Dodaj do ulubionych

Bylo lepiej - jest gorzej

02.03.06, 14:15
Zwrociliscie uwage na to, ze w wielu przypadkach wchodzacy nowy model auta
jest brzydszy od poprzedniego? Ciekawe jakie sa Wasze typy.
Moj numer jeden to VW Passat - znacznie brzydszy niz poprzedni (oczywiscie wg
mnie)
Obserwuj wątek
    • emes-nju Re: Bylo lepiej - jest gorzej 02.03.06, 14:21
      BMW - wszystkie.

Ford Focus

Kazdy kolejny Mercedes budzi we mnie coraz wieksze kontrowersje :-)
      • palovlad Re: Bylo lepiej - jest gorzej 02.03.06, 14:24
        > Ford Focus

Oj tak
      • izydaskes Re: Bylo lepiej - jest gorzej 02.03.06, 14:26

nie jestem fanem bmw ale - trzeba podziwiac ich za odwage ;)
        --------------------

wasiek29, habudzio i walenrodzik to fajne dziewczyny!
        • edek40 Re: Bylo lepiej - jest gorzej 02.03.06, 14:41
          To zupelnie jak ze spodniami-biodrowkami. Tez trzeba miec odwage, aby z korzystnych i apetycznych zaokraglen zrobic nieapetyczne waly sadla nad paskiem :)
          • izydaskes Re: Bylo lepiej - jest gorzej 02.03.06, 15:12

samo sedno;
            ps. trzeba brac dziewuchy szczuple, wtedy nie nie wystaje :)
            --------------------

wasiek29, habudzio i walenrodzik to fajne dziewczyny!
            • edek40 Re: Bylo lepiej - jest gorzej 02.03.06, 15:14
              Une som przebiegle. Szczuple sa tylko do slubu :)
              • palovlad Re: Bylo lepiej - jest gorzej 02.03.06, 15:20
                edek40 napisał:

> Une som przebiegle. Szczuple sa tylko do slubu :)

Hiehiehie :)
      • waskes29 Re: Bylo lepiej - jest gorzej 02.03.06, 14:30
        emes-nju napisał:

> BMW - wszystkie.

Tu sie zgodze czym nowsze tym gorsze a nowa trojka to cos okropnego.
        Nie mozna zapomniec o Civicu ,jest paskudny az do przesady ale paradoksalnie
        moze w tym wlasnie jest jego szansa.
        • emes-nju Re: Bylo lepiej - jest gorzej 02.03.06, 15:25
          Civic wpasowuje mi sie w stylistyke PlayStation. Sliczny, brzydki, ale stylowy i konsekwentny. BMW jest nieproporcjonalne, brzydkie... I niekonsekwentne - z zewnatrz ostre, niby dynamiczne linie, a w srodku estetyka hm... nieco barokowa. Ech, szkoda slow.
          • uki145 civic jest moim zdaniem przebajerowany 02.03.06, 15:28
            ładnie zaczeli ,ale dorwał sie do niego jakis tuningowiec i zmarnował ciekawa
            linie nadwozia.szczególnie razi np: srebrna pokrywa wlewu paliwa i zbyt duze
            klamki. moim zdaniem własnie szczegóły zniszczyły ten samochod,ale to
            oczywiscie kwestia gustu. Pozdrawiam
            • emes-nju Re: civic jest moim zdaniem przebajerowany 02.03.06, 15:39
              Zeby niebylo nieporozumien. Nowy Civic mi sie nie podoba. Ale, w odroznieniu od poprzednika, ma przynajmniej jakis styl. Przebajerowany w stopniu odpowiednim dla pokolenia PlayStation :-)
              • uki145 Re: civic jest moim zdaniem przebajerowany 02.03.06, 15:52
                to prawda . jesli bym miał wybierac miedzy starym ,a nowym to faktycznie nowy
                jest moim zdaniem ładniejszy. co ciekawe (odnosnie pokolenia play station)
                podobno najwieksze zainteresowanie nowym civiciem jest wsród ludzi w wieku 40-
                50 .Pozdrawiam
                • emes-nju Re: civic jest moim zdaniem przebajerowany 02.03.06, 16:34
                  uki145 napisał:

> to prawda . jesli bym miał wybierac miedzy starym ,a nowym to faktycznie nowy
                  > jest moim zdaniem ładniejszy. co ciekawe (odnosnie pokolenia play station)
                  > podobno najwieksze zainteresowanie nowym civiciem jest wsród ludzi w wieku
                  > 40-50 .Pozdrawiam

Widocznie w nocy podbierali malolatom te zabawke :-)))

pzdr
    • leon.zbowidowiec Re: Bylo lepiej - jest gorzej 02.03.06, 14:28
      To chyba jednak kwestia "opatrzenia" sie z nowosciami.
      Jak wszedl np. Golf V to tez wydawal mi sie duzo brzydszy od IV a teraz juz
      wcale nie jestem tego taki pewien :)
      • emes-nju Re: Bylo lepiej - jest gorzej 02.03.06, 14:29
        Tjaaaak - jezeli chodzi o Golfa, to VW trzyma zadziawiajaco wyrownany poziom nijakosci :-)
        • waskes29 Re: Bylo lepiej - jest gorzej 02.03.06, 14:35
          emes-nju napisał:

> Tjaaaak - jezeli chodzi o Golfa, to VW trzyma zadziawiajaco wyrownany poziom
          ni
          > jakosci :-)
          Trzyma taki poziom ktory gwarantuje mu dluga i duza sprzedaz .Tylko glupiec
          zszedl by z drogi ktora do tej pory przynosila mu takie sukces.Nie zadnego tak
          popularnego na calym swiecie modelu samochodu i choc zaden golf nie byl
          samochodem pieknym to za kazdy razem sprzedawal sie bardzo dobrze.Wiec po
          co kombinowac?
          • emes-nju Re: Bylo lepiej - jest gorzej 02.03.06, 14:39
            Absolutnie nie zachecam producentow Golfa do zmiany linii. Dzieki temu nie mam zadnych dylematow czy przypadkiem Golfa nie kupic. Ladny, proporcjonalny Golf I jest poza wiekowym obszarem moich zaiteresowan, a kazda kolejna wersja byla coraz bardziej nijaka az do wersji IV - od tego czasu nijakosc sie ustatkowala :-P
            • palovlad Re: Bylo lepiej - jest gorzej 02.03.06, 14:47
              Przypomnial mi sie jeszcze jeden przyklad - Peugeot 407.
              Poprzedni nie byl szczegolnie piekny ale proporcje w nowym porazaja mnie do tego
              stopnia, ze zamykam oczy widzac ten samochod czym powoduje zagrozenie w ruchu
    • marcinc3 moje zdanie 02.03.06, 14:56
      mi sie wydaje ze to tak na poczatku bmw tragiczne ale mysle ze za rok dwa juz
      bedzie ok chodzi o przyzwyczajenie ;opatrzanie;
      • uki145 Re: moje zdanie 02.03.06, 15:23
        Witam! uwazam ,ze BMW straciło charakter( cechy indywidualizujace marke) i tu
        kwestia tego czy auto jest ładne ,czy nie nie ma dla mnie znaczenia. nowa 5
        straszne mi sie podoba,ale jako ładny samochód ,z anie ładne BMW. 407 jest
        brzydki własnie przez przedni zwis,auto(jak ktos ładnie zauwazył) jest
        nieproporcjonalne. Pozdrawiam Łukasz
        • edek40 Re: moje zdanie 02.03.06, 15:29
          BMW kreuje sie na marke dla bogatego pryka. Zadnego bigla i zachwiane proporcje z nasuwajaca sie na przednie, ogromniaste do przesady lampy. We wnatrz cos w rodzaju mebloscianki na wysoki polysk. Fuuuuuuu!
          • uki145 a pamietacie jak weszło BMW 7 02.03.06, 15:32
            to był dopiero szok. jak mozna było zmienic klsyczna linie starej 7 i zrobic
            takie brzydactwo. nowe 3 z tyłu jest podobne do lanosa. moim zdaniem BMW
            podaza zła droga. klasyczna elegancja poprzednich modeli była rewelacyjna, a
            teraz pozostaje tylko technika i nic wiecej. szkoda.Pozdrawiam
            • emes-nju Re: a pamietacie jak weszło BMW 7 02.03.06, 15:42
              Nalezy jednak oddac sprawiedliwosc BMW. Face lifting tej lokomotywy, jaka jest seria 7, udal sie znakomicie. Auto nadal jest brzydkie, ale, po zmianie przodu i tylu, zyskalo znacznie. A wydawalo mi sie to niemozliwe :-)
      • rraaddeekk Re: moje zdanie 02.03.06, 15:26
        Wg mnie najgorszy był lifting Punto II.
        Stracił agresywne soczewkowe reflektory, a zyskał wielkie i brzydkie
        wytrzeszcze i atrapę chłodnicy.
        Obecne Punto Grande jest już udane.
        • uki145 Re: moje zdanie 02.03.06, 15:30
          to prawda!!!!!!jak zobaczyłem punto 2 po liftingu to zaczałem sie smiac, a juz
          najgorsze były dodatki do tylnych swiateł na klapie w wersji 3d.
          koszmar.dobrze ,ze wyszło grande bo przez chwile straciłem zaufanie do włoskiej
          stylistyki.Pozdrawiam
          • edek40 Re: moje zdanie 02.03.06, 15:51
            Dzieki nowemu punto zaczynam ja odzyskiwac. Od dobrych kilku lat robili raczej umiarkowane stylistycznie pojazdy. Ale oczywiscie nie zmieniam zdania o jakosci ;)
      • marcinc3 Re: moje zdanie 02.03.06, 15:39
        bmw 7 np z 1996 jest w/g mnie najladniejsza z produkowanych
        • computerland1 Re: moje zdanie 02.03.06, 15:48
          bmw - wszystkie
          audi - wszystkie
          focus

pzdr

abc.
          • uki145 Re: moje zdanie 02.03.06, 15:56
            co do audi ,to uwazam ,ze nowe A6 jest bardzo udanym stylistycznie pojazdem,
            zachowany jest charakter marki. obecne a4 natomias budzi mieszane
            uczucia ,chociaz nie mozna powiedziec ,ze jest nijakie.Pozdrawiam
    • uki145 ale najwieksze paskudztwo ,to tył nowego Toledo 02.03.06, 16:44
      jak mozna,nie rozumiem . moze mam dziwny gust ,ale kompletnie ten tył mi sie
      nie podoba. leon jest przesliczny ,podobnie jest z Altea.
      • kaczy.pisiorek Re: ale najwieksze paskudztwo ,to tył nowego Tole 02.03.06, 16:50
        Dla mnie Toledo (a wogóle cała nowa linia Seatów) to jakieś nieporozumienie.
        Porobili jakieś takie ni to kombi, ni to busy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka