Dodaj do ulubionych

AVAST ZAWIESZA NON STOP KOMPA

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.10.05, 13:19
Mam problem. Zainstalowałam sobie wczoraj ten program, zgodnie z zaleceniami
uruchomiłam ponownie komputer i od tej pory się zawiesza maksymalnie. Tzn.
uruchamia się, pokazuje się pulpit, gg cały cza jest czerwone na pasku, kulki
AVASTA pokręca się 20 sek. i już zawieszony. Chciałam tego diabła
odinstalować ale nie daje rady - nie zdąży mi się nawet otworzyć panel
sterowania. Cofnąc systemu też nie mogę, bo analogiczna sytuacja.
BŁAGAM POMOCY JESTEM TERAZ W PRACY I BĘDĘ DO 16.00
Obserwuj wątek
    • Gość: T-800 Re: AVAST ZAWIESZA NON STOP KOMPA IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 21.10.05, 14:23
      Spróbuj odinstalować w trybie awaryjnym (trzeba podczas startu komputera
      wcisnąć F8 zanim pojawi się plansza z logo Windows i wybrać opcję z menu).
    • Gość: DARMOWY ! Re: AVAST działa jak zawsze ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.05, 14:31
      To tylko DARMOWY program ! :)

A wiesz jak to jest z darmowym: "darowanemu koniowi w zęby się nie zagląda".

I zgodnie z tym przysłowiem - nie nażekaj na ten program !
      Zainstalował się - i to już jest sukces jak na ten program !
      Działa - to drugi jego sukces !

A to, że zawiesza system to głupstwo !
      W końcu on tylko go "zawiesza" - komputer się "uruchamia" !
      A przecież mógł się już w ogóle nie uruchomić - NIGDY !
      • Gość: T-800 Re: AVAST działa jak zawsze ! IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 21.10.05, 14:40
        Ja raz kiedyś położyłem czysty Windows 98 poprzez instalację Office'a 2000.
        System padł tak, że nic nie dało się zrobić. Trzeba było przeinstalowywać.

Wiesz, ile kosztuje Office 2000?
      • neder Re: AVAST działa jak zawsze ! 21.10.05, 14:42
        Gość portalu: DARMOWY ! napisał(a):

> To tylko DARMOWY program ! :)
        >
        > A wiesz jak to jest z darmowym: "darowanemu koniowi w zęby się nie zagląda".
        >
        > I zgodnie z tym przysłowiem - nie nażekaj na ten program !
        > Zainstalował się - i to już jest sukces jak na ten program !
        > Działa - to drugi jego sukces !
        >
        > A to, że zawiesza system to głupstwo !
        > W końcu on tylko go "zawiesza" - komputer się "uruchamia" !
        > A przecież mógł się już w ogóle nie uruchomić - NIGDY !

ale bzdury pie..sz...
      • Gość: Obywatel Re: AVAST działa jak zawsze ! IP: *.ists.pl / *.ists.pl 21.10.05, 14:43
        To jest darmowy program do użytku domowego. Nic nie stoi na przeszkodzie
        zapłacić i używać płatnej wersji. Rozumiem, że Ty właśnie tak zrobiłeś.

Myślę, że mogłabyś, Grek, napisać do pomocy technicznej Avasta! Darmowy nie
        darmowy, ale powinno im zależeć na tym, żeby prawidłowo działał. Nie masz się
        czego obawiać - przecież jesteś legalnym użytkownikiem tego programu.
      • Gość: T-800 Darmowe programy IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 21.10.05, 14:44
        Darmowe programy:
        – Firefox,
        – Adobe Reader,
        – Winamp,
        – CDex,
        – Gadu-Gadu, Tlen,
        – Apache itp. itd.

Coś Ci się w tych programach nie podoba?
        • Gość: dominik666 Re: Darmowe programy IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.10.05, 17:46
          spoko p - to jeden z kretynów krórym płacą za przypominanie o legalności softu
          w ogóle to big LOL

• Gość: grek Re: AVAST działa jak zawsze ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.10.05, 14:44
        Wiem, że darmowy ale inne programy też są darmowe i żaden takiego numeru mi nie
        wyciął. Spróbuję tym F8 bo innej alternatywy mi nie podaliście.
        Pozdrawiam
        • Gość: Obcy Re: AVAST działa jak zawsze ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.05, 15:23
          Dlaczego myślisz że to Avast uszkodził system.
          Skoro z powodzeniem działa na tylu komputerach to myślę że to ty spieprzyłeś
          coś przy albo obok instalacji i czepiasz się Avasta.
          • Gość: grek Re: AVAST działa jak zawsze ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.10.05, 15:37
            Gość portalu: Obcy napisał(a):

> Dlaczego myślisz że to Avast uszkodził system.
            > Skoro z powodzeniem działa na tylu komputerach to myślę że to ty spieprzyłeś
            > coś przy albo obok instalacji i czepiasz się Avasta.

Bo wcześniej nic się nie działo, instalacji nie mogłam spieprzyć bo program
            został poprawnie zainstalowany ( komunikat ), komputer został uruchomiony
            ponownie i wtedy zaczął się zawieszać.
            Chcę się tego programu po prostu pozbyć - odinstalować i dlatego zwróciłam się
            do Was w tej sprawie - patrz. mój 1 post.
          • Gość: T-800 Re: AVAST działa jak zawsze ! IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 21.10.05, 16:06
            Gość portalu: Obcy napisał(a):

> Dlaczego myślisz że to Avast uszkodził system.

Różne cuda się zdarzają. Mi MS Office położył Windowsa.
    • Gość: szczęśliwy grek Re: AVAST ZAWIESZA NON STOP KOMPA IP: *.aster.pl / *.aster.pl 21.10.05, 19:24
      Udało się, udało. Wszystko działa już normalnie. Jak mi poradzono zrobiłam w
      trybie awaryjnym odinstalowanie diabelstwa i już jest ok. Kochani bardzo bardzo
      Wam dziękuję i pozdrawiam mega serdecznie!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: ??? swoją droga ciekawe czmu mu zawieszał?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.05, 12:31
        mi działa wszystko świetnie od dawna - może włączył sobie tzw 'tryb
        paranoidalny' i mu wszystko sprawdzał do przesady?

ja namawiam wszystkich do darmowych programów bo są świetne i często lepsze od
        płatnych

avasta mam dlatego że nie pracowała prawidłowo nowa wersja nortona - teraz mam
        komputer czyściutki, przy nortonie ciagle coś się pojawiało

open office jest lepszy od MS office

Firefox od IE

itd...
      • Gość: T-800 Re: AVAST ZAWIESZA NON STOP KOMPA IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 22.10.05, 12:49
        Możesz się przesiąść na freeav.com - też darmowy. Tyle że po angielsku
        (lub niemiecku).
        • Gość: Obcy Re: AVAST ZAWIESZA NON STOP KOMPA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.05, 14:20
          Dalej nie wierzę że powodem był Avast (zainstalowałem go na wielu, wielu
          kompach przyjaciół i zero kłopotów).
          Powodem mogło być nie odinstalowanie i wyczyszczenie pozostałości po innych
          antyvirach (resztki po nortonie znajduję po dwu latach od wywalenia).
          Co do odinstalowania programów anty virusowych to akurat z avastem nie ma
          problemu bo na stronie producenta jest do tego specjalny program.
          Niedawno byłem u człowieka który miał cztery programy anty i nie rozumiał
          dlaczego to muli i nie zabezpiecza. Kazdy anty vir innego anty widzi jako
          wirusa ze względu na chociaż by bazę.
    • Gość: dominik666 Re: AVAST ZAWIESZA NON STOP KOMPA IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.10.05, 17:55
      avast nie jest ci potrzebny - żaden firewall też !

powiem z doświadczenia że nie jeden komputer widziałem od wewntąrz bez wiedzy
      user`a - nie raz korzystając właśnie z pomocy durnych antyvirusów które nomen
      omen umożliwiają skompromitowanie systemu - przejęcie nad nim całkowitej
      kotroli - przykładem jest kaspersky....

ale po co ja to pisze i tak wzorem reszty lameriady zainstalujesz 2 antyvirusy
      i 3 firewall`e i co 2 tyg. będziesz robiła format.

ehh
      • Gość: boze... i to ma być pseudoprofesjonalista IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.05, 09:02
        nie jest potrzebny antywirus lub firewall... no to sprawdz jak dlugo twoj komp
        bedzie chodzil bez zabezpieczen

czemu takie matoly tu truja???
        • Gość: dominik666 Re: i to ma być pseudoprofesjonalista IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.10.05, 11:31
          Gość portalu: boze... napisał(a):

> nie jest potrzebny antywirus lub firewall... no to sprawdz jak dlugo twoj komp
          > bedzie chodzil bez zabezpieczen
          >
          > czemu takie matoly tu truja???

chodzi wspaniale - żadnych firewalli- itp - tylko pełen update

teraz podaj mi nazwe wirusa który samoczynnie zainstaluje się na moim
          komputerze korzystając z dziur w pełni spaczowanym systemie ?
          • Gość: Obywatel Re: i to ma być pseudoprofesjonalista IP: *.ists.pl / *.ists.pl 23.10.05, 13:05
            Najlepiej sam go u siebie poszukaj. Na szczęście mało już jest wirusów
            destrukcyjnych, więc możesz mieć kilka i doskonale funkcjonować. O tym że w
            pełni "spaczowany" system jednak przepuścił śmieci przekonasz się jak Ci znikną
            pieniądze z konta.
            • Gość: dominik666 Re: i to ma być pseudoprofesjonalista IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.10.05, 13:28
              każda transakcja - przelew wymaga wpisania kodu - kody są na karcie/zdrapce
              nikt ich nie zna nawet ja dopóki nie odkryje numerków...

trojany nie instalują się same - to NIEMOŻLIWE na dzień dzisiejszy - nawet
              jeśli komuś się uda go zainstalowac to co najwyżej dostanie możliwośc
              sprawdzenia stanu konta BEZ możliwości zrobienia przelewu.

btw - można zaszyfrować pliki z ważnymi danymi - nawet przez proste wbudowane
              narzędzie NTFS`u - skopiowanie takiego pliku na komputer intruza czyni go
              bezużytecznym - oczywiście jest to najczarniejszy scenariusz bo nie ma teraz
              możliwości reverse-shell`a czy exploitowania np. net biosa innymi słowy nie ma
              teraz możliwości wejścia na spachowany XP wykorzystując jakś buffer overflow w
              jednej z integralnych jego części - jeśli poczytasz troche stron o hacking`u to
              zauważysz że większość ataków przeprowadzanych jest nie na sam OS ale na jedną
              z aplikacji która nasłuchuje na jakims tam porcie np. emule,kazza,gry itp.
              te porty muszą być otwarte w FF jeśli chce się korzystać z danego programu ..
              koóo się zamyka :)
              • Gość: ha ha brawo - tyle że zależy od banku :)) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.05, 17:09
                nie wszystkie mają 'zdrapki' - niemniej to szczegół

witamy wyznawcę nieomylności Microsoftu na forum!!! - ha ha

a jak myślisz po co są te łaty, które ciągle MS wypuszcza?

ale jak jesteś zadowolony, to wspaniale - ja wolę być zabezpieczonym - i to
                programami darmowymi, które chdzą wspaniale

no ale może ty nie podłączasz się do internetu...?
    • Gość: ax Re: AVAST ZAWIESZA NON STOP KOMPA IP: 5.2.* / *.chello.pl 23.10.05, 20:36
      Pozdrawiam naiwnych ludzi, którzy wierzą, że Avast to dobry antywirus.
      • Gość: neder Re: AVAST ZAWIESZA NON STOP KOMPA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.05, 20:38
        > Pozdrawiam naiwnych ludzi, którzy wierzą, że Avast to dobry antywirus.

dzięki.
        • Gość: :)) też dzięki, bo wiem na własnym przykładzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.05, 08:34
          że z pewnością lepiej funkcjonuje od 'słynnego' Nortona :))
          • Gość: pawel Re: też dzięki, bo wiem na własnym przykładzie IP: *.interia.pl 24.10.05, 09:25
            Czy lepiej to nie jestem pewny ale na pewno działa OK
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka