Dodaj do ulubionych

Problem z dyskiem

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.05, 13:10
Witajcie.
Podłączyłem na chwilę w miejsce mojego twardego dysku inny dysk żeby wgrać
na niego Windowsa koledze.
Następnie znowu podlączyłem mój i komputer nie działa. Tak jakby nie widział
mojego dysku. Pomóżcie !!!!
Z góry wielkie dzieki.
Romek
Obserwuj wątek
    • carloss3 Re: Problem z dyskiem 14.10.05, 20:44
      Troche to za malo informacji. Napisz jak ten komp nie dziala... nie uruchamia
      sie? zatrzymuje się przy urruchamiania systemu? a może wyświetla jakiś
      komunikat?
      • Gość: dzizys Re: Problem z dyskiem IP: *.isko.net.pl / 213.199.198.* 14.10.05, 23:19
        Witam. Fakt ze malo info podales....generalnie to wyglada na to ze skoro
        zainstalowales windowsa na tym innym dysku to juz z drugiego go nie
        otworzysz....w prostych slowach - zmieniles MBR tzn dysk a wlasciwie jego
        rozmiar ( kumasz chyba ) wiec teraz mozesz odpalic ten system tylko z drugiego
        dysku...to troche skomplikowane wiec trudno to wytlumaczyc. Mogles przeciez
        podlaczyc drugi i przekopiowac windowsa albo uzyc norton ghosta...to tak na
        przyszlosc. Najlepszym wyjsciem bylaby moze zamiana na dyski - jezeli ich
        pojemnosc jest taka sama, wazniejsze pliki zawsze mozna przekopiowac. Skrajny
        bylby format ale chociaz bedziesz pewny ze bedzie wszystko dzialac.
        Jezeli zle zrozumialem problem to napisz.... poczekaj troche, moze ktos jeszcze
        sie wypowie. Pozdrawiam
        • troll22 Re: Problem z dyskiem 14.10.05, 23:24
          Mi się wydaje że problem jest bardziej przyziemny... Pewnie coś sie rozłączyło
          lub wyczka na taśmie rozwaliła (delikatna jest troche). aha, spróbuj najpierw w
          setapie wyszukac dysk i ustawić go jako pierwszy :)
          Pozdro!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka