Dodaj do ulubionych

Nowy komputer - problem z instalacją windowsa

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.05, 16:56
Kupiłem nowego kompa i mam problem z zainstalowaniem windowsa. Wchodzę na dysk
D: , wpisuję 'setup' i wyskakuje mi "this program can not be run in a DOS
mode". Pamiętam, że kiedyś w identyczny sposób zinstalowałem windowsa na nowym
kompie, setup się normalnie uruchomił bez problemu. Wie ktoś o co chodzi ?
Obserwuj wątek
    • m.gregor Re: Nowy komputer - problem z instalacją windowsa 22.07.05, 17:01
      A powiesz nam jakie windowsy usilujesz zainstalowac?
      • Gość: Janek Re: Nowy komputer - problem z instalacją windowsa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.05, 17:02
        Windows XP
        • mbucz Re: Nowy komputer - problem z instalacją windowsa 22.07.05, 17:07
          Włóż płytke do napędu, zresetuj kompa. Wszystko sie wyjaśni.
          • m.gregor Re: Nowy komputer - problem z instalacją windowsa 22.07.05, 17:15
            To ja doprecyzuje: wystartuj komputer z plytki.
            • strange_one Re: Nowy komputer - problem z instalacją windowsa 22.07.05, 17:52
              to ja doprecyzuje, w biosie musisz mieć bot from cd przed hdd 0 :P
              • Gość: mim Re: Nowy komputer - problem z instalacją windowsa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.07.05, 18:15
                Doprecyzowanie max: zapisz zmiany w Bios i restart. :P
                • mbucz Re: Nowy komputer - problem z instalacją windowsa 22.07.05, 18:25
                  Zachowując wciaz max stopień doprecyzownia: Oczywiście cały czas z płytką XP w
                  napędzie.
                  • Gość: Janek Re: Nowy komputer - problem z instalacją windowsa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.05, 21:56
                    Ok, dzięki, już sobie poradziłem, zmieniłem w biosie first boot device na cd rom
                    i jakoś poszło. To właściwie nie mój komputer tylko kumpla, instalowałem mu
                    tylko różne ścierwo. Najgorsze jest to że kupił tego kompa w Media Markcie i
                    został przykładnie zwałowany. Zestaw był z kartą graficzną GeForce fx 5200,
                    specjalnie kazałem mu się spytać czy karta jest na 128-bitowej szynie, bo takiej
                    informacji oczywiście nie było, pewien szyderczy grubas jawiący się jako obsługa
                    klientów powiedział mu że oczywiście na 128-bitowej, tymczasem sprawdziłem w
                    Evereście i wyszło że na 64-b. Sprawdziłem również w jednej grze, chodzi mu
                    gorzej niż mi, mimo że ja mam Celerona 900 (ale kartę na 128-bitowej szynie), a
                    on Celerona 3000. Do tego stacja dyskietek jest jebnięta i nie czyta nic. Nie
                    kupujcie ludzie w hipermarketach komputerów - to przestroga. Kumpel chciał na
                    szybko od razu i teraz ma.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka