palovlad 02.03.06, 14:15 Zwrociliscie uwage na to, ze w wielu przypadkach wchodzacy nowy model auta jest brzydszy od poprzedniego? Ciekawe jakie sa Wasze typy. Moj numer jeden to VW Passat - znacznie brzydszy niz poprzedni (oczywiscie wg mnie) Link Zgłoś Obserwuj wątek
emes-nju Re: Bylo lepiej - jest gorzej 02.03.06, 14:21 BMW - wszystkie. Ford Focus Kazdy kolejny Mercedes budzi we mnie coraz wieksze kontrowersje :-) Link Zgłoś
izydaskes Re: Bylo lepiej - jest gorzej 02.03.06, 14:26 nie jestem fanem bmw ale - trzeba podziwiac ich za odwage ;) -------------------- wasiek29, habudzio i walenrodzik to fajne dziewczyny! Link Zgłoś
edek40 Re: Bylo lepiej - jest gorzej 02.03.06, 14:41 To zupelnie jak ze spodniami-biodrowkami. Tez trzeba miec odwage, aby z korzystnych i apetycznych zaokraglen zrobic nieapetyczne waly sadla nad paskiem :) Link Zgłoś
izydaskes Re: Bylo lepiej - jest gorzej 02.03.06, 15:12 samo sedno; ps. trzeba brac dziewuchy szczuple, wtedy nie nie wystaje :) -------------------- wasiek29, habudzio i walenrodzik to fajne dziewczyny! Link Zgłoś
edek40 Re: Bylo lepiej - jest gorzej 02.03.06, 15:14 Une som przebiegle. Szczuple sa tylko do slubu :) Link Zgłoś
palovlad Re: Bylo lepiej - jest gorzej 02.03.06, 15:20 edek40 napisał: > Une som przebiegle. Szczuple sa tylko do slubu :) Hiehiehie :) Link Zgłoś
waskes29 Re: Bylo lepiej - jest gorzej 02.03.06, 14:30 emes-nju napisał: > BMW - wszystkie. Tu sie zgodze czym nowsze tym gorsze a nowa trojka to cos okropnego. Nie mozna zapomniec o Civicu ,jest paskudny az do przesady ale paradoksalnie moze w tym wlasnie jest jego szansa. Link Zgłoś
emes-nju Re: Bylo lepiej - jest gorzej 02.03.06, 15:25 Civic wpasowuje mi sie w stylistyke PlayStation. Sliczny, brzydki, ale stylowy i konsekwentny. BMW jest nieproporcjonalne, brzydkie... I niekonsekwentne - z zewnatrz ostre, niby dynamiczne linie, a w srodku estetyka hm... nieco barokowa. Ech, szkoda slow. Link Zgłoś
uki145 civic jest moim zdaniem przebajerowany 02.03.06, 15:28 ładnie zaczeli ,ale dorwał sie do niego jakis tuningowiec i zmarnował ciekawa linie nadwozia.szczególnie razi np: srebrna pokrywa wlewu paliwa i zbyt duze klamki. moim zdaniem własnie szczegóły zniszczyły ten samochod,ale to oczywiscie kwestia gustu. Pozdrawiam Link Zgłoś
emes-nju Re: civic jest moim zdaniem przebajerowany 02.03.06, 15:39 Zeby niebylo nieporozumien. Nowy Civic mi sie nie podoba. Ale, w odroznieniu od poprzednika, ma przynajmniej jakis styl. Przebajerowany w stopniu odpowiednim dla pokolenia PlayStation :-) Link Zgłoś
uki145 Re: civic jest moim zdaniem przebajerowany 02.03.06, 15:52 to prawda . jesli bym miał wybierac miedzy starym ,a nowym to faktycznie nowy jest moim zdaniem ładniejszy. co ciekawe (odnosnie pokolenia play station) podobno najwieksze zainteresowanie nowym civiciem jest wsród ludzi w wieku 40- 50 .Pozdrawiam Link Zgłoś
emes-nju Re: civic jest moim zdaniem przebajerowany 02.03.06, 16:34 uki145 napisał: > to prawda . jesli bym miał wybierac miedzy starym ,a nowym to faktycznie nowy > jest moim zdaniem ładniejszy. co ciekawe (odnosnie pokolenia play station) > podobno najwieksze zainteresowanie nowym civiciem jest wsród ludzi w wieku > 40-50 .Pozdrawiam Widocznie w nocy podbierali malolatom te zabawke :-))) pzdr Link Zgłoś
leon.zbowidowiec Re: Bylo lepiej - jest gorzej 02.03.06, 14:28 To chyba jednak kwestia "opatrzenia" sie z nowosciami. Jak wszedl np. Golf V to tez wydawal mi sie duzo brzydszy od IV a teraz juz wcale nie jestem tego taki pewien :) Link Zgłoś
emes-nju Re: Bylo lepiej - jest gorzej 02.03.06, 14:29 Tjaaaak - jezeli chodzi o Golfa, to VW trzyma zadziawiajaco wyrownany poziom nijakosci :-) Link Zgłoś
waskes29 Re: Bylo lepiej - jest gorzej 02.03.06, 14:35 emes-nju napisał: > Tjaaaak - jezeli chodzi o Golfa, to VW trzyma zadziawiajaco wyrownany poziom ni > jakosci :-) Trzyma taki poziom ktory gwarantuje mu dluga i duza sprzedaz .Tylko glupiec zszedl by z drogi ktora do tej pory przynosila mu takie sukces.Nie zadnego tak popularnego na calym swiecie modelu samochodu i choc zaden golf nie byl samochodem pieknym to za kazdy razem sprzedawal sie bardzo dobrze.Wiec po co kombinowac? Link Zgłoś
emes-nju Re: Bylo lepiej - jest gorzej 02.03.06, 14:39 Absolutnie nie zachecam producentow Golfa do zmiany linii. Dzieki temu nie mam zadnych dylematow czy przypadkiem Golfa nie kupic. Ladny, proporcjonalny Golf I jest poza wiekowym obszarem moich zaiteresowan, a kazda kolejna wersja byla coraz bardziej nijaka az do wersji IV - od tego czasu nijakosc sie ustatkowala :-P Link Zgłoś
palovlad Re: Bylo lepiej - jest gorzej 02.03.06, 14:47 Przypomnial mi sie jeszcze jeden przyklad - Peugeot 407. Poprzedni nie byl szczegolnie piekny ale proporcje w nowym porazaja mnie do tego stopnia, ze zamykam oczy widzac ten samochod czym powoduje zagrozenie w ruchu Link Zgłoś
marcinc3 moje zdanie 02.03.06, 14:56 mi sie wydaje ze to tak na poczatku bmw tragiczne ale mysle ze za rok dwa juz bedzie ok chodzi o przyzwyczajenie ;opatrzanie; Link Zgłoś
uki145 Re: moje zdanie 02.03.06, 15:23 Witam! uwazam ,ze BMW straciło charakter( cechy indywidualizujace marke) i tu kwestia tego czy auto jest ładne ,czy nie nie ma dla mnie znaczenia. nowa 5 straszne mi sie podoba,ale jako ładny samochód ,z anie ładne BMW. 407 jest brzydki własnie przez przedni zwis,auto(jak ktos ładnie zauwazył) jest nieproporcjonalne. Pozdrawiam Łukasz Link Zgłoś
edek40 Re: moje zdanie 02.03.06, 15:29 BMW kreuje sie na marke dla bogatego pryka. Zadnego bigla i zachwiane proporcje z nasuwajaca sie na przednie, ogromniaste do przesady lampy. We wnatrz cos w rodzaju mebloscianki na wysoki polysk. Fuuuuuuu! Link Zgłoś
uki145 a pamietacie jak weszło BMW 7 02.03.06, 15:32 to był dopiero szok. jak mozna było zmienic klsyczna linie starej 7 i zrobic takie brzydactwo. nowe 3 z tyłu jest podobne do lanosa. moim zdaniem BMW podaza zła droga. klasyczna elegancja poprzednich modeli była rewelacyjna, a teraz pozostaje tylko technika i nic wiecej. szkoda.Pozdrawiam Link Zgłoś
emes-nju Re: a pamietacie jak weszło BMW 7 02.03.06, 15:42 Nalezy jednak oddac sprawiedliwosc BMW. Face lifting tej lokomotywy, jaka jest seria 7, udal sie znakomicie. Auto nadal jest brzydkie, ale, po zmianie przodu i tylu, zyskalo znacznie. A wydawalo mi sie to niemozliwe :-) Link Zgłoś
rraaddeekk Re: moje zdanie 02.03.06, 15:26 Wg mnie najgorszy był lifting Punto II. Stracił agresywne soczewkowe reflektory, a zyskał wielkie i brzydkie wytrzeszcze i atrapę chłodnicy. Obecne Punto Grande jest już udane. Link Zgłoś
uki145 Re: moje zdanie 02.03.06, 15:30 to prawda!!!!!!jak zobaczyłem punto 2 po liftingu to zaczałem sie smiac, a juz najgorsze były dodatki do tylnych swiateł na klapie w wersji 3d. koszmar.dobrze ,ze wyszło grande bo przez chwile straciłem zaufanie do włoskiej stylistyki.Pozdrawiam Link Zgłoś
edek40 Re: moje zdanie 02.03.06, 15:51 Dzieki nowemu punto zaczynam ja odzyskiwac. Od dobrych kilku lat robili raczej umiarkowane stylistycznie pojazdy. Ale oczywiscie nie zmieniam zdania o jakosci ;) Link Zgłoś
marcinc3 Re: moje zdanie 02.03.06, 15:39 bmw 7 np z 1996 jest w/g mnie najladniejsza z produkowanych Link Zgłoś
computerland1 Re: moje zdanie 02.03.06, 15:48 bmw - wszystkie audi - wszystkie focus pzdr abc. Link Zgłoś
uki145 Re: moje zdanie 02.03.06, 15:56 co do audi ,to uwazam ,ze nowe A6 jest bardzo udanym stylistycznie pojazdem, zachowany jest charakter marki. obecne a4 natomias budzi mieszane uczucia ,chociaz nie mozna powiedziec ,ze jest nijakie.Pozdrawiam Link Zgłoś
uki145 ale najwieksze paskudztwo ,to tył nowego Toledo 02.03.06, 16:44 jak mozna,nie rozumiem . moze mam dziwny gust ,ale kompletnie ten tył mi sie nie podoba. leon jest przesliczny ,podobnie jest z Altea. Link Zgłoś
kaczy.pisiorek Re: ale najwieksze paskudztwo ,to tył nowego Tole 02.03.06, 16:50 Dla mnie Toledo (a wogóle cała nowa linia Seatów) to jakieś nieporozumienie. Porobili jakieś takie ni to kombi, ni to busy. Link Zgłoś