18.05.05, 15:49
www.albartus.com/motas/
Bardzo fajne! Seria pokojow, z ktorych trzeba sie wydostac. Wczoraj wieczorem
udalo mi sie przebrnac 9 poziomow i utknelam, moze Wy mi pomozecie.
Obserwuj wątek
    • bluestone Re: Motas 18.05.05, 17:26
      jestem na ostatnim 13 poziomie. i nie mam pojecia jak uruchomic winde, wiec mam
      nadzieje, ze ktos mi tu podpowie. a do 13 poziomu sluze pomocasmile
      • 1oo Re: Motas 18.05.05, 17:51
        O ile sobie dobrze przypominam , to trzeba najpierw przesunąć bryczkę sprzed
        domu .
        • 1oo Re: Motas 18.05.05, 17:54
          Swoją drogą , niezła jesteś ! Mnie ta gra zajęła ho,ho,ho , a może i więcej smile
          • bluestone Re: Motas 18.05.05, 21:00
            Och, dzieki za radesmile nie zauwazylam bloczka na dole.
            I dzieki za pochwalesmile
    • bluestone Re: Motas 19.05.05, 11:08
      Udalo mi sie!!!!!!!!!!!smile Ale jestem z siebie dumna, a co sie nameczylam z ta
      maszyna kolorowa to mojewink
      • cezar8 Re: Motas 19.05.05, 14:05
        czy moge liczyc na podpowiedz w trzecim etapie? Wlozylam plyty pod pomost,
        zlapalam szczura do pudelka na dyskietki, brakuje mi klucza do drzwi
        • 1oo Re: Motas 19.05.05, 14:30
          Musisz tak poukładać żeby powstała dróżka dla tej głowy .
          • cezar8 Re: Motas 19.05.05, 14:50
            wszystko zrobilam, glowe mam w pudelku, teraz nie moge jej wypuscic, kamienie
            wlozylam pod ten cholerny mostek i nadal nic, krzeslo ruszylam i nic
            • mimbla_x Re: Motas 19.05.05, 14:59
              jak klikasz na kamienie to sie wysuwaja - musisz je tak ustawic zeby glowa
              miala linie po ktorej moze sie przesuwac (probuj - w koncu sie uda)
              • cezar8 Re: Motas 19.05.05, 15:02
                nareszcie, dziekuje za pomoc
            • wilma.flinstone POMOCY! 07.06.05, 17:07
              Glowa mi wyjechala do drugiego pokoju, zlapalam ja do pudelka i nie wiem co
              dalej??? Piszecie, ze mam wsadzic kamienie pod mostek? Ale jak?
              • wilma.flinstone Re: POMOCY! 07.06.05, 17:25
                No dobra, to juz zrobilam, ale ulozylam kamienie i gra od pol godziny mi mowi,
                ze jestm clever, glowa sobie jezdzi w najlepsze...co robic?
                • 1oo Re: POMOCY! 07.06.05, 17:34
                  Przysuwasz krzesełko i klikasz w kulę przy schodach.
    • mimbla_x Re: Motas 19.05.05, 14:37
      przeszlam!
      fajna gra - zaczelam rano i poswiecilam wiekszosc dnia pracy tongue_out
      • cezar8 Re: Motas 19.05.05, 15:16
        pomocy poziom 5 na kodzie pojawiaja sie buzki, trojkaty i liczby
        • 1oo Re: Motas 19.05.05, 15:31
          Z każdej planszy wybierasz jeden element , który różni się od pozostałych i
          klikasz na niego .
          • 1oo Re: Motas 19.05.05, 15:44
            Co ja gadam , co ja gadam smile
            One wszystkie się różnią . Trzeba wybrać jeden , który nie pasuje
            do "systemu" , że się tak wyrażę .
          • cezar8 Re: Motas 19.05.05, 15:47
            no i skonczylam, dostalam podziekowania ale wciaz zamkniete
          • cezar8 Re: Motas 19.05.05, 15:48
            oki mam klucz
            • wilma.flinstone Re: Motas 07.06.05, 21:05
              A ile tu jest tych roznych kodow? bo ja ulozylam juz chyba ze 100...
              • ja-czyli-nie-ty Re: Motas 08.06.05, 23:14
                kody sa zabójcze smile)))))))
          • reed28 13 poziom stoje i nic 06.06.05, 14:59

• cezar8 Re: Motas 19.05.05, 16:26
      prosze o kolejna pomoc z ukladanka pod dywanem, klucz wpadl do dziury wlozylam
      baterie i zarowke do latarki i nie mam pojecia co dalej
      • 1oo Re: Motas 19.05.05, 16:49
        Trzeba klikać w te kostki - mają spaść . Dla ułatwienia dodam , że pierwszy
        klik w górną lewą kostkę .
        • cezar8 Re: Motas 19.05.05, 18:45
          i znowu nic! Znalazlam jakies dziwne pokoje z zegarami, plakatami. Otworzylam
          pokoj za sciana z plakatem, mam obciazniki zegara! Co robic dalej?
          • 1oo Re: Motas 19.05.05, 19:02
            Obciążniki wieszasz w pokoju z szafami.
            • cezar8 Re: Motas 19.05.05, 19:47
              gram w szachy, poruszam sie po pomieszczeniach i nic
              • 1oo Re: Motas 19.05.05, 19:51
                Tego konika prowadzisz tam, gdzie Ci każe pulsujący znak. On Cię zaprowadzi do
                tej budki.
                • cezar8 Re: Motas 19.05.05, 19:55
                  przepraszam,ze caly czas pytam! Jestem juz pod drzwiami ale ciagle pokazuje sie
                  jakis punk na ruch konikiem, wiec bede grala dalej.
                  • 1oo Re: Motas 19.05.05, 20:01
                    Nie przepraszaj, nie ma za co smile)
                    Tu sobie pomagamy z własnej, nieprzymuszonej woli.
                    Pytaj kiedy chcesz.
                    • cezar8 Re: Motas 19.05.05, 23:08
                      czy mozesz mi wyjasnic o co chodzi na poziomie 12?
                      • 1oo Re: Motas 19.05.05, 23:32
                        A coś bliższego, bo nie bardzo pamiętam .
                        Jeśli to komputer, to chyba trzeba znależć dyskietkę, wpisać quest . Z obrazka
                        spisać litery i ułożyć słowo-hasło.
                        • cezar8 Re: Motas 19.05.05, 23:36
                          nie, nie ulozylam zielona sciane ,mam kod ze sciany. Cos wykombinuje
                          • 1oo Re: Motas 20.05.05, 00:23
                            A ja się znowu zmagam z tą ścianą sad
            • owca Re: Motas 07.06.05, 22:29

a gdzie jest pokój z szafami?
              czy za tą czerwoną laserową barierą?
              jak ją wyłączyć?
              • owca Re: Motas 07.06.05, 22:30

już wiem smile
    • cezar8 Re: Motas 20.05.05, 00:50
      sciana to dramat. Ja utknelam przy kolorach ( 13 poziom)
      • 1oo Re: Motas 20.05.05, 00:51
        Chodzi Ci o strony świata?
        • cezar8 Re: Motas 20.05.05, 00:55
          dokladnie, nie wiem o co chodzi z maszyna
          • bluestone Re: Motas 20.05.05, 10:57
            chodzi o strony swiata, a jak kolory ulozyc to sobie popatrz na obrazy i
            przeczytaj podpisy.
            • cezar8 Re: Motas 20.05.05, 14:33
              zakonczylam wczorajszej nocy. Dziekuje za podpowiedzi.
              • reed28 Re: Motas 05.06.05, 17:18
                Witajcie utknelm na kodzie na poziomie 8 tam gdzie jest zegaz z odwaznikami i
                drzewko swiateczne help!!
                • 1oo Re: Motas 05.06.05, 17:32
                  Zawieszasz te odważniki w pokoju na lewo od choinki.
                  • reed28 Re: Motas 05.06.05, 17:45
                    W pokoju na lewo jest plakat i kod do wbicia nie idzie tam zawiesic tych odwaznikow
                    • 1oo Re: Motas 05.06.05, 17:51
                      Na prawo od plakatu jest urządzonko, którym musisz się trochę pobawić. Wtedy
                      otwiera się pokój.
                      Chyba dobrze pamiętam?
                      • reed28 Re: Motas 05.06.05, 18:26
                        Dzieki przeszlam dalej i utknelam znow...... kolo kompa
                        • 1oo Re: Motas 05.06.05, 18:46
                          O ile dobrze pamiętam, to w którejś szafie znajdziesz kluczyk do innej szafy.
                          Dostaniesz dyskietkę.
                          Aha! Najpierw chyba musisz podłączyć prąd za pomocą kawałka metalu z którejś z
                          szaf.
                          • reed28 Re: Motas 05.06.05, 18:49
                            Wwssystko zrobilam siedzie przed kompem i staram sie z tych pieciu liter ulozyc
                            sensowne slowo haslo
                            • 1oo Re: Motas 05.06.05, 19:04
                              W tym Ci nie pomogę, bo są różne zestawy. Ja miałam 4 litery i nawet nie
                              pamiętam czy ułożyłam słowo czy może tylko jakąś kombinację z tego zrobiłamsmile
                              • asia_ji Re: Motas 05.06.05, 20:20
                                hmm... wpisałam hasło do komputera. Pojawił się obraz jakiegoś pokoju z
                                literkami. No i zima, nie wiem co dalej. Help, hilfe!!!
                                • 1oo Re: Motas 05.06.05, 20:30
                                  Idę teraz razem z Wami i dostałam litery EYHA. Ułożyłam z nich YEAH, ale nie
                                  mogłam ich wpisać więc wyszłam na chwilę z tego pokoju i po powrocie wpisałam.
                                  Wcisnęłam ichni ENTER i poszłam dalej.
                                  • reed28 Re: Motas 05.06.05, 20:43
                                    Nietsty ja mam inne literki mam AFWRD
                                    • 1oo Re: Motas 05.06.05, 20:57
                                      Może krasnoludek - DWARF ?
                                      • martmarta Re: Motas 05.06.05, 21:40
                                        walcze z zielona sciana. od godziny... jest jakis klucz zeby ulozyc całosc czy
                                        to jest niewykonalne?
                                        bo rozumiem ze tylko ulozenie calej zielonej sciany pozwoli przejsc reszte-
                                        zeszlam juz nizej, ale nie radze sobie z czerwonymi laserami...
                                        • asia_ji Re: Motas 05.06.05, 21:44
                                          Też walczę ze ścianą, wydaje mi się że chodzi o to żeby cała była zielona, ale
                                          może mi się wydaje. Jak znalazłaś lasery?? Gdzie one są.
                                          • martmarta Re: Motas 05.06.05, 21:50
                                            do laserwo wchodzisz przez dziure w podlodze- poprzestawiaj meble w pokoju z
                                            budzikiem.
                                            a co do zielonej sciany- ofkors ze chodzi o ulozenie calej zielonej... najmniej
                                            zostają mi 3 czarne
                                        • 1oo Re: Motas 05.06.05, 21:49
                                          Ta zielona to rzeczywiście masakra!
                                          Ja z tym walczyłam do skutku, bo uparta ze mnie babasmile)
                                          Dalej chyba nie pójdziesz, bo po ułożeniu ona się cofa i możesz wejść do pokoju
                                          z lewej strony tej ściany.
                                          Ponoć gdzieś w necie jest rozwiązanie, ale nie szukałam, bo już mi było
                                          niepotrzebne. Poszukam jeśli chcesz.
                                          • martmarta Re: Motas 05.06.05, 21:57
                                            byloby super, gdybys poszukała...
                                            • 1oo Re: Motas 05.06.05, 22:29
                                              www.gorge.org/misc/motas.shtmlZnalazłam!
                                              Napisz czy pomogło, bo ja nie sprawdzałam.
                                              • 1oo Re: Motas 05.06.05, 22:32
                                                Coś chyba sknociłam! Wpisuję jeszcze raz.
                                                www.gorge.org/misc/motas.shtml
                                              • martmarta Re: Motas 05.06.05, 22:34
                                                dostalam ten sam link od kogos z oficjalnego forum gry- pomogło. teraz mam
                                                takie pytanie- przecielam kombinerkami wszystkie kable, zgaslo mi swiatlo, nie
                                                wiem czy dobrze zrobilam... nie wiem co dalej... znalazlam pokoj z włazem pod
                                                szafa- ale jest zablokowany, moge przejsc najwyzej za drugi laser, dalej nie
                                                umiem, stracilam srubokret odkrecajac szafke pod komputerem za 1wszym laserem..
                                                i'm confused...
                                                • martmarta Re: Motas 05.06.05, 22:37
                                                  czy jak wyłacze komputer to ta gra zapamieta stan w jakim ja ostatnio
                                                  zostawiłam? czy strace wszystko? bo chce juz isc spac, a z drugiej strony nie
                                                  chce stracic dorobku 12 etapówsmile
                                                  • 1oo Re: Motas 05.06.05, 22:49
                                                    Kiedy zaczynałam tę grę kliknęłam tak na wszelki wypadek"continue" i teraz
                                                    sprawdziłam. Przeszłam już dalej, a otwiera mi się na zielonej ścianie czyli
                                                    jakoś to działa. Może po "continue" otwiera się na początku nieskończonego
                                                    piętra ?
                                                    Nie wiem czy Ty kliknęłaś, ale skoro chce Ci się spać to chyba nie masz
                                                    wyjściasmile)
                                                    Jutro też tu jestem i chętnie Ci pomogę smile
                                                  • asia_ji Re: Motas 05.06.05, 22:51
                                                    U mnie zapamietało. Właśnie reset zrobiłam i wróciłam do laserów. To jest chyba
                                                    oparte na cookies w przeglądarce.
                                                  • asia_ji Re: Motas 06.06.05, 00:06
                                                    ufff... the end. Dzięki 1oo smile bez Twojej pomocy nigdy nie ruszyłabym tej
                                                    zielonej ściany.
                                                  • 1oo Re: Motas 06.06.05, 00:28
                                                    Zawsze do usługsmile))
                                                  • martmarta ponawiam pytanie. ui prosze o pomoc :) 06.06.05, 11:30
                                                    "...przecielam kombinerkami wszystkie kable, zgaslo mi swiatlo, nie
                                                    wiem czy dobrze zrobilam... nie wiem co dalej... znalazlam pokoj z włazem pod
                                                    szafa- ale jest zablokowany, moge przejsc najwyzej za drugi laser, dalej nie
                                                    umiem, stracilam srubokret odkrecajac szafke pod komputerem za 1wszym
                                                    laserem..."
                                                    wyspana wrocilam do gry- i nadal nie wiem co z tym zrobic..
                                                  • mimbla_x Re: ponawiam pytanie. ui prosze o pomoc :) 06.06.05, 12:02
                                                    z tego co pamietam nie dobrze ze przecielas wszystkie kable - jeden kabel byl
                                                    od swiatla (ten byl potrzebny bo teraz bedzie ciemno) i dwa od laserow z czego
                                                    tylko jeden powinnas przeciac, bo jak przecielas dwa to zostawilas jeden z
                                                    dalszych laserow w pozycji "zamkniety" i teraz nie bedziesz mogla go otworzyc w
                                                    tej pierwszej sterowni, mowie z pamieci bo przechodzilam to jakis czas temu, ja
                                                    zreszta tez przecielam niewlasciwe kable za pierwszym razem i musialam grac od
                                                    momentu ostatniego "save'a" - obawiam sie, ze tez to musisz zrobic...
                                                  • asia_ji Re: ponawiam pytanie. ui prosze o pomoc :) 06.06.05, 13:05
                                                    Niop...dokładnie, przetnij kabel od drugiego lasera. Podpowiedzią są kolory
                                                    guziczków odpowiadających kolejnym laserom.
    • neuron8 pokój 7 06.06.05, 14:00
      Błagam - juz nie mam sily o co chodzi z tym na koncu dyskietke sadilem i co
      naiskam te kolorowe przyciski i albo na tubie zminie asie na cyyan albo na
      żółty i na panel ze mixtura zla? i co?

juz nie mam siły
      • reed28 Re: pokój 7 06.06.05, 14:13
        Przyciskaj tak dlugo az wszystkie beda szare
        • neuron8 Re: pokój 7 06.06.05, 14:17
          Wielkie dzieki - nie wpadl bym na to
          • fk4i4 Re: pokój 7 06.06.05, 15:45
            pomocy, twż tu utknęłam klikam na te zawory ale zawsze tylko jeden jest szary,
            może czegoś nie zrobiłam, dyskietkę włożyłam
            • asia_ji Re: pokój 7 06.06.05, 16:10
              Wcześniej w którymś pokoju był obrazek z kolorowymi kropkami.
              U mnie to wygladało tak (zgodnie ze wskazówkami zegara): zielony, żółty,
              czerwony, różowy, granatowy, niebieski. Przy zaworach trzeba kombinować tak
              żeby się to zgadzało z obrazkiem np. do zrobienia koloru żółtego trzeba
              zmieszać zielony z czerwonym i takie zawory kliknąć, do zrobienia różowego
              trzeba zmieszać czerwony z granatowym itd.
              • martmarta Re: pokój 7 07.06.05, 09:53
                nie wzielam ze soba monety z poprzedniego lewelu (11 chyba) czy w tej maszynie
                za czerwonymi laserami jest cos waznego? czy moge se darowac ?
                • martmarta Re: pokój 7 07.06.05, 10:20
                  ok, zaciełam sie przy maszynie z kolorami, w ogóle jej nie kumam...
                  • martmarta Re: pokój 13 07.06.05, 10:50
                    ta kolorowa maszyna jest ofkors w pokoju 13...
                    • 1oo Re: pokój 13 07.06.05, 11:20
                      Chodzi Ci o maszynę z wajchą?
                      Pomogą Ci podpisy pod obrazkami na którymś z pięter i rysunek na podłodze na
                      innym piętrze.
                • 1oo Re: pokój 7 07.06.05, 11:15
                  Możesz sobie darować. To jest automat z Coca-colą. Mnie się ta coca do niczego
                  nie przydała. Nawet jej nie lubięsmile
                  • martmarta 13 07.06.05, 11:40
                    wiem, ze musze ulozyc kolory pod roze wiatrow, moj klucz jest taki- north-
                    yellow, east-red, west- green, south- blue
                    układam tak, ciagne za czerwoną wajche i nic,
                    czy to robvi roznice czy jest kwadrat czy trojkat u góry, czy nie ma różnicy?
                    • mimbla_x Re: 13 07.06.05, 12:16
                      nie ma roznicy, natomiast co do kolorow to nie wiem czy Twoj uklad jest dobry -
                      wyjasnienia gdzie powinien byc jak kolor sa na obrazach na innym pietrze;
                      • martmarta Re: 13 07.06.05, 13:13
                        układ ściągnełam własnie z obrazów, na jednym jest napisane ze na północy na
                        zolto swieci slonce i tak dalej....
                        poukładałam tak jak mówia 3 obrazy, 4 kolor i kierunek dodałam analogicznie,
                        machnełam czerwoną wajcha i nic...
                        co powinno sie stac jak juz to zrobie dobrze (o ile kiedykolwiek mi sie
                        uda...) ??
                    • fk4i4 siódemka!!??? 07.06.05, 12:19
                      Q..rcze!!! jak powciskać te zawory żeby mikstura "wrong" nie była, szlag mnie
                      trafi i to szybko, zlitujcie się.
                      • 1oo Re: siódemka!!??? 07.06.05, 12:26
                        Klikałam na chybił-trafił dopóki wszystkie kółka nie stały się szare.Może ktoś
                        ma jakąś metodę ?
                        • fk4i4 Re: siódemka!!??? 07.06.05, 12:37
                          jakos się udało, bezskładna klikanina
                    • 1oo Re: 13 07.06.05, 12:21
                      Nie wiem czy robi różnicę. Ja robiłam w kwadracie. Może trzeba wcześniej zrobić
                      wszystko na piętrach i na zewnątrz.
                      • fk4i4 pokój ósmy 07.06.05, 13:14
                        kestem przy komputerze i wiem że kazdy dostaje inne literki, ale ja nie wiem
                        gdzie ich szukać, a na komputerze(dyskietka włożona)tylko: enter komand sad
                        • 1oo Re: pokój ósmy 07.06.05, 13:17
                          A propos machiny z wajchą !
                          Tam są cztery obrazki i może się zdarzyć, że kolory się powtarzają.
                        • 1oo Re: pokój ósmy 07.06.05, 13:19
                          Trzeba wpisać najpierw QUEST i wcisnąć ENTER.
    • martmarta w końcu 07.06.05, 14:01
      dzieki 1oo, czasem mam wrazenie, ze moj mozg nie pracuje za dobrze... ale mozna
      zwalic to na fakt, ze siedze w pracy smile
      skonczyłam gre smile
      • 1oo Re: w końcu 07.06.05, 14:11
        Nie przejmuj się !
        Oni tak dla zmyłki pokazują taki sam obrazek przy windzie jak pierwszy po
        przejściu dalej. Mnie też zabrało trochę czasu zanim się zorientowałam co jest
        granesmile
        • blecku help 07.06.05, 14:17
          nie daje sobie rady z kompem, wpisuje quest i enter, pojawiają mi się pokoje z
          literkami, co z nimi mam zrobić???
          • 1oo Re: help 07.06.05, 14:25
            Ułóż z nich słowo i wpisz w komputer.
    • wilma.flinstone Re: Motas 07.06.05, 18:50
      Boze, a jak wy tam doszliscie? ja jestem w czworce, mam jakis trojkat i drewno
      z kominka, jakas laserowa maszyne...co z tym zrobic?
      • 1oo Re: Motas 07.06.05, 19:08
        Drewno zapalasz i odkładasz skąd wzięłaś.
        Trójkąt rozbijasz na części i układasz skąd wzięłaśsmile
        • wilma.flinstone Re: Motas 07.06.05, 19:56
          Mniemam, ze aby to zrobic potrzebowalabym jakiegos zrodla ognia oraz np. mlota
          do rozbicia...Nie mam ani jednego ani drugiego...
          • 1oo Re: Motas 07.06.05, 20:00
            Masz laser smile
            • wilma.flinstone Re: Motas 07.06.05, 20:02
              Drzewo? Laserem? Brzmi jak bohaterow - pradem...! A poza tym ten laser nie
              bardzo chce dzialac...no dobra, ide sprawdzic...ufff!
              • wilma.flinstone LOSIE! 07.06.05, 20:13
                Uaktywnilam security panel, ale to nie otwiera drzwi!
                • wilma.flinstone Re: LOSIE! 07.06.05, 20:14
                  O, juz otworzylam!smile))
                  • wilma.flinstone ??? 07.06.05, 20:18
                    O Boze, no a dlaczego, mimo ze jestem w nastepnym pokoju, nadal jest tu
                    napisane MOTAS4? To jest ten taki pokoj z jakimis kartonami i szfa, ktora sie
                    przesuwa i wraca na miejsce. Co robic? Obklikalam juz wszystko...Jeden karton
                    stoi do gory nogami, ale jak go podniesc? I czy to ma znaczenie?
                    • wilma.flinstone Re: ??? 07.06.05, 20:20
                      Aaaa, juz wiem...Moze ja za bardzo niecierpliwa jestem do tych gier? Dobrze,
                      obiecuje ze nastepne pytanie zadam jak juz naprawde bede miala noz na
                      gardle...wink
                      • 1oo Re: ??? 07.06.05, 20:45
                        Nie przykładaj, bo jeszcze Ci się omsknie smile
                        • 1oo Re: ??? 07.06.05, 20:47
                          Tego noża, ofkors, nie przykładajsmile)
                    • 1oo Re: ??? 07.06.05, 20:24
                      Jak to wraca ? Po przesunięciu możesz wejść do kolejnego pokoju.
                      Nie ma znaczenia, że ten karton jest na odwyrtkę.
                • 1oo Re: LOSIE! 07.06.05, 20:17
                  Już nie pamiętam dokładnie, ale po ułożeniu tych części bolec się sam
                  odblokowuje i przechodzisz dalej.
                  • wilma.flinstone Re: LOSIE! 07.06.05, 21:07
                    Boze, ile jest tych kodow do dzrwi na poziomie 5? Ulozylam juz miliony
                    kombinacji, kolka, trojkaty, buzie, kwiatki...i nic, caly czas nadchodza tylko
                    nowe...
                    • 1oo Re: LOSIE! 07.06.05, 21:11
                      Z każdej planszy wybierasz jeden element, który różni się czymś od pozostałych.
                      Plansz jest kilkanaście.
                      • 1oo Re: LOSIE! 07.06.05, 21:16
                        A dokładniej, to wybierasz i klikasz na element, który nie pasuje do reszty.
                        Np.bużki są uśmiechnięte, a jedna zmartwiona.
                      • wilma.flinstone Re: LOSIE! 07.06.05, 21:17
                        No przeszlam, ale nie drzwi tym otworzylam, bo sa zamkniete! Tylko co?
                        Szuflade? plakat? DZISUS!
                        • wilma.flinstone Jak otworzyc te cholerne idzrwi i czemu... 07.06.05, 21:21
                          ich nie otworzyl kod? Gdzie jest klucz?
                        • 1oo Re: LOSIE! 07.06.05, 21:22
                          Wróć do pokoju obok. Za kartonem jest skrytka w ścianie.
                          • wilma.flinstone Re: LOSIE! 07.06.05, 21:27
                            Uff, dzieki...Ide dalej!
                • ja-czyli-nie-ty Re: LOSIE! 08.06.05, 22:41
                  to dziwne bo ja tez mam uaktywniony panel i ognisko a drzwi nie chca się
                  otworzyć !!!!!
                  Paranoja !!!!
                  Gralam w tę gre rano, musialam przerwac i stwiersdziłam że nie bedzie problemów
                  z pinownym przejściem !!!!!
                  Rano jeszcze uaktywniłam ten panel a teraz mimo że mam w nim te kafelki to on
                  nie dziqła
                  • 1oo Re: LOSIE! 08.06.05, 22:51
                    Nie za bardzo wiem o czym mówisz. Czy o pokoju, gdzie laserem rozbijałaś
                    trójkąt? Jeśli tak to te kawałeczki trzeba tak ułożyć żeby bolec się mógł
                    wsunąć w wolne miejsce. Tam chyba nie trzeba klucza.
    • owca Re: Motas 07.06.05, 19:32

utknęłam już na drugim pokoju uncertain
      mam pudełko na dyskietki, szpilkę z pokoju komputerowego i dalej stoję
      jak przejść drzwi z kodem?
      • 1oo Re: Motas 07.06.05, 19:35
        Potraktuj pudełko tą szpilką.
        • wilma.flinstone RATUNKU! 07.06.05, 22:01
          A co na poziomie 7? Bo ja czytam jakies wasze rozmowy o zaworach i kolorach,a
          le nic z tego nie kumam!
          • 1oo Re: RATUNKU! 07.06.05, 22:19
            Najpierw musisz znależć 3 kolorowe koła-zawory i zamontować je na tych rurach
            przy windzie. Po drodze szukaj też kartki i pióra.
            • wilma.flinstone Re: RATUNKU! 07.06.05, 22:29
              Jezu, a gdzue one sa? ja znalazlam tylko jedno, juz nie mowiac o kartce czy
              piorze...Przeciez tam juz nic wiecej nie ma...
              • 1oo Re: RATUNKU! 07.06.05, 22:37
                smile))
                Jedno jest na obrazie, drugie w szuladzie mebla na wyższym piętrze, a trzecie
                dostaniesz po wysłaniu listu. Każde koło montujesz po znalezieniu.
                Pióro jest w biurku na piętrze/po drabinie/, a kartka na stole w pokoju pod
                biurkiem. Schodzisz prawym zejściem.
                • wilma.flinstone Re: RATUNKU! 07.06.05, 22:41
                  Lomatko, doipero teraz odkrylam ten pokoj!smile))
    • owca Re: Motas 07.06.05, 22:06

mam papier i pióro - gdzie, jak i czy w opgóle pisać list,
      dwa zawory na miejscu
      jak się domyślam powinnam szukać trzeciego, tylko gdzie?
      • 1oo Re: Motas 07.06.05, 22:13
        Wracasz do pokoju z lampką na stole, kładziesz kartkę i piszesz list.Potem go
        wysyłasz pocztą pneumatyczną i ta poczta prześle Ci zawór.
        • owca Re: Motas 07.06.05, 22:13

smile
          • wilma.flinstone Re: Motas 07.06.05, 22:33
            Gdzie byly kartka i pioro? Mam tylko niebieski zawor, w innych pokojach (w
            tych, do ktorych sie jedzie winda) te kola nie daja sie zdjac...
            • wilma.flinstone Mam tez zielony, ale... 07.06.05, 22:37
              ale zero piora i kartki. rozumiem, ze pewnie sa w ktorej z szaf, ale nie wiem
              jak otworzyc...
              • 1oo Re: Mam tez zielony, ale... 07.06.05, 22:41
                Napisałam ciut wyżejsmile
                • wilma.flinstone Re: Mam tez zielony, ale... 07.06.05, 22:52
                  No ale czytam, ze nie wiesz co zrobic z zaworami. Klikac? Klikam juz z pare
                  minut, w kazda strone...Coz za badziewie!
                  • wilma.flinstone Kolejny problem 07.06.05, 22:59
                    Nie mam tez dyskietki i z tego co kojarze, w zadnym z tych pokojow nie bylo
                    komputera...O co chodzi?
                  • 1oo Re: Mam tez zielony, ale... 07.06.05, 23:04
                    Jak już założyłaś te pozbierane zawory idziesz cały czas w prawo, aż dojdziesz
                    do pokoju , gdzie widać u dołu kawałek kartonu z wielkimi napisami. Bierzesz z
                    szafy dyskietkę i idziesz dalej.
                    Montujesz dyskietkę i klikasz na te kolorowe kółeczka, aż wszystkie zszarzeją.
                    • wilma.flinstone Jestem juz w 8,zaraz zarzuce cie masa pytan!:-) 07.06.05, 23:07

• wilma.flinstone Pytanie 1 07.06.05, 23:11
                        Mam srubokret, kartke swiateczna dostalam, odsunelam sciane i widze jakas
                        zdezelowana maszyne...i nie bardzo sie tu cokolwiek da kliknac...moze jakis
                        malutka podpowiedz?
                        • wilma.flinstone Posuwam sie dalej... 07.06.05, 23:12
                          Weszlam do pokoju z zegarem, zobaczymy co dalej...
                          • wilma.flinstone A TERAZ HELP!!! 07.06.05, 23:16
                            Co mam zrobic z tymi dzyndzlami od zegara? napisalas, ze powiesic w pokoju z
                            szafami???czyli tymi Alien Machines? Ale gdzie je powiesic? Probowalam na
                            lampie!
                            • 1oo Re: A TERAZ HELP!!! 07.06.05, 23:21
                              Z tymi dzyndzlami wracasz do pokoju z konikiem. Wieszasz je na uchwycie po
                              prawej stronie konika. Zabierasz go i wracasz do pokoju z zegarem i stawiasz go
                              na piedestalesmile) No, a potem sobie poskaczesz.
                              • wilma.flinstone Re: A TERAZ HELP!!! 07.06.05, 23:25
                                Tjaaaa, zebym ja jeszcze wiedziala gdzie jest pokoj z konikiem.....Czy to tez
                                za bariera z lasera (jak go wiec otworzyc)??? No bo ja naprawde innego nie
                                widze! Oj, chyba ci bede musiala postawic piwo jak juz przejde...Mam nadzieje,
                                ze nie jestes jeszcze bardzo spiaca, najwyzej powroce jutro, bo bez ciebie
                                marne szanse...No ale na razie czekam na podpowiedz, poki ci sil starczy...
                                smile))))))))))
                                • 1oo Re: A TERAZ HELP!!! 07.06.05, 23:32
                                  Nie martw się o mnie, nocny marek ze mnie! Poza tym dobrze sie bawię smile)
                                  Wróć do pokoju z plakatem - tam jest na ścianie maszynka z czerwonym kółkiem.
                                  Pokazują się u góry różne liczby, a Ty je musisz składać z tych poniżej.
                                  • wilma.flinstone Re: A TERAZ HELP!!! 07.06.05, 23:43
                                    No to fajnie. A czy ten konik bedzie dostawal sygnaly z szachownicy tak do
                                    usranej smierci, czy to kiedys do czegos doprowadzi? Bo on sie tylko przesuwa
                                    wte i wewte...
                                    • 1oo Re: A TERAZ HELP!!! 07.06.05, 23:48
                                      Do usranej śmierci niesmile)
                                      Konika prowadzisz tak żeby za każdym razem stawał na ten sygnał. Doprowadzi go
                                      do tej budki.
                                      • wilma.flinstone Re: A TERAZ HELP!!! 07.06.05, 23:52
                                        Ta gra mnie wykonczy!!! Konik lazi wszedzie, tylko nie do budki, a sygnaly tez
                                        dostaje zewszad! No tym sposobem to nas tu swit zastanie!
                                        • wilma.flinstone ??? 08.06.05, 00:00
                                          Jak juz zapewne zauwazylas, nie naleze do najbardziej wytrawnych graczy na tym
                                          forum, dlatego tez osmiele sie zapytac: czy ja aby na pewno wszystko rozumiem?
                                          Konik dostaje sygnaly z szachownicy, a ja go po prostu przesuwam i nie mam
                                          wplywu na to, dokad on pojdzie? Bo ja to robie juz naprawde dlugo i on sobie
                                          lazi jak po polu i nic sie nie dzieje. czy ja moge go jakos pokierowac do tej
                                          szarej budki, czy siedziec i czekac?
                                          • wilma.flinstone No dobra, konik wlazl do budki... 08.06.05, 00:06
                                            I mowia, ze czegos mi tu trzeba....????
                                            • wilma.flinstone Re: No dobra, konik wlazl do budki... 08.06.05, 00:07
                                              To znaczy nie wlazl, stoi na polu przed....I nie wiem co dalej...sad((
                                              • 1oo Re: No dobra, konik wlazl do budki... 08.06.05, 00:10
                                                No, to musisz go trochę przegonić jeszcze po szachownicy żeby ostatnim skokiem
                                                znalazł się w budce.
                                                • wilma.flinstone Re: No dobra, konik wlazl do budki... 08.06.05, 00:11
                                                  TA GRA MNIE WYKONCZY!
                                                  • 1oo Re: No dobra, konik wlazl do budki... 08.06.05, 00:19
                                                    Zrezygnowałaś?
                                                  • wilma.flinstone Re: No dobra, konik wlazl do budki... 08.06.05, 00:23
                                                    Nie, ale patrz ponizszy post pt. "AAAAA!!!"
                                                  • wilma.flinstone AAAAAAA!!!!!! 08.06.05, 00:21
                                                    Czy ten kon tam kiedys wlezie???????????????? Lazi i lazi! Powiedz mi, czy jak
                                                    juz bedzie czas to on sam wejdzie do budki, czy ja mam tam klikac, bo on tam
                                                    staje przez chwile i znowu dostaje sygnaly z innych pol, no wiec go cofam. I
                                                    tak w kolko Macieju. Ile mozna?
                                                  • 1oo Re: AAAAAAA!!!!!! 08.06.05, 00:27
                                                    On tam sam nie wejdzie. Kiedy sygnał szachownicy znajdzie się w środku budki Ty
                                                    musisz swoim konikiem tak pokierować, żeby ostatni skok kończył się właśnie w
                                                    środku budki. On sie porusza jak konik szachowy czyli dwa pola prosto i jeden
                                                    na bok. Jeśli sygnał szachownicy już jest w środku budki, a Twój konik na polu
                                                    przed budką albo obok musisz go jeszcze tak pogonić żeby ostatni skok kończył
                                                    się w budce.
                                                  • wilma.flinstone Re: AAAAAAA!!!!!! 08.06.05, 00:29
                                                    Czyli, zeby to zrobic musze umiec grac w szachy? Alez ja o szachach nie mam
                                                    pojecia, co by wyjasnilo fakt, ze chrzanie sie z tym od ponad 40 minut i
                                                    nic...Ale moj maz chyba umie grac...Zobacze.
                                                  • wilma.flinstone Re: AAAAAAA!!!!!! 08.06.05, 00:34
                                                    Maz spi...Cholera. Ja jednak nie bardzo cie rozumiem, bo najpierw pisalas, ze
                                                    powinnam przesuwac konika w miejsca, z ktorych dostaje sygnal. To ja to
                                                    robilam, jak Pan Bog przykazal. A teraz mowisz, ze jesli sygnal jest przed
                                                    budka, to powinnam konika pokierowac tak, zeby jego ostatni skok byl w budce.
                                                    No ale jak mam nim kierowac, skoro on nie chce sie przesuwac w miejsce inne,
                                                    niz wskazane przez sygnal...? No chyba jednak sie poddaje...
                                                  • wilma.flinstone Obudzilam meza, hi, hi! 08.06.05, 00:36

• 1oo Re: Obudzilam meza, hi, hi! 08.06.05, 00:40
                                                    Niezły z Ciebie numer. Chyba sie obejdzie bez awantury?
                                                    Twoim konikiem sama kierujesz i możesz go prowadzić gdzie tylko chcesz, pod
                                                    warunkiem, że ostatni skok skończy się na sygnale szachownicy.
                                                  • wilma.flinstone Re: Obudzilam meza, hi, hi! 08.06.05, 00:47
                                                    Obeszlo sie, wcale tak do konca nie zasnal. Tyle, ze jest jeszcze gorzej, bo
                                                    teraz on sie tu przypial do tej szachownicy i medrkuje...wink))
                                                  • wilma.flinstone LUDZIE, TRZYMAJCIE MNIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 08.06.05, 00:52
                                                    No dobra, przyznaje, co meska glowa, to meska glowa. Kon siedzi w srodku budki,
                                                    wlazl tam za sygnalem. Tyle, ze jak klikam na budke, to wdalszym ciagu
                                                    otzrymuje wiadomosc, ze tam nic nie ma, ale ze chociaz sobie pocwiczylam. No
                                                    przeciez mnie zaraz nie powiem co strzeli!!!!!
                                                  • 1oo Re: LUDZIE, TRZYMAJCIE MNIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 08.06.05, 00:54
                                                    Uff!
                                                    Teraz wracasz do pokoju z choinką i wchodzisz do pierwszego z prawej pokoju.
                                                  • wilma.flinstone Dobra, przeszlam do 9!!!!! 08.06.05, 00:56
                                                    Ale juz sie na dzis poddaje, bo jutro musze wstac o 7... Bedziesz tu jakos
                                                    jutro? Kiedy mniej wiecej, bo ja bez ciebie nie przejde tej gry, a jest bardzo
                                                    fajna, wiec skoro mowisz, ze nie przeszkadza ci podpowiadanie matolkowi, bardzo
                                                    chetnie skorzystam z pomocy. Dzieki i do zobaczenia!smile)))))))
                                                  • 1oo Re: Dobra, przeszlam do 9!!!!! 08.06.05, 00:58
                                                    Będę od rana!
                                                    Cześć!
                                                  • owca Re: AAAAAAA!!!!!! 08.06.05, 00:37

chodzi o to, że konik przesuwa się w specyficzny sposób:
                                                    dwa do przodu, jeden w bok
                                                    albbo
                                                    dwa w bok, jeden do przodu

i tak Ci podświetlają się pola

ale odpowiednią drogę i tak musisz sama znaleźć, korzystając z podpowiedzi (migania)
                                                    postaraj się nie cofać
                                          • 1oo Re: ??? 08.06.05, 00:08
                                            Szachownica daje sygnał, a Ty swojego konika na ten sygnał stawiasz. Potem
                                            znowu szachownica daje sygnał i Twój konik musi na nim stanąć.
                                            I tak, aż Cię doprowadzi do budki.
                                            • wilma.flinstone Re: ??? 08.06.05, 00:11
                                              Stoi przed budka. Nie wiem co dalej...sad
    • owca Re: Motas 07.06.05, 23:31

nie umiem grać w bilard sad
      pomórzcie!
      • wilma.flinstone Re: Motas 07.06.05, 23:32
        Gdzie byl pokoj z konikiem na poziomie 8? W bilard tez grac nie umiem...,-)
        • owca Re: Motas 07.06.05, 23:33

o mamo, nie pamętam...
          • owca Re: Motas 07.06.05, 23:35

czerwony przełącznik z kodem go otwierał
            trzeba dodawać liczby
          • 1oo Re: Motas 07.06.05, 23:37
            W bilard ? Myślałam, że już dalej jesteś.
            Bilard to chyba gdzieś na początku był. Trzeba posmarować kij kredą i ustawić
            najbardziej jak się da w lewo.
            • owca Re: Motas 07.06.05, 23:41

dzięki smile
              no i przeniosło mnie do 12....
    • ja-czyli-nie-ty Ratujcie!!!!! 07.06.05, 23:38
      no tak.
      utknęłam w 3 poziomie. złapalam łeb do pudełka i ulożyłam amienie pod mostkiem :
      ((((
      Jak mam sprawić żeby łeb zaczął jeździć?????? wypuścic go???? czy jakos włożyc
      to pudełko ????
      • owca Re: Ratujcie!!!!! 07.06.05, 23:41

przesuwaj trochę te kamienie
        aby głowa mogła się po nich przesuwać
        • ja-czyli-nie-ty Re: Ratujcie!!!!! 07.06.05, 23:44
          owca napisała:

>
          > przesuwaj trochę te kamienie
          > aby głowa mogła się po nich przesuwać
          >

No to one mi się chowaja wtedy te kamienie, jak je wysuwam, a z łbem dalej nie
          wiem co zrobić sad(((
          • owca Re: Ratujcie!!!!! 07.06.05, 23:48

musisz znaleźć kombinację wysunięć poszczególnych kamieni aby powstała ścieżka
            dla głowy
            • ja-czyli-nie-ty Re: Ratujcie!!!!! 07.06.05, 23:51
              no i jeśli ulopżę odpowiednią, to ona sama mi tam wskoczy tak???
              • owca Re: Ratujcie!!!!! 07.06.05, 23:52

najlepiej 'trzymając ją' zmieniaj położenie kamieni
              • wilma.flinstone Re: Ratujcie!!!!! 07.06.05, 23:52
                Nie, musisz ja tam przeniesc kliknieciem
                • ja-czyli-nie-ty Re: Ratujcie!!!!! 08.06.05, 16:08
                  heh a gdzies konkretnie mam kliknąć tzn w jakiś konkretny punkt (bok, przód,
                  tył itp) czy tak ogóle\nie w jakąś linię
                  • 1oo Re: Ratujcie!!!!! 08.06.05, 16:52
                    Kiedy powkładasz te tabliczki z liniami klikasz na każdą z nich z przodu.
                    Najlepiej przesuwaj delikatnie myszką i ta łapka z jednym palcem się otworzy-
                    tam klikaj. Między tabliczkami są krótkie odcinki i do nich dopasowujesz linie
                    z tabliczek tak, żeby się utworzyła ścieżka bez przerw. Wtedy bierzesz pojemnik
                    z główką i klikasz po prawej stronie, tak troszkę powyżej rogu.
    • owca druga brama laserowa 08.06.05, 00:26

pierwszą przeszłam
      jak wyłączyć drugą?
      • owca Re: druga brama laserowa 08.06.05, 00:33

jestemw pokoiku z lampką oświetlającą kod na ścianie, nie mogę zejść na dół, coś
        mnie blokuje uncertain
      • 1oo Re: druga brama laserowa 08.06.05, 00:36
        Masz śrubokręt i obcęgi?
        Za pierwszym laserem jest pokój z podobnym urządzeniem. Otwórz te 3 klapki i
        przetnij prawy kabelek, chyba zielony on jestsmile
        • owca Re: druga brama laserowa 08.06.05, 00:39

ahasmile
          już i znalazłam wejście/zejście drabiną smile
    • owca bardzo dziękuję za pomoc 08.06.05, 07:00

• owca Re: bardzo dziękuję za pomoc 08.06.05, 07:01

skończyłam wczoraj po pierwszej...
        • 1oo Re: bardzo dziękuję za pomoc 08.06.05, 08:12
          To jakim cudem wstałaś tak wcześniesmile)
          Ja też się położyłam po pierwszej, poczytałam z godzinkę i wstałam przed ósmą,
          ale to przez pomyłkę, bo zegar był za daleko i zobaczyłam 10 zamiast 8smile
          • blecku Gdzie jest klucz do wyjścia z pokoju 12??? 08.06.05, 09:51
            Bo nie mogę wyjść sad
            • 1oo Re: Gdzie jest klucz do wyjścia z pokoju 12??? 08.06.05, 10:31
              W pokoju z laserem. W tym, gdzie przesuwałaś ścianę, która odsłoniła drabinkę.
              • blecku Re: Gdzie jest klucz do wyjścia z pokoju 12??? 08.06.05, 10:46
                Niestety nie moge go znaleść. Klikałam wszędzie i nic. A do czego
                jest "czerwona karta"??
                • 1oo Re: Gdzie jest klucz do wyjścia z pokoju 12??? 08.06.05, 10:51
                  Nie pamiętam dokładnie, ale ten klucz jest chyba w pokoju po prawej za drugim
                  laserem. Tam trzeba było przesunąć ścianę i wtedy odsłaniała się drabinka.
                  • 1oo Re: Gdzie jest klucz do wyjścia z pokoju 12??? 08.06.05, 11:06
                    Chyba niechcący Cię zmyliłam.
                    Stoisz teraz przed drzwiami, a po lewej na ścianie są cyfry i litera?
                    Jeśli tak to wpisujesz kod znaleziony wcześniej na ścianie i wciskasz E. No, i
                    dadzą Ci chyba ten klucz.
                    • blecku Re: Gdzie jest klucz do wyjścia z pokoju 12??? 08.06.05, 11:19
                      juz znalazłam, klucz był w lampie, trzeba było podsunąć krzesło.
                    • neuron8 Re: Gdzie jest klucz do wyjścia z pokoju 12??? 08.06.05, 17:13
                      Na ktorej scianie jest ten kod - obchodze do okola i nic?
                      • 1oo Re: Gdzie jest klucz do wyjścia z pokoju 12??? 08.06.05, 17:33
                        Po ułożeniu zielonej ściany odsłaniają się 2 wejścia. Kod jest za pokojem z
                        telewizorem. Trzeba jeszcze znależć żarówkę.
                        • neuron8 Re: Gdzie jest klucz do wyjścia z pokoju 12??? 08.06.05, 17:41
                          tka juz mi sie udalo - teraz ta 13 smile

wiec ugazilem ognisko, brycka pojechala, odkrylme na pozimie c jaekies obrazki
                          ale w nich nic niema golobek siedzi na linie i co? 00000poysłow co darje jeno
                          srubokret mi został smile

chetenijaks sugestie przeczytma bo ten woatek sie rozbil tka duuzy z eniemoge
                          sie polapac :0
                          • 1oo Re: Gdzie jest klucz do wyjścia z pokoju 12??? 08.06.05, 17:47
                            Otwieraj sobie "od najnowszego", będzie Ci łatwiejsmile
                            Poukładaj kolory w maszynie z wajchą wg. podpisów pod 4 obrazkami.
                            • neuron8 Re: Gdzie jest klucz do wyjścia z pokoju 12??? 08.06.05, 17:50
                              4 obrazki na pozimie b? a tma ma niebieskie pola i nie moge ani zlizenia
                              zrobic ani nic? a juz mi tka niewiele do szczescia brakuje...
                              • 1oo Re: Gdzie jest klucz do wyjścia z pokoju 12??? 08.06.05, 18:02
                                Klikasz na podpis i on Ci się pokazuję powiększony na dole planszy.
                                • neuron8 Re: Gdzie jest klucz do wyjścia z pokoju 12??? 08.06.05, 18:03
                                  no wlasnie nie sad kurcze...
                                  ale obrazki sa niebieskie czy inne powinny byc
                                  • 1oo Re: Gdzie jest klucz do wyjścia z pokoju 12??? 08.06.05, 18:58
                                    Ale jak to niebieskie?
                                    Tło jest niebieskie na wszystkich 4. Na tym tle jest drzewo, na drugim słońce
                                    itd. Na dolnej części każdej ramy jest biała kartka z napisami. Klikam na te
                                    karteczki i na dole ekranu pokazuje się normalny napis czyli powiększenie
                                    napisu z karteczki.
                                    Nie piszę Ci jakie mam podpisy, bo każdy gracz ma inne.
                                    • owca Re: Gdzie jest klucz do wyjścia z pokoju 12??? 08.06.05, 19:33

możliwości rodzajów obrazków jest kilka
                                      za pierwszym razem miałam drzewo, dwa słońca i ogień a za drugim niebo, drzewo,
                                      słońce i ogień
                                      ale to nie ważne ważne są kolory użyte w opisach tych obrazków i według nich
                                      ustawiać trzeba różę wiatrów
                • owca Re: Gdzie jest klucz do wyjścia z pokoju 12??? 08.06.05, 11:14

czerwona karta jest do pokoju z obrazami , które pokażą Ci jak masz ustawić
                  maszynę z wajchą
                  pokój znadziesz na jednym z pięter /winda/
          • owca Re: bardzo dziękuję za pomoc 08.06.05, 11:11

standardowo kładę się koło 12-1 w nocy wstaję przed 6 smile
            od wielu lat, przywykłam
            miłego dnia życzę!
            • 1oo Re: bardzo dziękuję za pomoc 08.06.05, 11:15
              I wzajemniesmile))
    • wilma.flinstone 1oo - zglos sie!!! ;-))))))) 08.06.05, 11:51
      Witam! Utknelam na poziomie 9. Nie wiem jak mam zdobyc litery do hasla w
      komputerze i czym grac w bilard! Help! Wszdailam dyskietke do komputera i
      stoje. Mialam klucz do szafy w przedpokoju, ale pusta byla, chyba... Ciezkie
      zycie z tymi grami.
      • 1oo Re: 1oo - zglos sie!!! ;-))))))) 08.06.05, 12:08
        W komputer wpisujesz QUEST, wciskasz Enter i pokazują sie pokoje z literkami.
        Trzeba z nich ułożyć hasło i też wpisać.
        A bilard jest dalej. Bilę z szafy w pokoju z tymi dwoma facetami z kołem-
        układanką.
        • owca Re: 1oo - zglos sie!!! ;-))))))) 08.06.05, 12:09

no i trzeba wrzucić monetę aby pojawiła się trzecia kula na stole smile
          • wilma.flinstone !!!!! 08.06.05, 12:16
            Poszlam do pokoju z tymi facetami, znalazlam kule bilardowa, ale nie moge
            wyjsc! To znaczy: wychodze do przedpokoju i sa trzy pary dzrwi - jednymi moge
            wrocic do facetwo, drugie sie tylko uchylaja, a trzecie sa, cholera, zamkniete!
            • 1oo Re: !!!!! 08.06.05, 12:25
              Trzeba poukładać kolory w tym kole u facetów. Użyj przedtem czerwonej
              dyskietki, a potem kuli.
            • owca Re: !!!!! 08.06.05, 12:25

pobaw się trochę kolorami u tych panów
              • wilma.flinstone Re: !!!!! 08.06.05, 12:52
                No, bo musialam jeszcze w miedzyczasie z psem wyjsc. Glupek, nie kuma, ze tutaj
                sie toczy wazna rozgrywka. Jestem w pokoju z bilardem. Nie mam monety. Gdzie
                jest?
                • 1oo Re: !!!!! 08.06.05, 13:04
                  smile)
                  Jest w skrzyni obok, a klucz do skrzyni w szafie z tablicą.
                  • wilma.flinstone XXII 08.06.05, 13:10
                    No coz, tu juz trzeba miec w glowie procesor Intel Pentium
                    1500000000000...Dobra, probuje.
                    • wilma.flinstone Re: XXII 08.06.05, 13:20
                      Jezu, a co z ta zielona sciana?
                      • 1oo Re: XXII 08.06.05, 13:33
                        Czekałam aż się wkurzysz smile
                        Mnie to zajęło tyyyyle czasu, ale nie chcę żebyś dostała siwych włosów więc
                        podpowiadam, że na poprzedniej stronie jest post z 5-ego chyba. Tam jest
                        rozwiązanie.
                        Teraz ja idę z psemsmile)
                        • wilma.flinstone Re: XXII 08.06.05, 13:36
                          OK, dzieki! Trzeba bylo tak od razu, a nie tu nade mna czas tracisz!smile))
                          Dzieki!
    • wilma.flinstone NARESZCIE! 08.06.05, 14:19
      To chyba najdluzsza gra, w jaka gralam w zyciu. Najgorsze jest to, ze na koniec
      napisali: TO BE CONTINUED...Strach sie bac, ze jeszcze cos wymysla. Ale, ale,
      1oo, czy ty chcesz mi powiedziec, ze przeszlas te gierke samiuska bez pomocy
      walkthrough? Bo jak tak to jestem twoja fanka! (I tak jestem, nawet jak nie
      przeszlas samawink))))))))))) Dzieki za pomoc!
      • 1oo Re: NARESZCIE! 08.06.05, 14:41
        Sama siebie podziwiamsmile))
        Ta gra to rzeczywiście maraton.
        Jestem uczciwa więc nie powiem, że przeszłam ją sama, ale kiedy na nią trafiłam
        w zeszłym roku sama się z nią zmagałam. Mam też silną wolę, a przynajmniej
        lubię tak o sobie myśleć, i kiedy na którymś z forów znalazłam wątek z tą grą
        ja już byłam daleko przed nimi. Nie czytałam, ale jak mnie już cholerka brała
        to pytałam - może 3 czy 4 razy. Całkowicie sama przechodziłam takie gierki jak
        The door czy Museum, no ale po Motasie to już pestka!
        Mam zamiar wpisać tu adres fajnej gierki, ale najpierw sprawdzę czy ktoś już
        jej nie podał. Ta już jest cała mojasmile
        Jesteś moją pierwszą fanką /oprócz mojej córy ofkors/, dziękismile
        Fajnie się bawiłam.
        A o walkthrough`tach dowiedziałam się z czyjegoś postu kilka dni temusmile
        Nie korzystam, bo lubię sama walczyć z tymi grami, czasem nawet tydzień jak z
        tą.
        Jesteś moją pierwszą fanką, dzięki i do usługsmile)
        • wilma.flinstone Re: NARESZCIE! 08.06.05, 14:58
          No to podziwiam. A skoro mowisz, ze "do uslug", to na pewno cie jeszcze kiedys
          pomecze przy jakiejs grze...wink
    • lika13 A wiadro czy coś takiego na 13 to gdzie?! n/t 08.06.05, 20:31

• 1oo Re: A wiadro czy coś takiego na 13 to gdzie?! n/ 08.06.05, 20:50
        Na poziomie C jest ściana z zaznaczonym dużym kwadratem. Układasz kolorki i
        dostaniesz kluczyk do szafy.
        • lika13 Ło matko i dalej nic:( 08.06.05, 20:54
          Zacięłam sie na tym i ni huhu.
          Kolorki układam w maszynie na dole?Ciągam za te wajchę i nic!
          A na tym dużym kwadracie to mi sie tylko dwa rzadki czerwone włączają i mjakieś
          miszmasze
          • 1oo Re: Ło matko i dalej nic:( 08.06.05, 21:04
            W tym kwadracie są cztery mniejsze zaznaczone trochę jaśniejszym odcieniem.
            Zaczynasz od samiuśkiego środka i jak się pokaże czerwony pasek klikasz
            następny kwadracik tuż przy tym paseczku, a potem na konću każdego pokazującego
            się kolorku. I tak dalej.
            A kolory w macinie z wajchą układasz wg podpisów pod 4 obrazkami na poziomie B.
            • 1oo Re: Ło matko i dalej nic:( 08.06.05, 21:15
              Niedokładnie napisałamsmile
              Jak się pojawi czerwony paseczek, klikasz żeby pokazał się następny, a potem na
              końcu nowego odwrotnie do ruchu wskazówek zegara. Jak zgaśnie, zaczynasz od
              nowa.
              • 1oo Re: Ło matko i dalej nic:( 08.06.05, 21:26
                Oglądam "Co się zdarzyło w Madison County" jednym okiem, a drugim siedzę w
                neciesmile) dlatego mam problemy z jasnym formułowaniem myśli.
                Każdy kwadrat w środku tego dużego układaj osobno, bo ciągle będzie Ci gasnąć.
                No, i powiedz jeśli za bardzo kręcęsmile)
                • lika13 Wszystko Ok-ale dalej lezę:(Nic sie nie dziej z ko 08.06.05, 21:41
                  lorowaa maszyną i został mi srubokręt nie wiadomo do czego-gołębia zadźgać sie
                  nie udało;-P
                  • 1oo Re: Wszystko Ok-ale dalej lezę:(Nic sie nie dziej 08.06.05, 21:52
                    Ta gra jest pokojowa nie wojenna. Zostaw gołębia przy życiusmile
                    Kolory w tej machinie trzeba pozapalać zgodnie z podpisami pod 4 obrazkami na
                    poziomie B, ale to już chyba pisałam?
                    Na ostatnim piętrze jest róża wiatrów i te kolory układasz wg niej.
                    • lika13 No ja wiem gdzie sa swiata strony:) A i tak obrazk 08.06.05, 22:10
                      i u mnie pokazały banalny układ i są tylko dwa kolory po dwasmile
                      Nic nie działa urwę wajche zaraz!
                      • 1oo Re: No ja wiem gdzie sa swiata strony:) A i tak o 08.06.05, 22:25
                        No, to już nie wiem.
                        U mnie są dwa zielone, czerwony i niebieski. Ułożyłam, pociągnęłam wajchę i
                        dostałam złoty kluczyk.
                        • owca Re: No ja wiem gdzie sa swiata strony:) A i tak o 08.06.05, 22:28

z tego co pamiętam trzeba jeszcze kliknąć na maszynę od góry
                          nie wystarczy wajcha
                          • 1oo Re: No ja wiem gdzie sa swiata strony:) A i tak o 08.06.05, 22:34
                            Układałam przed chwilą jeszcze raz, rzuciłam te kolorki odpowiednio na ściany i
                            pociągnęłam wajchę. Nic nie musiałam ruszać dodatkowo. Nie mam już pomysłu.
                            • owca Re: No ja wiem gdzie sa swiata strony:) A i tak o 08.06.05, 22:36

masz rację
                              przeszłam jeszcze raz
                              ale pamiętam jak robiłam wczoraj nie chciało mi tak po prostu wejść uncertain
                          • owca Re: No ja wiem gdzie sa swiata strony:) A i tak o 08.06.05, 22:35

a może masz trójkątne zwieńczenie maszyny?
                            powinno być prostokątne
                            • lika13 Kobieto jesteś wielka!!!! :) n/t 08.06.05, 22:42

• ja-czyli-nie-ty HIIIILFEEEEEE 08.06.05, 22:45
      ludzie aż wstyd utknęlam na 4 poziomie, mam juz ułożone kafelki w panelu
      ochronnym i pisze że jest on aktywny a drzwi nie chcą się otworzyć.
      Czy są jakies wymagfania typu zgasznoa/zapalona lampa?????
      • owca Re: HIIIILFEEEEEE 08.06.05, 22:51

chodzi Ci o ten panel kontrolny, którego części rozbijamy laserem?
        raczej nic więcej nie trzeba...
        • ja-czyli-nie-ty Re: HIIIILFEEEEEE 08.06.05, 23:13
          tak tylk oja źle ustawiam klocki... matol ze mnie!!!!!!Za to teraz męcze
          kolejny pokój- próbuje wrzucic kamienie do dziury- pokój z kodami przeszłam
          bezstresowo smile)))
    • ja-czyli-nie-ty Re: Motas 08.06.05, 23:29
      dziekuje wam za pomoc
      i prosze o jeszcze sad((( jestem w pokoju 7 tu jest chyba 5 pokoi odkryłam winde
      i stoje...
      Bagam o podpowiedź jestem zagubiona laze po tych pokojach i nie umiem ruszyć :
      (((
      • 1oo Re: Motas 08.06.05, 23:38
        Na tych 3 grubych rurach są kółeczka. Pozbieraj kolorowe koła i pozakładaj na
        te kółeczka. Pierwsze jest na obrazie w pokoju po lewej.
        Po drodze trzeba znależć kartkę i pióro.
        • ja-czyli-nie-ty Re: Motas 08.06.05, 23:44
          niom i tu jest problem... bo juz mam 2 kola (drugie znalazlam w szufladzie) ale
          gdzie tych przedmiotów szukac nie mam pojęcia sad
    • ja-czyli-nie-ty Re: Motas 08.06.05, 23:47
      O) raju mam smile))))) mam długopis i kartke smile)) ide pisac list smile)))
    • ja-czyli-nie-ty 1oo znowu cie potrzebuje :((((( 09.06.05, 00:02
      Ojej zamęcze cię przepraszam
      Jak mam klikac na te kółeczka, napisalas że wszystkie mają być szare a
      tymczasem kiedy 1 jest szare, to inne robi się kolorowe, kiedy klikne na inne
      to tamto szare jest znou kolorowe sad(((
      • 1oo KTO NIE CHCE NIE CZYTA:) 09.06.05, 00:10
        Pierwszy raz też się z tym mordowałam, ale wczoraj w nocy sobie zapisywałam
        kombinacje i teraz Ci podam rozwiązanie. Zielony i czerwony, zielony i
        niebieski, czerwony i niebieski.
        • owca Re: KTO NIE CHCE NIE CZYTA:) 09.06.05, 00:34

jest jeszcze jeden prosty na to sposób
          jeśli światło jest fioletowe klika się z boku na kolory składowe: czerwony i
          niebieski
          jak jest pomoarańczowy - to klika się na żółty i czerwony
          'gasi' się kolory
          • ja-czyli-nie-ty Re: KTO NIE CHCE NIE CZYTA:) 09.06.05, 00:39
            dziękuję wam jesteście kochane smile)))
            męczę szachy wink))
      • ja-czyli-nie-ty Re: 1oo znowu cie potrzebuje :((((( 09.06.05, 00:55
        dobra jestem na poziomie 8 siedzie przy kompie i nie znam hasła dostepu do
        drzwiiiii sad((((
        skąd je wziąsć???/
        • 1oo Re: 1oo znowu cie potrzebuje :((((( 09.06.05, 01:03
          Włożyłaś już dyskietkę? Jeśli tak to wpisujesz QUEST i dostajesz kilka literek
          do ułożenia. Wpisujesz je do komputera i idziesz dalejsmile
          • ja-czyli-nie-ty Re: 1oo znowu cie potrzebuje :((((( 09.06.05, 01:07
            oj dzięki to wszystko jest tu napisane tylk otrzeba bardzo szukać i czytac post
            po poście smile)))
            Juz mam dosyc tej gry!!!!! Teraz jais bilard
    • ja-czyli-nie-ty Panowie z tarczą ????? 09.06.05, 01:12
      O rany teraz mam dziwnych panów z tarczą, kartę, kulę bilardową i pustkę w
      głowie...
      • owca Re: Panowie z tarczą ????? 09.06.05, 01:13

obniż tarczę i uporządkuj kolory
        • ja-czyli-nie-ty Re: Panowie z tarczą ????? 09.06.05, 01:17
          wow dzoęki smile)))
          ech a dalej ???? już nie mama siły mysleć smile))
          Juto będę musiała przechodzic wsio od nowa
          • owca Re: Panowie z tarczą ????? 09.06.05, 01:19

nie będziesz musiała
            to zapisują się poszczególne levele smile
            • 1oo Re: Panowie z tarczą ????? 09.06.05, 01:23
              Tylko wyjdż z tego poziomu, bo zaoszczędzisz sobie powtórkismile
      • 1oo Re: Panowie z tarczą ????? 09.06.05, 01:16
        Dyskietką uruchamisz tych dziwnych panów i układasz kolorki.
        • ja-czyli-nie-ty Re: Panowie z tarczą ????? 09.06.05, 01:17
          juz ich mam dziękuję smile))
          ale nic nie nie wydarzyło po ułożeniu kolorków smile
          • 1oo Re: Panowie z tarczą ????? 09.06.05, 01:18
            Przyłóż kulę do środka.
    • bajonek Re: Motas - 6 poziom 11.06.05, 15:14
      no tak mam latarkę i wcisnęłam kostki i co dalej????

• 1oo Re: Motas - 6 poziom 11.06.05, 16:00
        Zejdż do piwnicy i poszukaj klucza.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka