Dodaj do ulubionych

Pliki temporalne

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.05, 12:24
Co to sa pliki temporalne,gdzie ich szukac w komputerze i czy nalezy je
usuwac ,jesli tak to czy wszystkie ?
Obserwuj wątek
    • mbucz Re: Pliki temporalne 06.07.05, 12:43
      Pliki tempralne (częściej tymczasowe) to pozostałości po różnych operacjach
      Windowsa i innych programów oraz kopie zapasowe dokumentów, konfiguracji, logi
      itp. Najczęściej zbieraja się w katalogu o nazwie "temp". Takich katalogów może
      być sporo w róznych miejscach, więc najlepiej odnaleźć je wwszystkie przez
      Windowsowe
      "Wyszukaj".
      Czy można je skasować? Jeśl nie masz potrzeby odzyskania żadnych starych plików,
      ustawień itp to jak najbardziej możesz pokasować ich zawartość.
      Są też jeszcze inne foldery, które mogą podchodzić pod tymczasowe, np
      "Temportary Internet Files" - czyli pamięć podręczna (cache) przeglądarki tez
      warto opróźniać regularnie (ale lepiej z poziomu przeglądarki internetowej).
      Ktoś coś doda (elektroda)?
      • Gość: ass Re: Pliki temporalne IP: *.dip.t-dialin.net 06.07.05, 13:00
        Polecam (wszystkim) programik do kasowania tego typu plikow (wszystkich)
        ClearProg ,jest po niemiecku i angielsku ale nie sprawia klopotow,
        Uzywac go zawsze przed wylaczeniem komputera , na dole
        w lewym okienku odznaczyc Alles i mamy komputer oczyszczony.
        www.clearprog.de/
        • Gość: MARTA Re: Pliki temporalne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.05, 20:54
          Nie wiem jak ściagnać ten program .Weszłam na te strone i troszeczkę sie
          pogubiłam
        • m.gregor Re: Pliki temporalne 06.07.05, 20:57
          A potem przychodzimy z placzem na forum i piszemy ze brakuje nam pliku takiego,
          śmakiego i owakiego...Ehhh ass...Te Twoje programiki do czyszczenia sa psu na
          bude. Psuja a nic nie poprawiaja (bo niby co ma naprawic usuniecie Temporary
          Files?).

Ja radze bezpieczniejsza metode: Moj komputer -> prawym kl. myszy na dysk C ->
          Wlasciwosci -> Oczyszczanie dysku -> zaznaczyc wszystkie -> OK i czekac...
      • Gość: MARTA Re: Pliki temporalne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.05, 20:48
        Tylko jak szukac tych plików temporalo-internetowych w komputerze.
        • darekkr1 Re: Pliki temporalne 06.07.05, 21:02
          Ale twor pliki "temporalne" :)
          Wiem czepiam sie ale nie uzywajcie czegos takiego.
          Dziwna to dosc konstrukcja.
          Uzywajcie albo wyrazenia ang czyli Temp(orary) files
          albo polskiego "pliki tymczasowe".
          Wtedy kazdy wie o co chodzi a przeciez o zrozumialosc komunnikatu chodzi.
          No i Tymczasowe pliki internetowe (Temporary Internet Files) czasami zwane
          rowniez pamiecia podreczna przegladarki (webbrowser cache) mozna znalezc
          w panelu sterowania >> opcje internetowe zakladka ogolne.
          • Gość: ass Re: Pliki temporalne IP: *.dip.t-dialin.net 06.07.05, 22:20
            Re: Pliki temporalne
            m.gregor 06.07.2005 20:57 + odpowiedz

A potem przychodzimy z placzem na forum i piszemy ze brakuje nam pliku takiego,
            śmakiego i owakiego...Ehhh ass...Te Twoje programiki do czyszczenia sa psu na
            bude. Psuja a nic nie poprawiaja (bo niby co ma naprawic usuniecie Temporary
            Files?).
            Ja radze bezpieczniejsza metode: Moj komputer -> prawym kl. myszy na dysk C ->
            Wlasciwosci -> Oczyszczanie dysku -> zaznaczyc wszystkie -> OK i czekac...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka