf do worda i modyfikowanie tekstu Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: jap Re: plik pdf do worda IP: 195.136.36.* 17.02.05, 12:48 cnjry napisał: > Istnieje poszukaj googlem pdf2doc A przeczytałeś dokładnie, co to jest pdf2doc? To jest plug-in do programu Adobe Acrobat (crobat, nie Acrobat Reader!!), czyli musisz mieć pełną wersję tego programu. Natomiast można to przekonwertować za pomocą np. Fine Readera, albo PDF Transformera (też firmy Abbyy): www.abbyy.com/products/ Link Zgłoś
cnjry Re: plik pdf do worda 17.02.05, 12:52 Mial szukac takiej skladni, ten opis nie oznacza tylko plugina tylko ogolnie odnosisie do pewnego typu programow jak by ci to bylo niewiadome Link Zgłoś
Gość: jap Re: plik pdf do worda IP: 195.136.36.* 17.02.05, 13:02 cnjry napisał: > Mial szukac takiej skladni, ten opis nie oznacza tylko plugina tylko ogolnie > odnosisie do pewnego typu programow jak by ci to bylo niewiadome Masz rację. Sprawdziłem, jest pewnie kilka produktów pod tą samą, lub zbliżoną nazwą. Niektóre rzeczywiście samodzielne. Najlepiej pogooglać sobie "pdf to word" zamiast "pdf2word" - daje więcej możliwości. Ale i tak np. FineReader najłatwiej chyba zdobyć. Pozdrawiam. Link Zgłoś
Gość: neder tak... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.05, 11:34 szukaj w FAQ - jeden z ostatnich tematów pozdrawiam Link Zgłoś
neder Re: plik pdf do worda 17.02.05, 12:08 znowu mój błąd...w FAQ jest na odrót - word to pdf. sorki Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: plik pdf do worda IP: *.chello.pl 17.02.05, 19:38 Jest bardzo prosty sposób!!! Przeglądarka Adobe Reader 6.0 CE. W niej >zaznacz wszystko >kopiuj.. >i wklej do worda. Link Zgłoś
neder Re: plik pdf do worda 17.02.05, 20:02 ten akurat aspekt był wałkowany milion razy - nie zawsze można tak zrobić - czsami autor dokumentu zakłada na plik hasło, co uniemozliwia takie działanie (kopiuj wklej) na danym pdf. Polecam program o którym ktoś wczesniej mówił- Fine Reader. dziś go wyprobowałam i wersja trial w przeciwieństwie do ABBY pozwala na przekonwertowanie takiej ilości materiału jaka Ci się podoba (ABBY umożliwia tylko 15 dokumentów po 3 strony każdy). Link Zgłoś
maciej-d Re: plik pdf do worda 17.02.05, 20:46 jak na pliku pdf jest haslo to jednym z rozwiązań jest drukowanie a potem kożystanie z programu ocr typu fine raider Link Zgłoś
neder Re: plik pdf do worda 17.02.05, 20:48 no to albo nie rozumiem albo nie wiem jakim cudem mi się kopiować nie chciał a ten program poradził sobie z nim bez trudu (tzn. Fine READER). pozdrawiam Link Zgłoś
cnjry Re: plik pdf do worda 17.02.05, 21:12 ABBY Fine Reader autorstwa rosyjskiej firmy, jest jednym z najlepszych do rozpoznawania textu skanowaneo dosc niezle sobie radzi z plikami PDF i ze sdjeciami z ktorych odzyskuje text. Sa jednak szybsze i mniej zasobozerne programy ktore wlasciwe interpretuja polskie znaki zawarte w dokumentach pdf. Poszukaj a znajdziesz nawet darmowe Link Zgłoś
neder Re: plik pdf do worda 17.02.05, 21:28 ja szukam od miesiąca... darmowych niet:( i jak na razie jadę na wersjach trial:). ABBY jest faktycznie niezłe, ale biorąc pod uwagę, że potrzebuję czasami przekonwertować nie 3 a 150 stron to raczej dla mnie nieprzydatne (a wersja płatna niestety nie wchodzi w rachubę:() Więc jakby ktoś przypadkiem miał cynk o fajnym darmowym programie to ja chętnie skorzystam. Swoją drogą dziwne, że jeśli są to trudno je znaleźć... albo ja tak dobrze szukam...:( pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: weldon Re: plik pdf do worda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.05, 22:07 Format pdf powstał po to, aby FINALNE dokumenty publikować w sposób, w jaki je stworzył autor, z zachowaniem formatowania, fontów, kolorów itd. Dlatego wykorzystywane są w poligrafii, DTP itd., a tworzone są PO edycji. Z tego powodu tak dużo jest programów do tworzenia, a mało do konwersji pdf-ów. Mimo wszystko polecam, jako jeden z tańszych, ABBY PDF Transformera (nie ABBY FineReadera - to program OCR). Przerzuca pdf-y do worda, excela, html-u i do plików tekstowych. Trochę marnie radzi sobie z dokumentami wielołamowymi i grafiką. Ewentualnie, ale to już droższe inwestycje: - corel bezproblemowo otwiera do edycji - dobry zarówno przy tekście, jak i grafice i nie ma problemu z dużą ilością stron - canvas, przynajmniej w wersji 9, ale nie pamiętam, czy otwiera dokumenty wielostronicowe i czy jest możliwa edycja. Link Zgłoś
Gość: t Re: plik pdf do worda IP: *.crowley.pl 17.02.05, 22:14 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=34&w=20471161&v=2&s=0 Link Zgłoś
Gość: jap Re: plik pdf do worda IP: 195.136.36.* 18.02.05, 09:37 Gość portalu: weldon napisał(a): > Mimo wszystko polecam, jako jeden z tańszych, ABBY PDF Transformera > (nie ABBY FineReadera - to program OCR). Tak, FineReader to program OCR, ale PDF też obsługuje! Dla tych, co dużo pracują z PDF i skanami, narzędzie doskonałe - wszystko w jednym. Link Zgłoś
Gość: weldon Re: plik pdf do worda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.05, 11:05 Faktycznie! FineReader ma taka funkcję. Tylko strasznie długo się z tym bawi. Jednak, jako, że dużo pracuję z pdf-ami, pozostanę, też przy siódemce, ale Acrobata. Pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: sw Re: plik pdf do worda IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 18.02.05, 01:56 KWord z KDE nawet nieźle sobie z wczytywaniem PDF-ów radzi. Link Zgłoś