Dodaj do ulubionych

spradzanie dysku

IP: *.man.rsk.pl 19.09.05, 18:55
Witam. Od jakiegoś czasu przy każdym uruchomieniu komputera włącza mi się sprawdzanie dysku. Nie jest to jednak dysk z systemem tylko inna partycja. Mój system to XP. Co to może być? Dlaczego tak się dzieje?
Obserwuj wątek
    • Gość: dzizys Re: spradzanie dysku IP: *.isko.net.pl / *.k1.isko.net.pl 20.09.05, 13:45
      Witam. Zapewne system nie jest tak zamykany jak powinien albo sie cos
      potegowalo z plikami startowymi...jezeli system dobrze dziala to sie nie ma co
      martwic - skanowanie mozna wylaczyc. W 98 i Me wpisywalo sie msconfig w uruchom
      ( start->uruchom ) ale nie wiem gdzie to jest w Xp, sprobuj w linii polecen czy
      jakos tak. Gdzies to pewnie jest tylko musisz poszukac :D Pozdrawiam
      • Gość: ewelka Re: sprawdzanie dysku IP: *.man.rsk.pl 20.09.05, 18:44
        Witam. Dzięki za odpowiedź, już myślałam, że nikt nie zechce nic poradzić. Otóż system na pewno jest zamykany tak jak należy, dlatego mnie to dziwi. Może powinnam go przeinstalowac, ale robiłam to jakieś 2-3 miesiące temu. Pozdrawiam
        • Gość: dzizys Re: sprawdzanie dysku IP: *.isko.net.pl / *.k1.isko.net.pl 20.09.05, 21:08
          Witam. Zastosuj sie do mojej wczesniejszej rady - jezeli juz sie skanuje to
          trzeba to po prostu wylaczyc... dokladnie nie wiem jak ale przyblizone miejsce
          gdzie to znajdziejsz opisalem wyzej. Reinstalka napewno sie przyda, generalnie
          srednio powinno sie tak robic po 5 miesiacach ale w zaleznosci od systemu...
          jezeli nie bedzie to dla ciebie utrapieniem to reinstaluj... pozbedziesz sie
          problemu raz na zawsze a system bedzie czysciutki :D NIe jest to jedyny sposob
          zapewne ale jedyny najbardziej skuteczny na wszelkie klopoty. Pozdrawiam

PS a moze to jakis wirus, trojan? zeskanuj sobie system jakims skaneram -
          polecam te online typu mksvir czy Panda. Jesli to trojan to CWS Shredder pomoze.
          • heniekwgazecie Re: sprawdzanie dysku 20.09.05, 22:46
            pozwól niech się raz przeskanuje :-)
            • Gość: ewelka Re: sprawdzanie dysku IP: *.man.rsk.pl 21.09.05, 14:18
              wobraź sobie, że za każdym razem pozwalam mu się przeskanować;)
          • Gość: ewelka Re: sprawdzanie dysku IP: *.man.rsk.pl 21.09.05, 14:20
            Jeszcze raz dzięki za pomoc. Też myślałam, że to wirus, dlatego sprawdziłam to zanim zadałam to pytanie. MksVir nic nie znalazł, ale spróbuję jeszcze Pandą. Pozdrawiam serdecznie
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka