Dodaj do ulubionych

odpalanie kompa z dyskietki

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.05, 20:15
W biosie mam ustawione odpalanie kompa z dyskietki. Czy to mozliwe, ze z tego
powodu stacja mi nie dziala (stacja jest dobra, ale nie widzi dyskietki)?
Jesli tak, to jak zmienic ustawienia biosu?
Obserwuj wątek
    • Gość: niktabc@vp.pl Re: odpalanie kompa z dyskietki IP: *.toya.net.pl 09.03.05, 20:18
      NIE JEST TO MOŻLIWE ( jeśli nie działa pod windowsem potem )
      • Gość: dyskietka Re: odpalanie kompa z dyskietki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.05, 20:35
        dziala pod windowsem, a to odpalanie z dyskietki polega na tym, ze na ekranie
        startowym tuz przed uruchomieniem systemu jest komunikat ze szuka dyskietki. Ja
        jej fizycznie nie wkladam.
        • Gość: niktabc@vp.pl Re: odpalanie kompa z dyskietki IP: *.toya.net.pl 09.03.05, 20:47
          no i dobrze!!! szuka czy niechcesz odpalić kompa z dyskietki!! i prawidłowo:)
          • Gość: dyskietka Re: odpalanie kompa z dyskietki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.05, 21:11
            no dobrze, ale czy ma to jakis zwiazek z tym, ze juz druga stacja dyskietek mi
            nie dziala (nie widzi wlozonej dyskietki)??? (wiadomo, ze z dyskietki sie nie
            odpala, bo jej nie wkladam)

Pomyslalam, ze moze dlatego nie widzi, ze mam takie ustawienia w biosie
            (odpalanie systemu z fdd)... i moje pytanie - na jakie je zmienic? czy na
            odpalanie z hdd1 czy z hdd2 czy jeszcze inaczej?
            • Gość: qba Re: odpalanie kompa z dyskietki IP: *.czajen.pl / 80.51.251.* 09.03.05, 22:02
              ustaw w biosie jako 1-y dysk z systemem,jeśli masz drugi dysk z innym systemem
              ustaw jako 2-i,jako 3-i możesz ustawić CD-ROM i po bólu.
              • Gość: dyskietka Re: odpalanie kompa z dyskietki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.05, 00:27
                ustawilam jako pierwszy - dysk z systemem, potem cd/dvd, i dyskietke, a stacja
                dalej nie dziala mimo ze jest podlaczona prawidlowo
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka