masolady 26.06.05, 12:55 W jakim programie można zrobić animacje, która się będzie ruszać? Np. ludka, który będzie sobie szedł albo skakał? Proszę podajcie mi jakieś nazwy programów, bo nic nie mogę sama znaleźć. Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: caroll Re: Jak się robi ruchome animacje??? IP: *.toya.net.pl 26.06.05, 13:04 Image Ready (integralna część photoshopa), Ulead Gif Animator - wymienię te najpopularniejsze. Pomijam skomplikowane i b. drogie programy 3D (jak np. 3ds max), w których stosuje się animacje. Do zrobienia, jak piszesz, ludka, z cała pewnością pierwsze wymienione sprawią się doskonale. Link Zgłoś
neder Re: Jak się robi ruchome animacje??? 26.06.05, 14:36 wiesz Image Ready rteż raczej za drmochę nie dostaniesz... z darmowych może być Gimp Link Zgłoś
Gość: caroll Re: Jak się robi ruchome animacje??? IP: *.toya.net.pl 26.06.05, 14:55 neder napisała: > wiesz Image Ready rteż raczej za drmochę nie dostaniesz... > > > z darmowych może być Gimp Trochę pomieszałaś.Nie wiem od kiedy GIMP robi animacje, ale to szczegół.Nikt nie pytał o darmowe programy, a Image Ready raczej osobno nie kupisz (chyba dość wyrażnie to napisałem). Poza tym program, do którego link podałaś , jest bardzo leciwy, dlarego jeśli ktoś nie posiada photoshopa, to polecałbym tu Ulead Gif Animatora. No, ale obrazki też należy czymś zrobić, potrzebny lepszy edytor graficzny. I to taki, który potrafi zachować przezroczystość na niezdefiniowanej części obrazka.Nie widzę nic lepszego od PSD Photoshopa.A w UGA tylko wklejać kolejne obrazki i manewrować ramkami. Link Zgłoś
neder Re: Jak się robi ruchome animacje??? 26.06.05, 16:48 > Trochę pomieszałaś.Nie wiem od kiedy GIMP robi animacje, ale to szczegół www.gimp.signs.pl/tutoriale2/001_gimp.shtml chociażby tu jest opisane jak zrobić animowany baner. Dla mnie to oznacza, że chyba można? > No, ale obrazki też należy czymś zrobić, potrzebny lepszy edytor > graficzny. I to taki, który potrafi zachować przezroczystość na niezdefiniowane > j > części obrazka GIMP do tego również jak najbardziej sie nadaje. PS. sama korzystam do robienia animacji z Image Ready ale zdaję sobie sprawę z tego, że zarówno stopień zaawansowania tego programu jak i to, że jest to program płatny może być dla niektórych ograniczeniem. Dałam tylko alternatywę do tego programu, która wbrew temu co twierdzisz jest zdolna to zrobić. pzdr. Link Zgłoś
neder Re: Jak się robi ruchome animacje??? 26.06.05, 14:37 www.zoom.idg.pl/ftp/pc_423/Animated%20GIF%20Editor%20for%20Windows%2095%201.1.html Link Zgłoś
Gość: blekot Re: Jak się robi ruchome animacje??? IP: *.offnoise.com 26.06.05, 18:33 się je robi np. we flash`u www.macromedia.com/cfusion/tdrc/index.cfm?product=flash Link Zgłoś
zsa-zsa Re: Jak się robi ruchome animacje??? 26.06.05, 18:50 ludzieee, najpierw 3ds max, teraz flash. jak ktos pyta jak zrobic animacje i na dodatek nie bardzo wie jak i gdzie znalezc odpowiednie narzedzie, to mozna zalozyc, ze rozbudowane aplikacje graficzne nie sa jego mocna strona. aby stworzyc animacje z podskakujacym ludzikiem we Flashu, to trzeba najpierw nauczyc sie rysowac w tym programie. w przypadku naszej bezradnej :) autorki watku najlepszym rozwiazaniem bedzie animowany GIF, bo poszczegolne klatki mozna przygotowac w sposob podobny jak w prymitywnym Paint'cie (nawet nie wiecie jak wielu przecietnych uzytkownikow komputera jest "uzaleznionych" od tego programu ;)) masolady, powodzenia. Link Zgłoś
zsa-zsa Re: Jak się robi ruchome animacje??? 26.06.05, 18:37 stosunkowo proste narzedzia: Easy Gif Animator www.blumentals.net/egifan/ Advanced GIG Animator www.gif-animator.com/ 3D GIF Designer www.cooltoolawards.com/software/multimedia/3dgifdesigner.htm 2D&3D Animator www.pysoft.com/GIF_Designer_fr.html Link Zgłoś