Dodaj do ulubionych

svchost.exe x 5

IP: *.elblag.dialog.net.pl 14.08.05, 10:06
Ok, wzglenie orientuje sie, ze ten proces jest nieszkodliwy/niezbedny ale czy normalne jest wystepowanie go az piec razy jednoczesnie?

img214.imageshack.us/img214/6637/clipboard013ek.jpg
Obserwuj wątek
    • kalinowski11 Re: svchost.exe x 5 14.08.05, 10:08
      Też mam pięć :)
      • Gość: avez Re: svchost.exe x 5 IP: *.elblag.dialog.net.pl 14.08.05, 10:35
        Ha, a jestes pewnien ze sam nie masz jakiegos swinstwa? ;)

Wiec nie przejmowac sie tym?
        • kalinowski11 Re: svchost.exe x 5 14.08.05, 11:07
          Jestem pewien :)
        • amon-ra Re: svchost.exe x 5 14.08.05, 11:11
          :)
          U mnie są cztery i z całą pewnością nie jest to wynik obecności spy/ad/malware w systemie. A sam svchost.exe odpowiedzialny jest za wiele usług (np. Kompozycje, Połączenia sieciowe, Usługa przywracania systemu itp.), często o decydującym znaczeniu dla bezpieczeństwa i funkcjonalności systemu operacyjnego.

Niemniej jednak to nie zwalnia Cię z obowiązku wykonywania dogłębnego, regularnego skanowania programami antyszpiegowskimi i antywirusowymi.
          • Gość: avez Re: svchost.exe x 5 IP: *.elblag.dialog.net.pl 14.08.05, 11:29
            Antywirus, firewall i skanowanie przeroznymi antyszpiegami jest - ciagle czlowiek slyszy o przeroznych wirusach/trojanach/atakach z sieci ze zaczyna w lekka paranoje wpadac i wszedzie widziec objawy "zarobaczenia" (przy okazji rozwazajac metode ochrony totalnej, czytaj: odciecie kabelka modemu ;)) ale jak to mowia: lepiej dmuchac na zimne niz potem dysk formatowac :)
            Ok, dzieki :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka