Dodaj do ulubionych

C://Windows/System32/Autoexec.nt

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.02.05, 11:40
Chciałam uruchomić dziecku grę dosową. Po chwili okazało się, że żadna gra
dosowa nie działa na moim komputerze /WinXP Pro/.
Pojawia się komunikat: C://Windows/System32/Autoexec.nt Ten plik systemowy
nie nadaje się do uruchomienia aplikacji MS-DOS lub Microsoft Windows.
Ignorowanie komunikatu nie pomaga.
Próbowałam przywrócić ten plik z płyty instalacyjnej, ale opcja sfc /scannow
też niczego nie zmieniła.
Czy muszę reinstalować Windows? W katalogu System 32 nie mam wogóle tego
pliku, choć włączyłam widok plików systemowych i ukrytych. Jak go odzyskać,
jeśli został wykasowany ? Kto pomoże? Byłabym wdzięczna :-)
Obserwuj wątek
    • m.gregor Re: C://Windows/System32/Autoexec.nt 19.02.05, 11:59
      FAQ

(podpowiem: nagłówek forum)
      • Gość: L Re: C://Windows/System32/Autoexec.nt m.gregor IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 19.02.05, 12:20
        Twoja odpowedz to pokazanie wyzszosci nad poptrzebujacym.To mniej wiecej tak
        jak laknacemu wody na pustyni wskazujesz droge do wodopoju sam dzwigajac beczke
        wody.No chyba ze ta beczka jest pusta.Dlaczego na tym forum sa tacy ktorzy bez
        ceregieli pomagaja chocby pytanie zadawano tysiac razy ale jest tez
        grupa "chlopskich filozofow"pouczajacych i z gory traktujacych cala reszte choc
        tak naprawde sami niewiele maja do powiedzenia.Wstyd m.gregor.
        • m.gregor Do 'L' 19.02.05, 14:01
          Niedawno byla juz tutaj dyskusja o FAQ, wyszukiwarce i zmuszeniu ludzi do
          samodzielnego myslenia a nie czekania na gotowe rozwiazanie podane na tacy.
          Widze ze ona chyba Ciebie ominela. Mowiac Twoim jezykiem: nie sztuka jest
          pokazac spragnionemu droge do oazy ale sztuka jest nauczyc go jak sam ma ta oaze
          znalezc bez wzgledu na to czy spotka kogos na pustyni czy nie.

Po pierwsze: po to powstal naglowek forum i samo FAQ, i po to wpisywane sa tam
          odpowiedzi na najczesciej zadawane pytania zeby z tego korzystac a nie zeby
          pisac kolejny post "Ratunku nie wiem co z autoexec.nt" i czekac az poda sie
          odpowiedz na tacy. Ja sam czesto odpowiadam na pytanie po raz tysieczny zadawane
          na forum.

Po drugie: po to jest na forum wyszukiwarka ktora w zapytaniu 'autoexec.nt'
          wyrzuci 52 posty w ktorych wystepuje ta fraza.

Nie traktuje nikogo z gory ale jesli ktos nie umie czytac ("Uwaga: zanim zadasz
          pytanie przejrzyj wątek z FAQ i przeszukaj forum. Rozwiązanie Twojego problemu
          zapewne już tu jest.") to wymaga edukacji. Zaloze sie ze jesli poda sie
          odpowiedz na tacy to przyjdzie znowu, i znowu zada pytanie na ktore odpowiedz
          jest w FAQ a co najmniej na forum byla juz poruszana. No i oczywiscie bedzie
          wymagal odpowiedzi natychmiast.

Jesli nie odpowiada Ci forma mojej odpowiedzi nie musisz jej czytac. Nikt Cie do
          tego nie zmusza. Mam do Ciebie pytanie: pomogles kiedys komus na tym forum?
          Zrobiles cos dla jego rozwoju? Dopisales cos do FAQ? Brales udzial w jakiejs
          dyskusji? Owszem. Jest na forum grupa "dyzurnych odpowiadaczy" (do ktorej m.in.
          i ja sie zaliczam) i robimy to calkiem bezinteresownie pomagajac innym osobom.
          Zacznij brac udzial w rozwoju forum, odpowiedz po raz milionowy na pytanie na
          ktore odpowiedz wkleiles do FAQ to zobaczymy jaka bedzie Twoja reakcja.

Pozdrawiam
          mgregor
    • Gość: L Re: C://Windows/System32/Autoexec.nt IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 19.02.05, 12:49
      www.searchengines.pl/phpbb203/index.php?showtopic=23055

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka