drops22 16.03.05, 22:00 no wlasnie Word nie moze sprawdzic dzielenia wyrazow bo nie ma jakiegos pliku algorytmu mshy 3PL.dll lub mshy32.dll o co tu chodzi? czy mozna to przeslac na meila? Link Zgłoś Obserwuj wątek
doomboy Re: Word-dzielenie wyrazow 17.03.05, 10:58 Poszukaj tych plików w internecie np: www.dll-files.com/dllindex/dll-files.shtml?mshy32 Ale szczerze powiem, iż nie sądzę aby one pomogły w rozwiązaniu problemu, aczkolwiek spróbować zawsze warto. Myślę że konieczne będzie odinstalowanie całego Offica (co bardzo ważne wraz z wszystkimi pozostałościami, których dodaj usuń nie usuwa - po odinstalowaniu usuń katalog w którym zainstalowany był office, za pomocą EasyCleanera wyczyść niepotrzebne wpisy w rejestrze), i zainstalowanie na nowo (wybierz instalację niestandardową i zaznacz opcje "dzielenie wyrazow"). Link Zgłoś
Gość: rozalia2003 Re: Word-dzielenie wyrazow IP: 195.117.108.* 17.03.05, 11:47 Cała prawda. Tylko całkowite odinstalowanie i instalacja na nowo. Bez problemów i napewno mniej czasu to zajmie. Link Zgłoś
drops22 Re: Word-dzielenie wyrazow 17.03.05, 17:41 a co z tym mshy32.dll trzeba zrobic jak juz to sciagne? Link Zgłoś
drops22 Re: Word-dzielenie wyrazow 17.03.05, 22:17 drops22 napisał: > > a co z tym mshy32.dll trzeba zrobic jak juz to sciagne? ???????????????/ Link Zgłoś
Gość: piecyk gazowy Re: Word-dzielenie wyrazow IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 17.03.05, 22:18 Masz zainstalowany moduł dzielenia wyrazów? Link Zgłoś
wasil21 Re: Word-dzielenie wyrazow 17.03.05, 23:48 drops, sprawa jest prosta, szukasz odpowiedzi od wczoraj, do tej pory zainstalowałbyć od nowa Offica kilka razy, warto przed tą czynnościa spojrzeć czy zainstalowany jast cały program (czyli czy wszystkie te pierdułki masz wgrane co standartowa instalka by pomineła), powodzenia Link Zgłoś
drops22 Re: Word-dzielenie wyrazow 18.03.05, 16:49 Gość portalu: piecyk gazowy napisał(a): > Masz zainstalowany moduł dzielenia wyrazów? gdybym wiedzial jeszcze gdzie tego szukac...... wasil21 17.03.2005 23:48 + odpowiedz drops, sprawa jest prosta, szukasz odpowiedzi od wczoraj, do tej pory zainstalowałbyć od nowa Offica kilka razy, warto przed tą czynnościa spojrzeć czy zainstalowany jast cały program (czyli czy wszystkie te pierdułki masz wgrane co standartowa instalka by pomineła), powodzenia pewnie! jak ktos zna sie na tym to sprawa prosta.....a skad ja mam wiedziec czy "wszystkie te pierdulki" sa? czy mam je policzyc czy co? doomboy 17.03.2005 23:54 + odpowiedz No to jeszcze raz powtórzę Dropsie: "Myślę że konieczne będzie odinstalowanie całego Offica (co bardzo ważne wraz z wszystkimi pozostałościami, których dodaj usuń nie usuwa - po odinstalowaniu usuń katalog w którym zainstalowany był office, za pomocą EasyCleanera wyczyść niepotrzebne wpisy w rejestrze), i zainstalowanie na nowo (wybierz instalację niestandardową i zaznacz opcje "dzielenie wyrazow")." Czy jest coś tutaj czego nie rozumiesz :-) ? a jesli sprobuje to moge liczyc na twoja pomoc w razie "wpadki"? i jeszcze jedno ,odkopalem cos takiego: w Serwis Pack 2 dla Microsoft Office 2000 jest wspomnianie,ze "poprawia dzielenie wyrazow i sprawdzanie pisowni w edytorze Word" i jest napisane,tez ze musi byc wczesniej zainstalowana poprawka SR 1a a ja mam tylko SP1 czy zainstalowanie tego "wszystkiego" moze ten problem rozwiazac i czy musza byc rzeczywiscie te wszystkie dodatki zainstalowane dodam ,ze teraz komputer dziala mi bez zarzutu ( oczywiscie oprocz tego dzielenia wyrazow)i nie chcialbym aby stalo sie cos co popsuje to.... Link Zgłoś
Gość: piecyk gazowy Re: Word-dzielenie wyrazow IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 18.03.05, 17:53 drops22 napisał: > Gość portalu: piecyk gazowy napisał(a): > > > Masz zainstalowany moduł dzielenia wyrazów? > > gdybym wiedzial jeszcze gdzie tego szukac...... Włóż płytę do napędu, odpal instalator, wybierz "Modyfkuj", potem opcję samodzielnego dobierania komponentów, poszukaj narzędzi językowych (czy jakoś tak) i doinstaluj. Potem aktualizacja z www.officeupdate.com jak najbardziej zalecana. Link Zgłoś
doomboy Re: Word-dzielenie wyrazow 18.03.05, 18:15 >>> Masz zainstalowany moduł dzielenia wyrazów? Sam nie wiem piecyku, myślę że jednak drops ma zainstalowany ten moduł. Gdyby nie miał to word, kulturalnie pokazałby komunikat brak "tego i tego" i czy chcesz teraz doinstalować "to i to", a nie "walił" komunikat "brak pliku algorytmu mshy3PL.dll lub mshy32.dll". W takim przypadku ponowna instalacja, bez ręcznego usunięcia wszystkich pozostałości po office może nic nie dać. Link Zgłoś
wasil21 Re: Word-dzielenie wyrazow 18.03.05, 18:39 dodam jeszcze to ze ku mojemu zaskoczeniu nie mam zadnego z plikow ktorych brakuje dropsowi i u mnie dzielenie wyrazów śmiga! Nie mam pojecia dlaczego:))), moze błąd nie jest w samym office Link Zgłoś
doomboy Re: Word-dzielenie wyrazow 17.03.05, 23:54 No to jeszcze raz powtórzę Dropsie: "Myślę że konieczne będzie odinstalowanie całego Offica (co bardzo ważne wraz z wszystkimi pozostałościami, których dodaj usuń nie usuwa - po odinstalowaniu usuń katalog w którym zainstalowany był office, za pomocą EasyCleanera wyczyść niepotrzebne wpisy w rejestrze), i zainstalowanie na nowo (wybierz instalację niestandardową i zaznacz opcje "dzielenie wyrazow")." Czy jest coś tutaj czego nie rozumiesz :-) ? Link Zgłoś
drops22 Re: Word-dzielenie wyrazow 18.03.05, 17:44 jeszcze cos mnie intryguje.....jesli odinstaluje jakis program to czy za pomoca Przywracania Systemu wroce do momentu kiedy ten usuniety program jeszcze byl i bedzie dzialal? Link Zgłoś
drops22 Re: Word-dzielenie wyrazow 18.03.05, 20:42 Gość: piecyk gazowy 18.03.2005 17:53 + odpowiedz drops22 napisał: > Gość portalu: piecyk gazowy napisał(a): > > > Masz zainstalowany moduł dzielenia wyrazów? > > gdybym wiedzial jeszcze gdzie tego szukac...... Włóż płytę do napędu, odpal instalator, wybierz "Modyfkuj", potem opcję samodzielnego dobierania komponentów, poszukaj narzędzi językowych (czy jakoś tak) i doinstaluj. Potem aktualizacja z www.officeupdate.com jak najbardziej zalecana. dzieki wszystkim za pomoc ,skorzystalem z rady piecyka-"modyfikuj" a dalej to juz samo poszlo :) jeszcze raz dzieki :) Link Zgłoś