Gość: sikorski IP: *.chello.pl 10.05.05, 01:25 po kliknięciu na niego pojawia się komunikat: "To nie jest plik informacji o systemie.Wybierz plik informacji o systemie." Jak mam zainstalować ten program?Z góry dzięki. Link Zgłoś Obserwuj wątek
qqbek Re: mam plik "INSTALL" i ... 10.05.05, 05:26 Gość portalu: sikorski napisał(a): > po kliknięciu na niego pojawia się komunikat: "To nie jest plik informacji o > systemie.Wybierz plik informacji o systemie." Jak mam zainstalować ten > program?Z góry dzięki. Ja bym odpowiedział: "To nie jest plik wykonywalny systemu Windows. Wybierz plik wykonywalny systemu Windows aby zainstalować program". I to jest prawidłowa odpowiedź na Twoje pytanie. Generalnie pliki wykonywalne systemu Windows mają rozszerzenie .exe .com lub .bat w wypadku skryptu. Pliki z rozszerzeniem .inf na pewno do nich nie należą i na 100% mogę zapewnić, że plik "Install" na który tak zawzięcie klikałeś nie zawiera żadnego programu instalacyjnego. Link Zgłoś
user0001 Re: mam plik "INSTALL" i ... 10.05.05, 08:28 Programy pochodzące spoza kultury windowsowej, bardzo często zawierają następujące pliki tekstowe: ChangeLog - lista zmian i poprawek, wraz z informacjami o twórcach każdej z poprawek. INSTALL - instrukcja instalacji programu. README - krótka informacja o programie i wstępne uwagi. Być może twój plik INSTALL nie jest instalatorem, ale opisem procesu instalacji programu? Link Zgłoś