Dodaj do ulubionych

Chyba mam wirusa....???

IP: 195.229.241.* 25.09.05, 21:50
Witam !!!

Witam !!!

Otworzyłem sobie jakąś aplikację .exe. i teraz za każdym razem jak startuję
windowsa to otwiera mi się folder My Documents.
Na początku wyskakiwało to aż potrójnie,ale usunałem dwie pozycje z
Autostartu i mam teraz tylko jedno okno tegoż folderu przy starcie
systemu.Jak sie tego pozbyć..????
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • neder Re: Chyba mam wirusa....??? 25.09.05, 21:52
      sknowałeś jakims antywirusem? jakie pozycje usuwałes z autostartu?
      • Gość: Waldek Re: Chyba mam wirusa....??? IP: 195.229.241.* 25.09.05, 22:01
        Witam !!!

Oczywiście,że pierwsze co mi przyszło do głowy to skanowanie Nortonem.Niestety
        nic nie wykrył.Ad Aware też nic specialnego(poza cookies),więc sam nie wiem co
        tomoże być..??
        • neder Re: Chyba mam wirusa....??? 25.09.05, 22:05
          nie mam pojęcia czy to z powodu wirusa czy innego badziewia, musisz poczekac aż
          ktoś moze odpowie ale na wszelki wypadek wklej loga z HJ (ale na forum Wirusy)
          www.mgregor.republika.pl
        • Gość: Waldek Re: Chyba mam wirusa....??? IP: 195.229.241.* 25.09.05, 22:06
          ... acha usunąłem podwójną aplikację "usernit" z Autostartu i z folderu
          System32/Drivers.....mimo to "odradza" się ona jak feniks z popiołów.....i
          dalej tkwi w System32/Drivers...
          • Gość: Waldek Re: Chyba mam wirusa....??? IP: 195.229.241.* 25.09.05, 22:12
            Witam !!!

To jest to co usunąłem "usernit" czy to wogóle potrzebne..???

tinyurl.com/a4hcb
            • neder Re: Chyba mam wirusa....??? 25.09.05, 22:15
              www.liutilities.com/products/wintaskspro/processlibrary/userinit/
              chyba raczej w autostarcie potrzebne ;) wklej tego loga
          • Gość: dzizys Re: Chyba mam wirusa....??? IP: *.isko.net.pl / *.k1.isko.net.pl 25.09.05, 22:16
            Witam. Jak na moje skromne oczko :D to jest to trojan - zaopatrz sie w program
            CWS Shredder, powinno pomoc. Nortona nie polecam do skanowania, bardzo slaby i
            moim zdaniem najgorszy skaner...mozna powiedziec ze przereklamowany :D
            Sprobuj przeskanowac system skanerem online typu mksvir, Panda czy TrendMicro -
            jezeli to jakis wirus/adaware lub inny to wykryja go na pewno.
            Swoja droga zaopatrz sie w narzedzie do autostartu: CodeStuff Starte, tam
            mozesz dokladniej edytowac autostart i programy uruchamiane przy wlaczaniu
            kompa a poza tym masz tam taka zakladke na ktorej beda wszystkie procesy
            wypisane...jak jakis bedzie nie za ciekawie wygladal ( moze chodzic o nazwe,
            rozszerzenie ) to go zakmnij...metoda prob i bledow ale obys nie przesadzil.
            Jakby pomoglo to daj znac. Pozdrawiam
            • neder Re: Chyba mam wirusa....??? 25.09.05, 22:19
              jeśli chodzi o inne programy to jesli masz XP to:
              download.microsoft.com/download/8/1/5/815d2d60-49b5-44dc-ae35-fca2f2c6f0cc/MicrosoftAntiSpywareInstall.exe
              download.ewido.net/ewido-setup.exe -> instalujesz a po skanie
              odinstalowujesz (tylko ewido, antispyware możesz zostawić). Oczywiście nie
              zapomnij o dokonaniu aktualizacji przed skanem
              • Gość: Waldek Re: Chyba mam wirusa....??? IP: 195.229.241.* 25.09.05, 22:29
                Witam !!!

Log jest tu : forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=430&w=29544156
                Właśnie teraz skończyłe skanowanie MKS_vir'em - rezultat :
                img50.imageshack.us/img50/2396/ok3th.jpg
                ... więc to chyba nie wirus.... WObec tego co...???
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka