11.07.02, 21:16
Ratunku!!! W plikach z _restore zagnieździł mi się jakiś paskudnik o nazwie
Joke Cursor. Nie mogę się pozbyć zainfekowanych plików bo jak twierdzi maszyna
nie mam do tego uprawnień. O użyciu przywracania systemu oczywiście nie mam
nawet co marzyć. Błagam: pomocy!!! W kompie mam niedokończoną pracę dyplomową,
którą muszę napisać do września. Jeśli wirusisko na dobre dobierze się do
zasobów mojego peceta pozostaną mi tylko sznur, żyletki i walium:(
Obserwuj wątek
    • alfalfa Re: Wirus:( 12.07.02, 14:05
      Czy miałaś zainstalowany jakiś program antyvir? Jaki i czy uaktualniałaś? Jaki
      masz system oper.?
      pzdr.
      p.s jeśli jeszcze tego nie zrobiłaś - pracę dyplomową zgraj na dyskietki (zrób ze
      dwie kopie).
    • Gość: miecz Re: Wirus:( IP: 212.244.108.* 12.07.02, 14:10
      Pracę zgraj na dyskietki a wira spróbuj usunąć pod DOSem.
    • ketya Re: Wirus:( 12.07.02, 14:33
      Dzięki za odzew. Pracę już częściowo zgrałam na dyskietki, z tym że muszę ją
      jeszcze skończyć i trochę się boję że nie będę już miała na czym. Mój system
      operacyjny to Windows Me, a programik antywirusowy nazywa się Trend PC-cillin
      2000. Zainstalowałam go dopiero kilkanaście dni temu, a przedtem przez jakiś
      miesiąc lekkomyślnie brykałam sobie po necie bez antywira. W sumie sama jestem
      sobie winna:(
      Pod DOSem już próbowałam pozbyć się zainfekowanych plików, ale system stwierdza,
      że nie mam uprawnień do usunięcia tego dziadostwa.
      Na kompie mam nie tylko pracę, ale też masę notatek, materiałów, które
      gromadziłam przez ostatnie lata. Wszystkiego nie uda mi się wrzucić na
      dyskietki:(
      No i ja już chyba żyć nie mogę bez komputera i netu. Ludki, proszę pomóżcie.
      • alfalfa Re: Wirus:( 12.07.02, 14:58
        No, cóż jest kilka rozwiązań: po pierwsze rozejrzyj się za jakims innym programem
        anty (polecam Kaspersky - bardzo skuteczny i do ściągnięcia z kaspersky.pl,
        powinien dac się zainstalować pomimo obecności wirusa i chyba da radę go usunąć),
        po drugie, ale to wymaga odpowiednich możliwosci, ja robie to tak (mam Norton
        AntyWir 2002): wyciągam dysk, podłączam do innego kompa z aktualnym Nortonem i "z
        zewnątrz" usuwam wirusy. Sprawdź też tego wira wg. jego nazwy w googlach i zobacz
        jaki program porafi sobie z nim poradzić a potem poszukaj tego programu i
        sciągnij choćby eveluation 30 dniowy, powinien usunąć gada.
        pzdr.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka