Gość: niktabc@vp.pl IP: *.toya.net.pl 04.06.05, 21:57 Proponujecie tony zmian a kiedy zmienicie Wiadomość została skasowana KIEDY WRESZCIE nie trzeba będzie non stop wychodzić i wchodzić na forum?? Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: dominik666 Re: ZMIANY NA FORUM IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.06.05, 22:05 hmmm właśnie dziwi mnie to że nigdy problem wieszającego się servera gazety nie był poruszany na tym forum .. zawsze jakies zdawkowe odpowiedzi "będzie dobrze" albo "właśnie nad tym pracujemy" stawiam na cięki sprzęt i za słabe łącze jak na tylu userów... Link Zgłoś
Gość: T-800 Re: ZMIANY NA FORUM IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 04.06.05, 22:07 Gość portalu: dominik666 napisał(a): > stawiam na cięki sprzęt i za słabe łącze jak na tylu userów... Zgodziłbym się, gdyby nie fakt, że dzieje się to tylko na Forum Komputery. Link Zgłoś
bartoszpar Re: ZMIANY NA FORUM 04.06.05, 22:28 "Wiadomość o podanym numerze nie istnieje lub została skasowana." właśnie jak próbowałem (ze 6 razy) wejść w TEN wątek serwer mi zakomunikował :- ) już myślałem że zadziałali "aktywiści" i problem "został rozwiązany" ;-p Ale tak na serio to chyba cos z niedopracowanym programem do obslugi forum, bo to sie czesto dzieje kiedy np dany watek idzie "na dół" (nie wiem czy to odnośnik jakoś się zmienia czy co?????)-dopiero po jakimś opóźnieniu jest możliwość wejścia w treść Link Zgłoś
Gość: dominik666 Re: ZMIANY NA FORUM IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.06.05, 22:30 nie korzystam z innych for gazety. Forum komputery jest dosyć popularne – może błąd powstaje np. przy odczytywaniu jednego wątku przez wielu userów jednocześnie … w każdym bądź razie to forum ma wiele bug`ów … coś mi sie nie chce wierzyć żeby ktoś to napisał - pewnie jakiś template który jest tylko łatany od czasu do czasu... panowie staruszek forum się sypie .. może czas to zmienić,dodać avatary,troche ciemniejsze kolory... tak to tło powinno byc zdecydowanie ciemniejsze bo wieczorem można oślepnąć Link Zgłoś
Gość: ozon Re: ZMIANY NA FORUM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.05, 23:12 > tak to tło powinno byc zdecydowanie ciemniejsze bo wieczorem można oślepnąć święta racja Link Zgłoś
Gość: T-800 Re: ZMIANY NA FORUM IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 04.06.05, 23:31 Gość portalu: dominik666 napisał(a): > nie korzystam z innych for gazety. Forum komputery jest dosyć popularne – > może > błąd powstaje np. przy odczytywaniu jednego wątku przez wielu userów > jednocześnie … Są duże popularniejsze fora, choćby Kraj (tam to jest dopiero rotacja wątków). Link Zgłoś
Gość: werty Re: ZMIANY NA FORUM IP: *.radom.pilicka.pl 05.06.05, 08:53 O nie... tylko nie avatary, potem doszłyby buźki wszelakie i inne tałatajstwo, w obecnej formie forum jest czytelne i łatwe w nawigacji, nie psujmy tego, co dobre. Link Zgłoś
Gość: m Re: ZMIANY NA FORUM IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.06.05, 11:16 Gość portalu: dominik666 napisał(a): > nie korzystam z innych for gazety. Forum komputery jest dosyć popularne – > może > błąd powstaje np. przy odczytywaniu jednego wątku przez wielu userów > jednocześnie … Nie. Są inne dużo bardziej popularne i nie zauważyłem tam jeszcze tego błędu. Tutaj natomiast występuje nad wyraz często. > [...] dodać avatary, Żadnych tego typu bajerów. Link Zgłoś
dominik666 Re: ZMIANY NA FORUM 05.06.05, 11:36 hmm avatary nie są potrzebne .. ale to tło !! można by zrobić tak jak w www.phpbb.com/ każdy może wybierać sobie interface www.phpbb.com/styles/demo.php chociaż phpbb sypie się częściej niż to ... .... <There's no place like 127.0.0.1> Link Zgłoś
Gość: m Re: ZMIANY NA FORUM IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.06.05, 12:11 Okropieństwo to phpbb. Wiem, to kwestia gustu, ale interfejs tego tutaj jest jakby bardziej intuicyjny i przejrzysty (lista wątków, drzewo postów itp.). Myślę, że jeśli administracja pójdzie w kierunku zmian, to bardziej na wzór tego co proponuje user0001 w poście poniżej. Swoją drogą, ciekawy jestem jak sprawdzałoby się phpbb przy takiej wymianie postów jaka zachodzi tutaj. A dokładanie do tego jakichś kolorowych i oczojebnych bajerów jest złem w czystej postaci. Jedynie co rzeczywiście miałoby sens, to dopracowanie czegoś w postaci tagu <pre>. Stała szerokość czcionki bywa w niektórych przypadkach niezastąpiona. Link Zgłoś
user0001 Trochę inaczej: 05.06.05, 11:36 > może czas to zmienić,dodać avatary, Tego postulatu nie popieram, gdyż zaburzona została bym forma graficzna forum. Urok forum.gazeta.pl jest w jego prostocie i dobrze uformowanych drzewkach. Po wprowadzeniu awatarów konieczne było by przejście do formy zbliżonej do phpBB. Takie fora są zupełnie nieczytelne (dla mnie). > troche ciemniejsze kolory... Pomysł jest dobry, ale proponowałbym zupełnie inne rozwiązanie. Rezygnacja z rozkładu za pomocą tabelek, wykonanie szablonów opierających się na XHTML+CSS, z każdym elementem <div> lub <span> nazwanym. To umożliwi użytkownikom zastosowanie własnych arkuszy stylów, dodatkowo można umożliwić użytkownikom uploadowanie własnych arkuszy na serwer, po drobnej selekcji, kilkanaście najlepszych arkuszy mogło by być proponowanych użytkownikom (do wyboru przy logowaniu). Zastosowanie nazwanych elementów <div> i <span> umożliwi bardzo dobrą kontrolę nad wyglądem strony. Dodatkowo pozbylibyśmy się wkurzającego ograniczenia szerokości forum (obecne jest zoptymalizowane do oglądania w 800x600, wolałbym gdyby mogło rozszerzyć się na pełen ekran (pracuję w 1600x1200). Zanim zaczniecie narzekać na CSS, proponuję odwiedzić www.csszengarden.com i zobaczyć co można zrobić korzystając z nowoczesnych technologii. Link Zgłoś
amon-ra Re: Trochę inaczej: 05.06.05, 13:01 Przecież możnaby zastosować np. prostszą formę, będącą połączeniem phpBB i drzewka z możliwością edytowania lub usuwania ostatnio napisanego postu. Link Zgłoś
darekkr1 Re: Trochę inaczej: 05.06.05, 14:43 Zadnych avatarow zadnego phpBB, forma jest dobra. Jak ktos chce to w ustawieniach uzytkownika mozna zmienic kolor forum. Tylko po zalogowaniu i wybor nieduzo ale zawsze cos. Te wiadomosci wiadomosc nie istnieje sa faktycznie wkurzajace. Link Zgłoś
Gość: m Re: Trochę inaczej: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.06.05, 17:22 amon-ra napisał: > Przecież możnaby zastosować np. prostszą formę, będącą połączeniem phpBB Po co? Będzie brzydkie. I pewnie mniej wydajne niż jest teraz. > i drzewka z możliwością edytowania lub usuwania ostatnio napisanego postu. Możliwość edycji postów nie jest dobrym pomysłem. Napisałeś, klepnąłeś "enter" (ewentualnie wykonałeś jednoklik) i bierzesz swojego rodzaju odpowiedzialność za słowo. Link Zgłoś