polar_khan 27.09.05, 17:29 Mam pytanko czy istnieje cos takiego jak BOOT DISK dla LINUX-a(to samo co Windows ma np.)...Poszukuje BOOT Disk do SuSe 9.2 lub Mandrake 10.1 Dzieki za pomoc. Link Zgłoś Obserwuj wątek
kell99 Re: BOOT DISK dla LUNIUX-a 28.09.05, 00:04 zalezy do czego potrzebujesz. jezeli chcesz by naprawic instalacje w razie potrzeby to polecam "system rescue cd". jako jedna z niewielu mniejszych bez problemu obsluguje dyski sata. uratowalo mi to 4 litery po "zabawach" z widnows vista. www.sysresccd.org/ Link Zgłoś
polar_khan Re: BOOT DISK dla LUNIUX-a 28.09.05, 08:17 Dokladnie sytacja wyglada tak. Mam laptop-a ktory ma zepsuty CD-Rom a w BIOS nie moge robic BOOT z rzeczy potrzebujacych USB (np. USB CD-Rom) jedyne ratowanie jest odpalenie poprzez boot disk od windows(6disk) one instaluja USB support i wtedy moj CD-Rom USB dziala i moge instalacje kontynuowac. Inaczej nie da rady. Wiec potrzebuje Boot disk dla LINUX-a ktore mi uruchomia tez moj USB CD-Rom do instalacji. Link Zgłoś
kell99 Re: BOOT DISK dla LUNIUX-a 30.09.05, 05:38 interesujaca sytuacja (o ile dobrze zrozumialem), ale chyba nie bede tobie w stanie pomoc. jezeli masz stacje dyskietek, to mozesz zainicjalizowac instalacje z dyskietki (wrzucic pliki instalacyjne linuksa na dysk z windows, wystartowac z dyskietki instalacyjnej, wskazac instalatorowi dysk windowsa jako zrodlo skad ma pobierac pakiety). w taki sposob mozesz zainstalowac wiekszosc dystrybucji (np fedore). o ile masz staly dostep do sieci, to mozesz pokusic sie o instalacje debiana bezposrednio z sieci (dalej bedzie potrzebna dyskietka startowa). czy istnieje sposob by zaczac instalacje bezposrednio z windows? pojecia nie mam, moze ktos inny zna odpowiedz na to pytanie. Link Zgłoś
mrowkolew Re: BOOT DISK dla LUNIUX-a 30.09.05, 00:13 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=15430&w=29487538&a=29501903 nie chce mi się znów pisać prawie tego samego-może wykorzystasz jakąś minidystrybucję linuksa,tylko nie wiem która najlepiej obsługuje urządzenia podłączane do USB jak zrobic taka boot dyskietke pod windowsem lub linuksem tez jest w linkach Link Zgłoś