Dodaj do ulubionych

Polska siec jest do dupy !

IP: *.TAMP.splitrock.net 07.09.01, 02:59
Jak sie "wchodzi do Polski" czlowiek moze isc sobie parzyc kawe pomiedzy
klikami. Jak bardzo bardzo bardzo zwolniony film. Juz lepiej dzialaja serwery w
Trinidad-Tobago!!!! Zrobcie cos z tym bo czlowieka moze krew zalac !!!!!!!!!!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: mentat Re: Polska siec jest do dupy ! IP: *.azsoft.pl 07.09.01, 08:23
      Nie jestem pewnien czy adresowanie tego na forum gazety
      wyborczej cos da :-)))
      Raczej wyslij cos takiego do firm telekomunikacyjnych,
      choc pewnie jesli bys sie im oplacalo i mialiby srodki
      to internet w Polsce dzialal by lepiej.
      Ja zreszta uwazam, ze w samej Polsce nie jest tak
      tragicznie - natomiast bardzo wolno dzialaja polaczenia
      miedzynarodowe.
    • Gość: grubykc Re: Polska siec jest do dupy ! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.01.02, 10:55
      Polskie strony faktycznie wchodzą dość wolno, ale zależy to m.in. od pory dnia
      czyli od natężenia ruchu w sieci lub też - ogólnikowo - od odległości serwera
      od kompa.
      Posiadam modemowy dostęp poprzez dolnośląski Dialog (konkurent TP SA),
      pomijając zryczałtowany dostęp do sieci za ok 74 zł brutto, zagraniczny net
      wchodzi o wiele szybciej niż rodzimy. Nie do pomyślenia w TP SA!!!
      Na marginesie: mam znajomych w Niemczech - u nich też korzystając z modemu
      można spokojnie walnąć browara w pobliskiej knajpce w czasie ładowania się
      niektórych stron.
    • Gość: Virge Re: Polska siec jest do dupy ! IP: *.zgora.dialog.net.pl 09.01.02, 11:57
      Wiecie co mi powiedziała znajoma, jak powiedziałam, że u nas (w Polsce)
      internet się żuje...
      "Macie wolne komputery..."
      Niewiel brakowało, a bym eksplodowała, a wiecie czemu?
      Bo dziewczyna jest z Dominikany
      i co gorsze, inet u nich chodzi znacznie lepiej niż u nas i za pieniądze takie
      jak w Stanach.

Najciekawsze jest to, że firmy udostępniające inet są z siebie dumne, że takie
      cudo nam dostarczają!!!

Nie pozostaje nam nic innego, jak tylko przeprowadzka!
      • Gość: MaciekS Re: Polska siec jest do dupy ! IP: *.amdahl.com 09.01.02, 22:19
        Gość portalu: Virge napisał(a):

> Wiecie co mi powiedziała znajoma, jak powiedziałam, że u nas (w Polsce)
        > internet się żuje...
        > "Macie wolne komputery..."
        > Niewiel brakowało, a bym eksplodowała, a wiecie czemu?
        > Bo dziewczyna jest z Dominikany
        > i co gorsze, inet u nich chodzi znacznie lepiej niż u nas i za pieniądze takie
        > jak w Stanach.
        >
        > Najciekawsze jest to, że firmy udostępniające inet są z siebie dumne, że takie
        > cudo nam dostarczają!!!
        >
        > Nie pozostaje nam nic innego, jak tylko przeprowadzka!

A skad ta diagnoza? Wolne komputery? Coz to ma wspolnego z internetem? Jeszcze
        servery rozumiem ale zwykle to nie psrawa serwerow (komputerow przeznaczionych na
        nie) tylko wolne lacza i ich obciazenie. Zdarza sie ze serwery spowalniaja, ale
        chyba glowny powod to jednak obciazenie lacz.

Dominikana pewnie bedzie miala dobra telekomunikacje. Nie oszukujmy sie w Polsce
        wciaz jeszcze rzadza prawa TPSA. Nawet ameryka lacinska nas wyprzedza. GSM jest
        pewnie nie gorszy niz w Europie.

Wbrew pozorom Ameryka Srodkowa/Karaiby nie jest tak zacofana technologicznie.
        Wielu z nas ma zly obraz tamtych krajow.

Czy wieceie ze sa projekty informatyczne robione dla USA... wlasnie na
        Karaibach... i to zdalnie czyli internet musi byc tam mocno rozwiniety?

Ja bym nie byl taki zadufany i stawial Polske jako kraj zaawansowany
        technologicznie. Prawda jest taka ze ustepujemy wielu krajom o ktorych mamy marne
        opinie.

Pozdrawiam
        • Gość: Icek Re: Polska siec jest do dupy ! IP: *.chello.pl 10.01.02, 18:30
          Gość portalu: MaciekS napisał(a):

> Gość portalu: Virge napisał(a):
          >
          > > Wiecie co mi powiedziała znajoma, jak powiedziałam, że u nas (w Polsce)
          > > internet się żuje...
          > > "Macie wolne komputery..."
          > > Niewiel brakowało, a bym eksplodowała, a wiecie czemu?
          > > Bo dziewczyna jest z Dominikany
          > > i co gorsze, inet u nich chodzi znacznie lepiej niż u nas i za pieniądze t
          > akie
          > > jak w Stanach.
          > >
          > > Najciekawsze jest to, że firmy udostępniające inet są z siebie dumne, że t
          > akie
          > > cudo nam dostarczają!!!
          > >
          > > Nie pozostaje nam nic innego, jak tylko przeprowadzka!
          >
          >
          >
          > A skad ta diagnoza? Wolne komputery? Coz to ma wspolnego z internetem? Jeszcze
          > servery rozumiem ale zwykle to nie psrawa serwerow (komputerow przeznaczionych
          > na
          > nie) tylko wolne lacza i ich obciazenie. Zdarza sie ze serwery spowalniaja, ale
          >
          > chyba glowny powod to jednak obciazenie lacz.
          >
          >
          > Dominikana pewnie bedzie miala dobra telekomunikacje. Nie oszukujmy sie w Polsc
          > e
          > wciaz jeszcze rzadza prawa TPSA. Nawet ameryka lacinska nas wyprzedza. GSM jest
          >
          > pewnie nie gorszy niz w Europie.
          >
          >
          > Wbrew pozorom Ameryka Srodkowa/Karaiby nie jest tak zacofana technologicznie.
          > Wielu z nas ma zly obraz tamtych krajow.
          >
          >
          > Czy wieceie ze sa projekty informatyczne robione dla USA... wlasnie na
          > Karaibach... i to zdalnie czyli internet musi byc tam mocno rozwiniety?
          >
          >
          > Ja bym nie byl taki zadufany i stawial Polske jako kraj zaawansowany
          > technologicznie. Prawda jest taka ze ustepujemy wielu krajom o ktorych mamy mar
          > ne
          > opinie.
          >
          >
          > Pozdrawiam

Zgadzam się z ta opinią. Ameryka środkowa/Karaiby nie sa takie zacofane. Po za
          tym to kraje które które całą swoją gospodarkę opierają na imporcie z USA. Nie ma
          tam narodowego operatora telekomunikacyjnego, którego interesów trzeba bronić. W
          większości cała infrastruktura telekomunikacyjna w tych krajach została stworzona
          przez firmy z USA. Może nie są to sieci najnowocześniejsze technologicznie, ale
          na pewno nowocześniejsze niż w Polsce. Po za tym panuje tam zupełnie wolny rynek
          (nie to co w Polsce), a to też wymusza pewien poziom usług telekomunikacyjnych
    • Gość: labeo Re: Polska siec jest do dupy ! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.01.02, 01:24
      Gość portalu: Zen. napisał(a):

> Jak sie "wchodzi do Polski" czlowiek moze isc sobie parzyc kawe pomiedzy
      > klikami. Jak bardzo bardzo bardzo zwolniony film. Juz lepiej dzialaja serwery w
      > Trinidad-Tobago!!!! Zrobcie cos z tym bo czlowieka moze krew zalac !!!!!!!!!!!!

Tak samo wyglada siec w USA, ale widziana z Polski :-). To dziala w dwie strony
      identycznie.
    • Gość: lolek Re: Polska siec jest do dupy ! IP: *.devs.futuro.pl 10.01.02, 16:24
      Gość portalu: Zen. napisał(a):
      > Zrobcie cos z tym bo czlowieka moze krew zalac !!!!!!!!!!!!

Najprościej wyjechać i mieć pretensje. Zostań w Polsce rusz głową i coś wymyśl.
      Kto to ma "coś z tym zrobić" ?

• Gość: aj malo wyjsc Polska-swiat IP: *.methodstudios.com 10.01.02, 19:02
      Pare lat temu, gdy jeszcze mieszkalem w Polsce mowilo sie, ze jest tylko
      jeden (slownie jeden) kabel wyjsciowy na swiat - przez Stokholm. Pozniej
      mial sie pojawic drugi przez Wieden. To byly czasy monopolu NASK i sklonny
      jestem w to uwierzyc. Ale fakt jest, ze nadal Polska wyglada w internecie jak
      wyspa polaczona moze z reszta jakimis waskimi nitkami, ale w porownaniu do
      reszty swiata - sredniowiecze. I jasne, ze z Polski trudno wyjsc, tak samo jak
      nam trudno wejsc. Przykre, jak wiele innych rzeczy. Ostatnio szukalem duzo
      informacji o Borneo, tak taka wyspa bardzo prymitywna, gdzie ostatnio sie
      ludzie palkami wybijali. Intenet dziala bez zarzutu. Karaiby - smiga. Polska -
      stoooooooiiiiiiii.......

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka