Gość: medic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.05, 00:46 Nie mogę ustawić stałego odświeżania np w grach. Mam ustawione 1024x768x85Hz ale gdy wejdę do gry to zmienia mi na 60Hz. Czy można to załatwić? Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: werty Re: Problem z odświeżaniem NVIDIA IP: *.radom.pilicka.pl 16.11.05, 06:42 Oczywiscie, że można. Jeśli używasz karty graficznej NVidii użyj programu NVTweak nvtweak.laptopvideo2go.com/ zaznacz w nim opcję Refresh Rate Overrides (domyślnie zresztą zaznaczona po uruchomieniu programu). We właściwościach sterownika pokaże się opcja Zmiana częstotliwości odświeżania, gdzie możesz przypisać każdej rozdzielczości odpowiednią czestotliwość odswieżania. Pamietaj o możliwościach swojego monitora i nie przesadź! Link Zgłoś
Gość: medic Re: Problem z odświeżaniem NVIDIA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.05, 12:59 Dzięki, wypróbuję jak wrócę do domu. Jakby co, to się jeszcze zgłoszę:) Link Zgłoś
Gość: medic Re: Problem z odświeżaniem NVIDIA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.05, 23:29 Dzięki! Działa! Chodziłem już po tylu forach i instalowałem tyle głupich programików, a po każdym restarcie znowu to samo. Zniknęło mi nawet taki dziwne zachowanie monitora. Po wejściu w ustawienia w zakładkę NVidii, w zaawansowanych właściwościach ekranu, monitor tracił ustawienia jasności. A teraz tego nie ma:) Jeszcze raz dzięki! Link Zgłoś