Dodaj do ulubionych

laptop problem

IP: *.adsl.inetia.pl 09.11.05, 22:25
witam
nie dziala mi w laptopie na konsoli myszka czyli ta strzalka ,nie moge
operować ręcznie (palcem)musze mieć podlączoną normalną myszke wtedy wszytko
jest ok .proszę mi powiedziec czy jest jakis wl/wyl tego urządzenia.czy może
wylaczylem coś przez przypadek osiadam laptopa dopiero 4 dni i jeszcze
zabardzo go nie opanowalem.
Obserwuj wątek
    • Gość: Laki_luke Re: laptop problem IP: 80.51.247.* 09.11.05, 22:36
      czasami potrzeba sterownikow do touchpada (tak sie nazywa to co sie palcem
      operuje). Poszukaj na plytce ze sterami, zobacz tez co pokazuje menedzer urzadzen.
    • Gość: ? Re: laptop problem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.05, 22:58
      Niektóre modele np. HP mają wyłącznik touchpada. Jeśli touchpadjest włączony,
      to świeci sie niebieska lampka.Może też masz coś takiego i niechcący nacisnąłeś
      ten przycisk?
      • Gość: zre Re: laptop problem IP: *.milc.com.pl / 213.17.131.* 18.01.06, 19:42
        hej ja kupiłam własnie ASUSA i mam funkcję że mogę wł/wył touchpada ale problem
        polega na tym ze jak delikatnie w niego stukam to nie otwiera się żądany
        plik:/jak zrobię to klawiszami i najeźdżam touchpadem to działa to samo z
        myszką ale jak w niego stuknę to nic...
        • Gość: ass Re: laptop problem IP: *.dip.t-dialin.net 18.01.06, 20:25
          Zainstalujcie sterowniki i sprobojcie przeczytac instrukcje obslugi.
          Fn+F5-blokowanie i odblokowanie.
          • Gość: zre Re: laptop problem IP: *.milc.com.pl / 213.17.131.* 18.01.06, 22:55
            no w instrukcjii jest napisane co i jak i wg niej touchpad powinien działac na
            lekkie stuknięcie, poza tym DZIAŁAŁ przez chyba 5 min. jak się zaznajamiałam z
            laptopem i potem nie wiadomo czemu przestał...ani nie uderzałam w niego, ani
            nie miałam rąk brudnych nic..nie wiem co jest grane..:/
    • Gość: messi Re: laptop problem IP: *.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 19.01.06, 00:43
      Mozna zrobic Disable/Enable touchpad w biosie (Phoenix).
      • Gość: zre Re: laptop problem IP: *.milc.com.pl / 213.17.131.* 19.01.06, 18:37
        oki problem rozwiązałam sama...była osobna opcja wyłączania "stukania" za
        pomocą touchpada nie wyłączając go w całości!odnalazłam i przestawiłam tak żeby
        można było stukać w touchpada...a o tym że można całego włączyc i wyłączyć to
        już dawno wiem więc dzięki za takie "błyskotliwe" posty:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka