Dodaj do ulubionych

Nastepcy Napstera

IP: *.warszawa.adsl.tpnet.pl 04.07.01, 11:15
Wiem, ze taki temat nieformalnie rozpoczal sie w innej dyskusji, ale warto,
zeby wszyscy podzielili sie swoja wiedza od nowa.

Ja po upadku Napstera mam program iMesh i jest super. Mozna znalezc wszystko.
Sciagam cale albumy. Poza tym, jak dany plik ma kilku uzytkownikow, to sciaga
sie go od wszystkich na raz.

http://www.imesh.com/

Mam go z plyty z Entera, ale pod powyzszym adresm mozecie sciagnac najnowsza
wersje. Polakow jest malo (poznalem po tym, ze malo polskich piosenek i trudno
osiagalne). Zaludniajcie, poki nie przyjdzie RIAA :-)
Obserwuj wątek
    • Gość: GM Re: Nastepcy Napstera IP: 62.233.128.* 04.07.01, 22:25
      Moze bym i sciagnal, ale mimo tego, ze mam nie najgorsze lacze, to
      www.imesh.com pomimo wielkich wysilkow ze strony MSIE nie chce sie odpalic :(
    • Gość: GM Re: Nastepcy Napstera IP: 62.233.128.* 04.07.01, 22:55
      troche szperania i wyniki: http://republika.pl/barbwires/muzyka.htm - z tego
      miejsca sciagalem iMesh'a w 37 sekund (2,23MB ze średnim transferem 61,9 KB/s).
      Zobaczymy, czy w ogole jest to cos warte...
      • Gość: ma Re: Nastepcy Napstera IP: *.warszawa.adsl.tpnet.pl 05.07.01, 09:29
        A ja na forum 'kino i TV' znalazlem jeszcze jednego: Kazaa
        www.kazaa.com

Jest jeszcze lepszy, pod kazdym wzgledem, wspolnota liczy ok 300,000
        uzytkownikow. Mam teraz obydwa. Czekam na wiecej info.
    • Gość: malin Re: Nastepcy Napstera IP: *.tele2.pl 05.07.01, 10:42
      AIMSTER - duzo uzytkownikow, rozne formaty plikow, troche polaków......jest OK
      • Gość: ark Re: Nastepcy Napstera IP: *.*.*.* 05.07.01, 12:09
        Gnucleus wraz z cala Gnutella.
        Na razie jest wszystko czego szukam.
        Polskie, zagraniczne, mp3, wav(makabra!), filmy, programy...
        • srubokret gnucleus 05.07.01, 15:23
          jeden z lepszych klientow do gnutelli: gnucleus.sourceforge.net

srub
          • Gość: Hardy Re: gnucleus IP: *.246.102.52.Dial1.NewYork1.Level3.net 06.07.01, 03:41
            BearShare - cholernie duzo mp3, ale takze programy, serial numbers i czego dusz
            pragnie- wszytsko to z gnutelli
            www.cnet.com
            • Gość: f Re: gnucleus IP: 212.160.114.* 08.08.01, 18:34
              probowalem rozne klony gnutelli ale wszystkie okazalys sie shitem - wiedze ze
              kazaa pracuje ok.
        • Gość: szwagier Re: Nastepcy Napstera !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.ziimaging.com 23.07.01, 18:00
          Obecnie jednym z najlepszych jest Morpheus z www.musiccity.com . chlopcy
          zastosowali kilka nowych technologi naprawde przyspieszajacych sciaganie. Ilosc
          uzytkownikow to srednio 500 000, ilosc dzielonych plikow to ok 50 000 000!!
          wszystkie formaty (muza, filmy, software, itp)
          • Gość: Vaterlan Re: Nastepcy Napstera !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.kvz.tudelft.nl 23.07.01, 22:41
            co ciekawe, Morpheus i KaZaA to "siostrzane" programy. Uzytkownicy jednego maja
            dostep do zasobow drugiego. Potwierdzam ponad 0.5 mln uzytkownikow (w nocy gdy
            budza sie za oceanem nawet 600 tys.), 280 TB tez robi wrazenie. Nie wiem jaka
            jest roznica pomiedzy programami.

No, zaraz ogladniemy "Fight Club"!
            • Gość: szwagier Re: Nastepcy Napstera !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.ziimaging.com 03.08.01, 21:54
              Ja niedawno skonczylem ogladac american pie 2 i planet of the apes :) wszystko
              dzieki Morpheusowi i laczu T1
      • Gość: Darth Re: Nastepcy Napstera IP: 192.168.0.* / *.mgt.pl 13.07.01, 01:25
        Gość portalu: malin napisał(a):

&#62 AIMSTER - duzo uzytkownikow, rozne formaty plikow,
        troche polaków......jest OK

Masz rację. Z Aimstera warto korzystać. Już ściągnąłem
        sobie kilka soundtracków. Ściągnąłem nawet divxa -
        "Crocodile Dundee in L.A.".
    • Gość: boom Re: Nastepcy Napstera IP: *.radom.pl 07.07.01, 12:46
      polecam audiogalaxy zawsze sciaga sie z maksymalnym transferem....
      www.audiogalaxy.com

pozdro
      • Gość: shrek Re: Nastepcy Napstera IP: *.nationale.com.pl 17.07.01, 15:41
        ludziska z czystym sumieniem moge polecic audiogalaxy, korzystalem z napstera,
        winmx, kazaa i zdecydowanie audiogalaxy bije konkurencje na glowe

pzdr
        • Gość: walczak Re: Nastepcy Napstera IP: *.retsat1.com.pl 22.07.01, 12:39
          Ano...
          AudioGalaxy rules... tylko trzeba pamietac, zeby wywalic webhancera...
          pozdr.
    • Gość: Vaterlan Re: Nastepcy Napstera IP: *.kvz.tudelft.nl 17.07.01, 18:31
      Dla mnie liczy sie tylko Kazaa. Srednio sciagniecie filmu to jakas godzinka.
      Wszystko czego dusza zapragnie. Ostatnio np. Shrek
      • Gość: R_Cube Re: Nastepcy Napstera IP: *.chello.pl 18.07.01, 19:00
        KaZaA (www.kazaa.com) - łatwa rejestracja i wszystko działa elegancko.
        Audiogalaxy i iMesh - już tak łatwo nie jest - coś jest nie tak z tą
        rejestracją bo MI nie działa (nie che się połączyć z serwerem w ciągu ileś tam
        wymaganych sekund)
        • Gość: Salata Re: Nastepcy Napstera IP: *.il.sprintbbd.net 22.07.01, 22:18
          Ok panowie i panie, wezcie pod uwage audiognome przez prawie rok uzywam tego
          programu i uwazam ze jest jak dotad najlepszy. Imesh ( nie za dobry ), kazan i
          morpheus na tym etapie nie sa za bardzo stabilne, zabieraja okolo 40% mpcy
          procesora i pamieci.
    • Gość: WojtR Re: Nastepcy Napstera IP: *.*.*.* 23.07.01, 15:54
      Ja polecam Direct Connect.
      • Gość: Dios Zalety Audio Galaxy IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.07.01, 19:38
        Witam!
        Najlpesyzm programem do sciagania mp3 jest Audioga;axy oczywiscie. Nie wiem ilu
        jest uzytkownikow, ale na pewno sporo. Jest muzyka z calego siata. Mnostwo
        polskiej muzyki. Nie trzeba sciagac do konca piosenki. Jezeli nie macie czasu,
        mozecie pozniej dokonczyc sciaganie utworu.
        www.audiogalaxy.com
        • Gość: Vaterlan Re: Zalety Audio Galaxy IP: *.kvz.tudelft.nl 23.07.01, 22:36
          czy da sie sciagac filmy? Jaki sredni transfer? jesli mniej niz 100 kB/s to
          nawet nie ma o czym gadac, kroluje KaZaA
          • Gość: rocco kazaa IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 25.07.01, 12:25
            co tam, nie ma o czym gadac dla mnie istnieje tylko kazaa, moze zainteresuje
            sie audiogalaxy i bearshare''m kiedy wypuszcza nowe wersje, ale jak na razie
            jesli ktos zastanawia sie czego uzywac to naprawde tylko kazaa ;jest lepszy
            nawet od napstera z czasow najwiekszej swietnosci.
            • Gość: shrek Re: kazaa IP: *.nationale.com.pl 25.07.01, 16:48
              prawda jest taka ze najlepiej miec kilka z wymienionych programow (tylko nie na
              raz w pamieci), jak jeden nie idzie albo nie ma jakiegos pliku to inny napewno
              sobie poradzi
              • Gość: ma Re: kazaa IP: *.warszawa.adsl.tpnet.pl 26.07.01, 12:00
                Gość portalu: shrek napisał(a):

&#62 prawda jest taka ze najlepiej miec kilka z wymienionych programow (tylko nie na
                &#62
                &#62 raz w pamieci), jak jeden nie idzie albo nie ma jakiegos pliku to inny napewno
                &#62 sobie poradzi

Zgadzam sie, na podstawie informacji z tego watku przetestowalem wszystkie.
                Audiogalaxy przypasil mi najbardziej, bo wymaga najmniejszego zaangazowania w
                trakcie sciagania - ja sobie pracuje a tu zakolejkowane mp3 kap, kap. Pod koniec
                dnia 15 minut na zrobienie playlisty i nastepna plyta gotowa. Z kolei kazaa jest
                dobry, bo mozna sciagac rowniez video (teraz mam tez ulubione klipy), ale zajmuje
                mnostwo pamieci i utrudnia prace.
                iMesha, o ktorym wspomnialem na poczatku, przestalem uzywac, bo kazaa jest
                lepszy. Natomiast programow opartych na gnutelli troche sie boje (hakerzy) po
                tym, jak przeczytal artykul w ostatnim enterze. Bez fajerlola nie podchodz!

Pozdrawiam i czekam na dalsze glosy.

• Gość: phatbear Re: kazaa IP: *.gen.cadvision.com 26.07.01, 23:18
                  To prawda, ze Morpheus zabiera sporo pamieci, ale za to oferuje wiekszy wybor
                  plikow - w porywach 500 tysiecy ludzi na linii i mozna ladowac praktycznie
                  kazdy format (audio, software, video, documents). Mozna go zaladowac z
                  www.musiccity.com. Co do I-Mesh - ZLY, ZLY, ZLY program, pelen spyware, jesli
                  ktos lubi jak mu zagladaja w dysk twardy to ....
                  LimeWire jest nie najgorszy, zabiera jednak o wiele wiecej pamieci niz Morpheus
            • Gość: Pawel Re: kazaa IP: 194.92.194.* 31.07.01, 10:22
              Bawie sie od dluzszego czasu kazaa, i bylem do zeszlego tygodnia zadowolony.
              Sciagam glownie filmy tym programem. Jednak ostatnio non stop cos sie psuje -
              sciagnie sie 80% filmu i nagle zaczyna go ciagnac praktycznie od poczatku...
              Drazni mnie to juz coraz bardziej bo kawalka o dlugosci 160 mb nie moge
              sciagnac od 5 dni... Moze morpheus bedzie pod tym wzgledem lepszy.. zobacze

• Gość: qw12 Re: kazaa IP: *.int.ids.pl 31.07.01, 16:05
                Nic sie nie psuje tylko po prostu przelacza cie na hosta z ktorego mozesz
                uzyskac lepszy transfer (w przypadku gdy cie ktos np. wywalil bo wlasnie
                wylaczyl komputer).

Kazaa sciaga dane z wielu komputerow jednoczesnie, przelaczajac sie dynamicznie
                na najwiekszy transfer, a postep mozna sledzic w katalogu roboczym (zeby to
                uzyskac niestety nalezy zresetowac komputer, ale nie ma sie co martic dane
                dotychczas sciagniete nie zostana utracone)

Wersja tej aplikacji jest dosc niska i musimy poczekac (tak mysle) zeby
                wszystko co obserwuje sie na ekranie bylo jednoznaczne

• Gość: Vaterlan Re: Zalety Audio Galaxy IP: *.kvz.tudelft.nl 30.07.01, 18:50
          Dzisiaj, po kilku tygodniowej przerwie, znowu odpalilem Audiogalaxy. I musze
          przyznac, ze wreszcie zalapalem idee tego programu. Jest to naprawde cudenko,
          przy ktorym Napster to tylko zalosna zabawka dla amatorow. Audiogalaxy
          wznosi "piractwo MP3" na wyzyny. Wreszcie z latwoscia mozna znalesc praktycznie
          wszytsko czego dusza zapragnie i to w jakosci jakiej sie oczekuje. Osobiscie
          preferuje kodowanie 160 kb/s. Dlatego dla mnie optymalny zestaw programow do
          sciagania plikow to Audiogalaxy do MP3 oraz KaZaA do filmow. Hough!
    • Gość: Olin KaZaA Media Desktop a SpyWare IP: *.satkabel.com.pl 02.08.01, 19:34
      No wlasnie. KaZaA szpieguje. :(((

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka