Dodaj do ulubionych

Word - nieprawidłowy format w poczcie

IP: *.dialog.net.pl / *.wroclaw.dialog.net.pl 17.06.02, 15:59
Przy próbie wysłania nowej wiadomości w Outlooku, najpierw pojawia mi się taki
właśnie komunikat "nieprawidłowy format", zamykam to i skrzynka się oczywiście
otwiera (word jest domyślnie ustawiony jako edytor poczty). Co zrobić żeby ten
nieszczęsny komunikat się nie pojawiał?
Obserwuj wątek
    • Gość: Doki Re: Word - nieprawidłowy format w poczcie IP: *.turboline.skynet.be 17.06.02, 23:02
      Na poczatek przestan uzywac Worda jako edytora poczty. Email powinien byc
      wysylany jako czysty tekst. Szybciej i bezpieczniej. Znaki diakrytyczne sa
      zbedne.
      • Gość: Pri Re: Word - nieprawidłowy format w poczcie IP: mieszko.pl.u* 19.06.02, 10:50
        Gość portalu: Doki napisał(a):

> Na poczatek przestan uzywac Worda jako edytora poczty. Email powinien byc
        > wysylany jako czysty tekst. Szybciej i bezpieczniej.
        Nie da sie ukryc... 100 % racji.

>Znaki diakrytyczne sa zbedne.
        Tak, ale nie dokońca. Oczywiscie raczej daruj sobie znaki - ale to zalezy do kogo
        wysylasz i co. Trudno do powaznego klienta/wspolpracownika czy szefa duzej firmy
        slac maila bez polskich znakow....

• Gość: Basia Re: Word - nieprawidłowy format w poczcie IP: *.dialog.net.pl / *.wroclaw.dialog.net.pl 19.06.02, 15:22
          No więc właśnie, dla mnie komp to narzędzie pracy a poczta el. podstawowy
          sposób komunikowania się np. z prezesami dużych firm. Tak że word musi być :)
          • Gość: Pri Re: Word - nieprawidłowy format w poczcie IP: mieszko.pl.u* 19.06.02, 15:33
            A nie mozesz uzywac np. MS OUTLOOK? Jako klienta poczty?
            • Gość: Doki Re: Word - nieprawidłowy format w poczcie IP: *.adsl.powered-by.skynet.be 19.06.02, 20:16
              A co z unicode? Mozna ustawic wysylanie emaili w tym formacie...
          • Gość: X Re: Word - nieprawidłowy format w poczcie IP: *.ca / 10.10.233.* 19.06.02, 15:35
            moze to problem z szablonem -> email.dot
            znajdz go, zmien nazwe na np. email2.dot, uruchom outlooka i sprobuj wyslac
            maila.

Nie jestem pewien czy to to, ale niczym groznym ta operacja nie grozi. zawsze
            mozna cofnac.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka