bluestone 18.05.05, 15:49 www.albartus.com/motas/ Bardzo fajne! Seria pokojow, z ktorych trzeba sie wydostac. Wczoraj wieczorem udalo mi sie przebrnac 9 poziomow i utknelam, moze Wy mi pomozecie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bluestone Re: Motas 18.05.05, 17:26 jestem na ostatnim 13 poziomie. i nie mam pojecia jak uruchomic winde, wiec mam nadzieje, ze ktos mi tu podpowie. a do 13 poziomu sluze pomoca Odpowiedz Link Zgłoś
1oo Re: Motas 18.05.05, 17:51 O ile sobie dobrze przypominam , to trzeba najpierw przesunąć bryczkę sprzed domu . Odpowiedz Link Zgłoś
1oo Re: Motas 18.05.05, 17:54 Swoją drogą , niezła jesteś ! Mnie ta gra zajęła ho,ho,ho , a może i więcej Odpowiedz Link Zgłoś
bluestone Re: Motas 18.05.05, 21:00 Och, dzieki za rade nie zauwazylam bloczka na dole. I dzieki za pochwale Odpowiedz Link Zgłoś
bluestone Re: Motas 19.05.05, 11:08 Udalo mi sie!!!!!!!!!!! Ale jestem z siebie dumna, a co sie nameczylam z ta maszyna kolorowa to moje Odpowiedz Link Zgłoś
cezar8 Re: Motas 19.05.05, 14:05 czy moge liczyc na podpowiedz w trzecim etapie? Wlozylam plyty pod pomost, zlapalam szczura do pudelka na dyskietki, brakuje mi klucza do drzwi Odpowiedz Link Zgłoś
1oo Re: Motas 19.05.05, 14:30 Musisz tak poukładać żeby powstała dróżka dla tej głowy . Odpowiedz Link Zgłoś
cezar8 Re: Motas 19.05.05, 14:50 wszystko zrobilam, glowe mam w pudelku, teraz nie moge jej wypuscic, kamienie wlozylam pod ten cholerny mostek i nadal nic, krzeslo ruszylam i nic Odpowiedz Link Zgłoś
mimbla_x Re: Motas 19.05.05, 14:59 jak klikasz na kamienie to sie wysuwaja - musisz je tak ustawic zeby glowa miala linie po ktorej moze sie przesuwac (probuj - w koncu sie uda) Odpowiedz Link Zgłoś
wilma.flinstone POMOCY! 07.06.05, 17:07 Glowa mi wyjechala do drugiego pokoju, zlapalam ja do pudelka i nie wiem co dalej??? Piszecie, ze mam wsadzic kamienie pod mostek? Ale jak? Odpowiedz Link Zgłoś
wilma.flinstone Re: POMOCY! 07.06.05, 17:25 No dobra, to juz zrobilam, ale ulozylam kamienie i gra od pol godziny mi mowi, ze jestm clever, glowa sobie jezdzi w najlepsze...co robic? Odpowiedz Link Zgłoś
1oo Re: POMOCY! 07.06.05, 17:34 Przysuwasz krzesełko i klikasz w kulę przy schodach. Odpowiedz Link Zgłoś
mimbla_x Re: Motas 19.05.05, 14:37 przeszlam! fajna gra - zaczelam rano i poswiecilam wiekszosc dnia pracy Odpowiedz Link Zgłoś
cezar8 Re: Motas 19.05.05, 15:16 pomocy poziom 5 na kodzie pojawiaja sie buzki, trojkaty i liczby Odpowiedz Link Zgłoś
1oo Re: Motas 19.05.05, 15:31 Z każdej planszy wybierasz jeden element , który różni się od pozostałych i klikasz na niego . Odpowiedz Link Zgłoś
1oo Re: Motas 19.05.05, 15:44 Co ja gadam , co ja gadam One wszystkie się różnią . Trzeba wybrać jeden , który nie pasuje do "systemu" , że się tak wyrażę . Odpowiedz Link Zgłoś
cezar8 Re: Motas 19.05.05, 15:47 no i skonczylam, dostalam podziekowania ale wciaz zamkniete Odpowiedz Link Zgłoś
wilma.flinstone Re: Motas 07.06.05, 21:05 A ile tu jest tych roznych kodow? bo ja ulozylam juz chyba ze 100... Odpowiedz Link Zgłoś
cezar8 Re: Motas 19.05.05, 16:26 prosze o kolejna pomoc z ukladanka pod dywanem, klucz wpadl do dziury wlozylam baterie i zarowke do latarki i nie mam pojecia co dalej Odpowiedz Link Zgłoś
1oo Re: Motas 19.05.05, 16:49 Trzeba klikać w te kostki - mają spaść . Dla ułatwienia dodam , że pierwszy klik w górną lewą kostkę . Odpowiedz Link Zgłoś
cezar8 Re: Motas 19.05.05, 18:45 i znowu nic! Znalazlam jakies dziwne pokoje z zegarami, plakatami. Otworzylam pokoj za sciana z plakatem, mam obciazniki zegara! Co robic dalej? Odpowiedz Link Zgłoś
cezar8 Re: Motas 19.05.05, 19:47 gram w szachy, poruszam sie po pomieszczeniach i nic Odpowiedz Link Zgłoś
1oo Re: Motas 19.05.05, 19:51 Tego konika prowadzisz tam, gdzie Ci każe pulsujący znak. On Cię zaprowadzi do tej budki. Odpowiedz Link Zgłoś
cezar8 Re: Motas 19.05.05, 19:55 przepraszam,ze caly czas pytam! Jestem juz pod drzwiami ale ciagle pokazuje sie jakis punk na ruch konikiem, wiec bede grala dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
1oo Re: Motas 19.05.05, 20:01 Nie przepraszaj, nie ma za co ) Tu sobie pomagamy z własnej, nieprzymuszonej woli. Pytaj kiedy chcesz. Odpowiedz Link Zgłoś
cezar8 Re: Motas 19.05.05, 23:08 czy mozesz mi wyjasnic o co chodzi na poziomie 12? Odpowiedz Link Zgłoś
1oo Re: Motas 19.05.05, 23:32 A coś bliższego, bo nie bardzo pamiętam . Jeśli to komputer, to chyba trzeba znależć dyskietkę, wpisać quest . Z obrazka spisać litery i ułożyć słowo-hasło. Odpowiedz Link Zgłoś
cezar8 Re: Motas 19.05.05, 23:36 nie, nie ulozylam zielona sciane ,mam kod ze sciany. Cos wykombinuje Odpowiedz Link Zgłoś
owca Re: Motas 07.06.05, 22:29 a gdzie jest pokój z szafami? czy za tą czerwoną laserową barierą? jak ją wyłączyć? Odpowiedz Link Zgłoś
cezar8 Re: Motas 20.05.05, 00:50 sciana to dramat. Ja utknelam przy kolorach ( 13 poziom) Odpowiedz Link Zgłoś
bluestone Re: Motas 20.05.05, 10:57 chodzi o strony swiata, a jak kolory ulozyc to sobie popatrz na obrazy i przeczytaj podpisy. Odpowiedz Link Zgłoś
cezar8 Re: Motas 20.05.05, 14:33 zakonczylam wczorajszej nocy. Dziekuje za podpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
reed28 Re: Motas 05.06.05, 17:18 Witajcie utknelm na kodzie na poziomie 8 tam gdzie jest zegaz z odwaznikami i drzewko swiateczne help!! Odpowiedz Link Zgłoś
1oo Re: Motas 05.06.05, 17:32 Zawieszasz te odważniki w pokoju na lewo od choinki. Odpowiedz Link Zgłoś
reed28 Re: Motas 05.06.05, 17:45 W pokoju na lewo jest plakat i kod do wbicia nie idzie tam zawiesic tych odwaznikow Odpowiedz Link Zgłoś
1oo Re: Motas 05.06.05, 17:51 Na prawo od plakatu jest urządzonko, którym musisz się trochę pobawić. Wtedy otwiera się pokój. Chyba dobrze pamiętam? Odpowiedz Link Zgłoś
reed28 Re: Motas 05.06.05, 18:26 Dzieki przeszlam dalej i utknelam znow...... kolo kompa Odpowiedz Link Zgłoś
1oo Re: Motas 05.06.05, 18:46 O ile dobrze pamiętam, to w którejś szafie znajdziesz kluczyk do innej szafy. Dostaniesz dyskietkę. Aha! Najpierw chyba musisz podłączyć prąd za pomocą kawałka metalu z którejś z szaf. Odpowiedz Link Zgłoś
reed28 Re: Motas 05.06.05, 18:49 Wwssystko zrobilam siedzie przed kompem i staram sie z tych pieciu liter ulozyc sensowne slowo haslo Odpowiedz Link Zgłoś
1oo Re: Motas 05.06.05, 19:04 W tym Ci nie pomogę, bo są różne zestawy. Ja miałam 4 litery i nawet nie pamiętam czy ułożyłam słowo czy może tylko jakąś kombinację z tego zrobiłam Odpowiedz Link Zgłoś
asia_ji Re: Motas 05.06.05, 20:20 hmm... wpisałam hasło do komputera. Pojawił się obraz jakiegoś pokoju z literkami. No i zima, nie wiem co dalej. Help, hilfe!!! Odpowiedz Link Zgłoś
1oo Re: Motas 05.06.05, 20:30 Idę teraz razem z Wami i dostałam litery EYHA. Ułożyłam z nich YEAH, ale nie mogłam ich wpisać więc wyszłam na chwilę z tego pokoju i po powrocie wpisałam. Wcisnęłam ichni ENTER i poszłam dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
martmarta Re: Motas 05.06.05, 21:40 walcze z zielona sciana. od godziny... jest jakis klucz zeby ulozyc całosc czy to jest niewykonalne? bo rozumiem ze tylko ulozenie calej zielonej sciany pozwoli przejsc reszte- zeszlam juz nizej, ale nie radze sobie z czerwonymi laserami... Odpowiedz Link Zgłoś
asia_ji Re: Motas 05.06.05, 21:44 Też walczę ze ścianą, wydaje mi się że chodzi o to żeby cała była zielona, ale może mi się wydaje. Jak znalazłaś lasery?? Gdzie one są. Odpowiedz Link Zgłoś
martmarta Re: Motas 05.06.05, 21:50 do laserwo wchodzisz przez dziure w podlodze- poprzestawiaj meble w pokoju z budzikiem. a co do zielonej sciany- ofkors ze chodzi o ulozenie calej zielonej... najmniej zostają mi 3 czarne Odpowiedz Link Zgłoś
1oo Re: Motas 05.06.05, 21:49 Ta zielona to rzeczywiście masakra! Ja z tym walczyłam do skutku, bo uparta ze mnie baba) Dalej chyba nie pójdziesz, bo po ułożeniu ona się cofa i możesz wejść do pokoju z lewej strony tej ściany. Ponoć gdzieś w necie jest rozwiązanie, ale nie szukałam, bo już mi było niepotrzebne. Poszukam jeśli chcesz. Odpowiedz Link Zgłoś
1oo Re: Motas 05.06.05, 22:29 www.gorge.org/misc/motas.shtmlZnalazłam! Napisz czy pomogło, bo ja nie sprawdzałam. Odpowiedz Link Zgłoś
1oo Re: Motas 05.06.05, 22:32 Coś chyba sknociłam! Wpisuję jeszcze raz. www.gorge.org/misc/motas.shtml Odpowiedz Link Zgłoś
martmarta Re: Motas 05.06.05, 22:34 dostalam ten sam link od kogos z oficjalnego forum gry- pomogło. teraz mam takie pytanie- przecielam kombinerkami wszystkie kable, zgaslo mi swiatlo, nie wiem czy dobrze zrobilam... nie wiem co dalej... znalazlam pokoj z włazem pod szafa- ale jest zablokowany, moge przejsc najwyzej za drugi laser, dalej nie umiem, stracilam srubokret odkrecajac szafke pod komputerem za 1wszym laserem.. i'm confused... Odpowiedz Link Zgłoś
martmarta Re: Motas 05.06.05, 22:37 czy jak wyłacze komputer to ta gra zapamieta stan w jakim ja ostatnio zostawiłam? czy strace wszystko? bo chce juz isc spac, a z drugiej strony nie chce stracic dorobku 12 etapów Odpowiedz Link Zgłoś
1oo Re: Motas 05.06.05, 22:49 Kiedy zaczynałam tę grę kliknęłam tak na wszelki wypadek"continue" i teraz sprawdziłam. Przeszłam już dalej, a otwiera mi się na zielonej ścianie czyli jakoś to działa. Może po "continue" otwiera się na początku nieskończonego piętra ? Nie wiem czy Ty kliknęłaś, ale skoro chce Ci się spać to chyba nie masz wyjścia) Jutro też tu jestem i chętnie Ci pomogę Odpowiedz Link Zgłoś
asia_ji Re: Motas 05.06.05, 22:51 U mnie zapamietało. Właśnie reset zrobiłam i wróciłam do laserów. To jest chyba oparte na cookies w przeglądarce. Odpowiedz Link Zgłoś
asia_ji Re: Motas 06.06.05, 00:06 ufff... the end. Dzięki 1oo bez Twojej pomocy nigdy nie ruszyłabym tej zielonej ściany. Odpowiedz Link Zgłoś
martmarta ponawiam pytanie. ui prosze o pomoc :) 06.06.05, 11:30 "...przecielam kombinerkami wszystkie kable, zgaslo mi swiatlo, nie wiem czy dobrze zrobilam... nie wiem co dalej... znalazlam pokoj z włazem pod szafa- ale jest zablokowany, moge przejsc najwyzej za drugi laser, dalej nie umiem, stracilam srubokret odkrecajac szafke pod komputerem za 1wszym laserem..." wyspana wrocilam do gry- i nadal nie wiem co z tym zrobic.. Odpowiedz Link Zgłoś
mimbla_x Re: ponawiam pytanie. ui prosze o pomoc :) 06.06.05, 12:02 z tego co pamietam nie dobrze ze przecielas wszystkie kable - jeden kabel byl od swiatla (ten byl potrzebny bo teraz bedzie ciemno) i dwa od laserow z czego tylko jeden powinnas przeciac, bo jak przecielas dwa to zostawilas jeden z dalszych laserow w pozycji "zamkniety" i teraz nie bedziesz mogla go otworzyc w tej pierwszej sterowni, mowie z pamieci bo przechodzilam to jakis czas temu, ja zreszta tez przecielam niewlasciwe kable za pierwszym razem i musialam grac od momentu ostatniego "save'a" - obawiam sie, ze tez to musisz zrobic... Odpowiedz Link Zgłoś
asia_ji Re: ponawiam pytanie. ui prosze o pomoc :) 06.06.05, 13:05 Niop...dokładnie, przetnij kabel od drugiego lasera. Podpowiedzią są kolory guziczków odpowiadających kolejnym laserom. Odpowiedz Link Zgłoś
neuron8 pokój 7 06.06.05, 14:00 Błagam - juz nie mam sily o co chodzi z tym na koncu dyskietke sadilem i co naiskam te kolorowe przyciski i albo na tubie zminie asie na cyyan albo na żółty i na panel ze mixtura zla? i co? juz nie mam siły Odpowiedz Link Zgłoś
fk4i4 Re: pokój 7 06.06.05, 15:45 pomocy, twż tu utknęłam klikam na te zawory ale zawsze tylko jeden jest szary, może czegoś nie zrobiłam, dyskietkę włożyłam Odpowiedz Link Zgłoś
asia_ji Re: pokój 7 06.06.05, 16:10 Wcześniej w którymś pokoju był obrazek z kolorowymi kropkami. U mnie to wygladało tak (zgodnie ze wskazówkami zegara): zielony, żółty, czerwony, różowy, granatowy, niebieski. Przy zaworach trzeba kombinować tak żeby się to zgadzało z obrazkiem np. do zrobienia koloru żółtego trzeba zmieszać zielony z czerwonym i takie zawory kliknąć, do zrobienia różowego trzeba zmieszać czerwony z granatowym itd. Odpowiedz Link Zgłoś
martmarta Re: pokój 7 07.06.05, 09:53 nie wzielam ze soba monety z poprzedniego lewelu (11 chyba) czy w tej maszynie za czerwonymi laserami jest cos waznego? czy moge se darowac ? Odpowiedz Link Zgłoś
martmarta Re: pokój 7 07.06.05, 10:20 ok, zaciełam sie przy maszynie z kolorami, w ogóle jej nie kumam... Odpowiedz Link Zgłoś
martmarta Re: pokój 13 07.06.05, 10:50 ta kolorowa maszyna jest ofkors w pokoju 13... Odpowiedz Link Zgłoś
1oo Re: pokój 13 07.06.05, 11:20 Chodzi Ci o maszynę z wajchą? Pomogą Ci podpisy pod obrazkami na którymś z pięter i rysunek na podłodze na innym piętrze. Odpowiedz Link Zgłoś
1oo Re: pokój 7 07.06.05, 11:15 Możesz sobie darować. To jest automat z Coca-colą. Mnie się ta coca do niczego nie przydała. Nawet jej nie lubię Odpowiedz Link Zgłoś
martmarta 13 07.06.05, 11:40 wiem, ze musze ulozyc kolory pod roze wiatrow, moj klucz jest taki- north- yellow, east-red, west- green, south- blue układam tak, ciagne za czerwoną wajche i nic, czy to robvi roznice czy jest kwadrat czy trojkat u góry, czy nie ma różnicy? Odpowiedz Link Zgłoś
mimbla_x Re: 13 07.06.05, 12:16 nie ma roznicy, natomiast co do kolorow to nie wiem czy Twoj uklad jest dobry - wyjasnienia gdzie powinien byc jak kolor sa na obrazach na innym pietrze; Odpowiedz Link Zgłoś
martmarta Re: 13 07.06.05, 13:13 układ ściągnełam własnie z obrazów, na jednym jest napisane ze na północy na zolto swieci slonce i tak dalej.... poukładałam tak jak mówia 3 obrazy, 4 kolor i kierunek dodałam analogicznie, machnełam czerwoną wajcha i nic... co powinno sie stac jak juz to zrobie dobrze (o ile kiedykolwiek mi sie uda...) ?? Odpowiedz Link Zgłoś
fk4i4 siódemka!!??? 07.06.05, 12:19 Q..rcze!!! jak powciskać te zawory żeby mikstura "wrong" nie była, szlag mnie trafi i to szybko, zlitujcie się. Odpowiedz Link Zgłoś
1oo Re: siódemka!!??? 07.06.05, 12:26 Klikałam na chybił-trafił dopóki wszystkie kółka nie stały się szare.Może ktoś ma jakąś metodę ? Odpowiedz Link Zgłoś
1oo Re: 13 07.06.05, 12:21 Nie wiem czy robi różnicę. Ja robiłam w kwadracie. Może trzeba wcześniej zrobić wszystko na piętrach i na zewnątrz. Odpowiedz Link Zgłoś
fk4i4 pokój ósmy 07.06.05, 13:14 kestem przy komputerze i wiem że kazdy dostaje inne literki, ale ja nie wiem gdzie ich szukać, a na komputerze(dyskietka włożona)tylko: enter komand Odpowiedz Link Zgłoś
1oo Re: pokój ósmy 07.06.05, 13:17 A propos machiny z wajchą ! Tam są cztery obrazki i może się zdarzyć, że kolory się powtarzają. Odpowiedz Link Zgłoś
1oo Re: pokój ósmy 07.06.05, 13:19 Trzeba wpisać najpierw QUEST i wcisnąć ENTER. Odpowiedz Link Zgłoś
martmarta w końcu 07.06.05, 14:01 dzieki 1oo, czasem mam wrazenie, ze moj mozg nie pracuje za dobrze... ale mozna zwalic to na fakt, ze siedze w pracy skonczyłam gre Odpowiedz Link Zgłoś
1oo Re: w końcu 07.06.05, 14:11 Nie przejmuj się ! Oni tak dla zmyłki pokazują taki sam obrazek przy windzie jak pierwszy po przejściu dalej. Mnie też zabrało trochę czasu zanim się zorientowałam co jest grane Odpowiedz Link Zgłoś
blecku help 07.06.05, 14:17 nie daje sobie rady z kompem, wpisuje quest i enter, pojawiają mi się pokoje z literkami, co z nimi mam zrobić??? Odpowiedz Link Zgłoś
wilma.flinstone Re: Motas 07.06.05, 18:50 Boze, a jak wy tam doszliscie? ja jestem w czworce, mam jakis trojkat i drewno z kominka, jakas laserowa maszyne...co z tym zrobic? Odpowiedz Link Zgłoś
1oo Re: Motas 07.06.05, 19:08 Drewno zapalasz i odkładasz skąd wzięłaś. Trójkąt rozbijasz na części i układasz skąd wzięłaś Odpowiedz Link Zgłoś
wilma.flinstone Re: Motas 07.06.05, 19:56 Mniemam, ze aby to zrobic potrzebowalabym jakiegos zrodla ognia oraz np. mlota do rozbicia...Nie mam ani jednego ani drugiego... Odpowiedz Link Zgłoś
wilma.flinstone Re: Motas 07.06.05, 20:02 Drzewo? Laserem? Brzmi jak bohaterow - pradem...! A poza tym ten laser nie bardzo chce dzialac...no dobra, ide sprawdzic...ufff! Odpowiedz Link Zgłoś
wilma.flinstone LOSIE! 07.06.05, 20:13 Uaktywnilam security panel, ale to nie otwiera drzwi! Odpowiedz Link Zgłoś
wilma.flinstone ??? 07.06.05, 20:18 O Boze, no a dlaczego, mimo ze jestem w nastepnym pokoju, nadal jest tu napisane MOTAS4? To jest ten taki pokoj z jakimis kartonami i szfa, ktora sie przesuwa i wraca na miejsce. Co robic? Obklikalam juz wszystko...Jeden karton stoi do gory nogami, ale jak go podniesc? I czy to ma znaczenie? Odpowiedz Link Zgłoś
wilma.flinstone Re: ??? 07.06.05, 20:20 Aaaa, juz wiem...Moze ja za bardzo niecierpliwa jestem do tych gier? Dobrze, obiecuje ze nastepne pytanie zadam jak juz naprawde bede miala noz na gardle... Odpowiedz Link Zgłoś
1oo Re: ??? 07.06.05, 20:24 Jak to wraca ? Po przesunięciu możesz wejść do kolejnego pokoju. Nie ma znaczenia, że ten karton jest na odwyrtkę. Odpowiedz Link Zgłoś
1oo Re: LOSIE! 07.06.05, 20:17 Już nie pamiętam dokładnie, ale po ułożeniu tych części bolec się sam odblokowuje i przechodzisz dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
wilma.flinstone Re: LOSIE! 07.06.05, 21:07 Boze, ile jest tych kodow do dzrwi na poziomie 5? Ulozylam juz miliony kombinacji, kolka, trojkaty, buzie, kwiatki...i nic, caly czas nadchodza tylko nowe... Odpowiedz Link Zgłoś
1oo Re: LOSIE! 07.06.05, 21:11 Z każdej planszy wybierasz jeden element, który różni się czymś od pozostałych. Plansz jest kilkanaście. Odpowiedz Link Zgłoś
1oo Re: LOSIE! 07.06.05, 21:16 A dokładniej, to wybierasz i klikasz na element, który nie pasuje do reszty. Np.bużki są uśmiechnięte, a jedna zmartwiona. Odpowiedz Link Zgłoś
wilma.flinstone Re: LOSIE! 07.06.05, 21:17 No przeszlam, ale nie drzwi tym otworzylam, bo sa zamkniete! Tylko co? Szuflade? plakat? DZISUS! Odpowiedz Link Zgłoś
wilma.flinstone Jak otworzyc te cholerne idzrwi i czemu... 07.06.05, 21:21 ich nie otworzyl kod? Gdzie jest klucz? Odpowiedz Link Zgłoś
1oo Re: LOSIE! 07.06.05, 21:22 Wróć do pokoju obok. Za kartonem jest skrytka w ścianie. Odpowiedz Link Zgłoś
ja-czyli-nie-ty Re: LOSIE! 08.06.05, 22:41 to dziwne bo ja tez mam uaktywniony panel i ognisko a drzwi nie chca się otworzyć !!!!! Paranoja !!!! Gralam w tę gre rano, musialam przerwac i stwiersdziłam że nie bedzie problemów z pinownym przejściem !!!!! Rano jeszcze uaktywniłam ten panel a teraz mimo że mam w nim te kafelki to on nie dziqła Odpowiedz Link Zgłoś
1oo Re: LOSIE! 08.06.05, 22:51 Nie za bardzo wiem o czym mówisz. Czy o pokoju, gdzie laserem rozbijałaś trójkąt? Jeśli tak to te kawałeczki trzeba tak ułożyć żeby bolec się mógł wsunąć w wolne miejsce. Tam chyba nie trzeba klucza. Odpowiedz Link Zgłoś
owca Re: Motas 07.06.05, 19:32 utknęłam już na drugim pokoju mam pudełko na dyskietki, szpilkę z pokoju komputerowego i dalej stoję jak przejść drzwi z kodem? Odpowiedz Link Zgłoś
wilma.flinstone RATUNKU! 07.06.05, 22:01 A co na poziomie 7? Bo ja czytam jakies wasze rozmowy o zaworach i kolorach,a le nic z tego nie kumam! Odpowiedz Link Zgłoś
1oo Re: RATUNKU! 07.06.05, 22:19 Najpierw musisz znależć 3 kolorowe koła-zawory i zamontować je na tych rurach przy windzie. Po drodze szukaj też kartki i pióra. Odpowiedz Link Zgłoś
wilma.flinstone Re: RATUNKU! 07.06.05, 22:29 Jezu, a gdzue one sa? ja znalazlam tylko jedno, juz nie mowiac o kartce czy piorze...Przeciez tam juz nic wiecej nie ma... Odpowiedz Link Zgłoś
1oo Re: RATUNKU! 07.06.05, 22:37 )) Jedno jest na obrazie, drugie w szuladzie mebla na wyższym piętrze, a trzecie dostaniesz po wysłaniu listu. Każde koło montujesz po znalezieniu. Pióro jest w biurku na piętrze/po drabinie/, a kartka na stole w pokoju pod biurkiem. Schodzisz prawym zejściem. Odpowiedz Link Zgłoś
wilma.flinstone Re: RATUNKU! 07.06.05, 22:41 Lomatko, doipero teraz odkrylam ten pokoj!)) Odpowiedz Link Zgłoś
owca Re: Motas 07.06.05, 22:06 mam papier i pióro - gdzie, jak i czy w opgóle pisać list, dwa zawory na miejscu jak się domyślam powinnam szukać trzeciego, tylko gdzie? Odpowiedz Link Zgłoś
1oo Re: Motas 07.06.05, 22:13 Wracasz do pokoju z lampką na stole, kładziesz kartkę i piszesz list.Potem go wysyłasz pocztą pneumatyczną i ta poczta prześle Ci zawór. Odpowiedz Link Zgłoś
wilma.flinstone Re: Motas 07.06.05, 22:33 Gdzie byly kartka i pioro? Mam tylko niebieski zawor, w innych pokojach (w tych, do ktorych sie jedzie winda) te kola nie daja sie zdjac... Odpowiedz Link Zgłoś
wilma.flinstone Mam tez zielony, ale... 07.06.05, 22:37 ale zero piora i kartki. rozumiem, ze pewnie sa w ktorej z szaf, ale nie wiem jak otworzyc... Odpowiedz Link Zgłoś
wilma.flinstone Re: Mam tez zielony, ale... 07.06.05, 22:52 No ale czytam, ze nie wiesz co zrobic z zaworami. Klikac? Klikam juz z pare minut, w kazda strone...Coz za badziewie! Odpowiedz Link Zgłoś
wilma.flinstone Kolejny problem 07.06.05, 22:59 Nie mam tez dyskietki i z tego co kojarze, w zadnym z tych pokojow nie bylo komputera...O co chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
1oo Re: Mam tez zielony, ale... 07.06.05, 23:04 Jak już założyłaś te pozbierane zawory idziesz cały czas w prawo, aż dojdziesz do pokoju , gdzie widać u dołu kawałek kartonu z wielkimi napisami. Bierzesz z szafy dyskietkę i idziesz dalej. Montujesz dyskietkę i klikasz na te kolorowe kółeczka, aż wszystkie zszarzeją. Odpowiedz Link Zgłoś
wilma.flinstone Pytanie 1 07.06.05, 23:11 Mam srubokret, kartke swiateczna dostalam, odsunelam sciane i widze jakas zdezelowana maszyne...i nie bardzo sie tu cokolwiek da kliknac...moze jakis malutka podpowiedz? Odpowiedz Link Zgłoś
wilma.flinstone Posuwam sie dalej... 07.06.05, 23:12 Weszlam do pokoju z zegarem, zobaczymy co dalej... Odpowiedz Link Zgłoś
wilma.flinstone A TERAZ HELP!!! 07.06.05, 23:16 Co mam zrobic z tymi dzyndzlami od zegara? napisalas, ze powiesic w pokoju z szafami???czyli tymi Alien Machines? Ale gdzie je powiesic? Probowalam na lampie! Odpowiedz Link Zgłoś
1oo Re: A TERAZ HELP!!! 07.06.05, 23:21 Z tymi dzyndzlami wracasz do pokoju z konikiem. Wieszasz je na uchwycie po prawej stronie konika. Zabierasz go i wracasz do pokoju z zegarem i stawiasz go na piedestale) No, a potem sobie poskaczesz. Odpowiedz Link Zgłoś
wilma.flinstone Re: A TERAZ HELP!!! 07.06.05, 23:25 Tjaaaa, zebym ja jeszcze wiedziala gdzie jest pokoj z konikiem.....Czy to tez za bariera z lasera (jak go wiec otworzyc)??? No bo ja naprawde innego nie widze! Oj, chyba ci bede musiala postawic piwo jak juz przejde...Mam nadzieje, ze nie jestes jeszcze bardzo spiaca, najwyzej powroce jutro, bo bez ciebie marne szanse...No ale na razie czekam na podpowiedz, poki ci sil starczy... )))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
1oo Re: A TERAZ HELP!!! 07.06.05, 23:32 Nie martw się o mnie, nocny marek ze mnie! Poza tym dobrze sie bawię ) Wróć do pokoju z plakatem - tam jest na ścianie maszynka z czerwonym kółkiem. Pokazują się u góry różne liczby, a Ty je musisz składać z tych poniżej. Odpowiedz Link Zgłoś
wilma.flinstone Re: A TERAZ HELP!!! 07.06.05, 23:43 No to fajnie. A czy ten konik bedzie dostawal sygnaly z szachownicy tak do usranej smierci, czy to kiedys do czegos doprowadzi? Bo on sie tylko przesuwa wte i wewte... Odpowiedz Link Zgłoś
1oo Re: A TERAZ HELP!!! 07.06.05, 23:48 Do usranej śmierci nie) Konika prowadzisz tak żeby za każdym razem stawał na ten sygnał. Doprowadzi go do tej budki. Odpowiedz Link Zgłoś
wilma.flinstone Re: A TERAZ HELP!!! 07.06.05, 23:52 Ta gra mnie wykonczy!!! Konik lazi wszedzie, tylko nie do budki, a sygnaly tez dostaje zewszad! No tym sposobem to nas tu swit zastanie! Odpowiedz Link Zgłoś
wilma.flinstone ??? 08.06.05, 00:00 Jak juz zapewne zauwazylas, nie naleze do najbardziej wytrawnych graczy na tym forum, dlatego tez osmiele sie zapytac: czy ja aby na pewno wszystko rozumiem? Konik dostaje sygnaly z szachownicy, a ja go po prostu przesuwam i nie mam wplywu na to, dokad on pojdzie? Bo ja to robie juz naprawde dlugo i on sobie lazi jak po polu i nic sie nie dzieje. czy ja moge go jakos pokierowac do tej szarej budki, czy siedziec i czekac? Odpowiedz Link Zgłoś
wilma.flinstone No dobra, konik wlazl do budki... 08.06.05, 00:06 I mowia, ze czegos mi tu trzeba....???? Odpowiedz Link Zgłoś
wilma.flinstone Re: No dobra, konik wlazl do budki... 08.06.05, 00:07 To znaczy nie wlazl, stoi na polu przed....I nie wiem co dalej...(( Odpowiedz Link Zgłoś
1oo Re: No dobra, konik wlazl do budki... 08.06.05, 00:10 No, to musisz go trochę przegonić jeszcze po szachownicy żeby ostatnim skokiem znalazł się w budce. Odpowiedz Link Zgłoś
wilma.flinstone Re: No dobra, konik wlazl do budki... 08.06.05, 00:11 TA GRA MNIE WYKONCZY! Odpowiedz Link Zgłoś
wilma.flinstone Re: No dobra, konik wlazl do budki... 08.06.05, 00:23 Nie, ale patrz ponizszy post pt. "AAAAA!!!" Odpowiedz Link Zgłoś
wilma.flinstone AAAAAAA!!!!!! 08.06.05, 00:21 Czy ten kon tam kiedys wlezie???????????????? Lazi i lazi! Powiedz mi, czy jak juz bedzie czas to on sam wejdzie do budki, czy ja mam tam klikac, bo on tam staje przez chwile i znowu dostaje sygnaly z innych pol, no wiec go cofam. I tak w kolko Macieju. Ile mozna? Odpowiedz Link Zgłoś
1oo Re: AAAAAAA!!!!!! 08.06.05, 00:27 On tam sam nie wejdzie. Kiedy sygnał szachownicy znajdzie się w środku budki Ty musisz swoim konikiem tak pokierować, żeby ostatni skok kończył się właśnie w środku budki. On sie porusza jak konik szachowy czyli dwa pola prosto i jeden na bok. Jeśli sygnał szachownicy już jest w środku budki, a Twój konik na polu przed budką albo obok musisz go jeszcze tak pogonić żeby ostatni skok kończył się w budce. Odpowiedz Link Zgłoś