Dodaj do ulubionych

Skrót do wylogowania w XP

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.05, 21:39
Witam! Proszę o poradę jak utworzyć skrót w XP na pulpicie do przełączenia
użytkownika (taki jak w panelu wylogowania z systemu). Chcę to zrobić ręcznie
bez używania programów typu TweekXP, FreshUI itp. itd.
Dzięki!
Obserwuj wątek
    • Gość: m Re: Skrót do wylogowania w XP IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.05.05, 21:45
      forum.tweak.pl/lofiversion/index.php?t23644.html
      (chyba o to chodzi?)
      • Gość: Szemek Re: Skrót do wylogowania w XP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.05, 21:56
        Hmmm, prawie o to... Tam jest sposób na wylogowanie i na wyłączenie a ja szukam
        sposobu na przełączenie użytkownika. Inaczej mówiąc nie wiem jak się nazywa plik
        który za to odpowiada, bo nie sądzę aby chodziło o parametr do logoff.exe; Noi
        sorry bo faktycznie w temacie napisałem o wylogowaniu... Taka drobna nieścisłość
        popawiona już w treści postu :)
        • amon-ra Re: Skrót do wylogowania w XP 30.05.05, 22:01
          Utwórz nowy skrót, jako "lokalizację elementu" wklej poniższy tekst:

RunDLL32.EXE user32.dll,LockWorkStation

Powyższy działa dwojako: gdy masz włączone Szybkie przełączanie użytkowników, skrót będzie działał tak, jak sobie tego życzysz. Gdy wyłączysz tę funkcję, skrót spowoduje zablokowanie komputera (wyświetlenia okna zabezpieczeń, wymagające podania hasła).
          • Gość: Szemek Re: Skrót do wylogowania w XP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.05, 22:26
            Dzięki!
        • Gość: m Re: Skrót do wylogowania w XP IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.05.05, 22:01
          Zdaje się że był taki skrót klawiaturowy (łindołsowe okienko z chyba 'l'... l
          -jak lucyna) ;)
          • Gość: Szemek Re: Skrót do wylogowania w XP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.05, 22:27
            Zgadza się :) - tyle że jest to dla mnie mniej wygodne ;]

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka