Dodaj do ulubionych

Polski jezyk w WinXP

IP: 195.150.224.* 18.11.05, 13:25
Pewnie moje pytanie wyda sie wielu banalne, mam komputer zza wody i
amerykanskiego windowsa. Jak zrobic aby "umiał" on polskie litery i wogole
byl po polsku. Dziekuje za odpowiedzi na temat.
Obserwuj wątek
    • Gość: gogle Re: Polski jezyk w WinXP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.05, 13:30
      Kupić Win XP PL i zainstalowac
      • Gość: literka Re: Polski jezyk w WinXP IP: 195.150.224.* 18.11.05, 13:48
        To jedyny sposob?
        • Gość: chojrak Re: Polski jezyk w WinXP IP: *.devs.futuro.pl 18.11.05, 13:50
          Niestety "literka" ..ale JEDYNY!
          • Gość: marcin_ktos Re: Polski jezyk w WinXP IP: *.pronet.lublin.pl 18.11.05, 13:59
            Jedyny, jeżeli chcesz wszystko spolszczyć. Samą klawiaturę polską zapewne da się
            włączyć normalnie.
            • Gość: chojrak Re: Polski jezyk w WinXP IP: *.devs.futuro.pl 18.11.05, 14:33
              Zgadza sie, jezeli chcesz uzyskac jedynie polskie znaczki, wejdz w PANEL
              STEROWANIA, a nastepnie OPCJE REGIONALNE i JEZYKOWE. W nowootwartym oknie
              zakladka JEZYKI, a nastepnie pole SZCZEGOLY. Dalej klikasz DODAJ i wybierasz
              jezyk POLSKI (PROGRAMISTY). Mozesz takze ustawic w/w jezyk jako jezyk domyslny
              calego Windows... OK, tyle. Pomiedzy czcionkami jezykowymi (NIE jezykami!)
              mozesz przechodzic poprzez pasek jezyka (prawa dolna czesc ekranu)...
              Powodzenia! Pozdrawiam :)
    • randybvain Re: Polski jezyk w WinXP 18.11.05, 14:36
      XPHome nie ma możliwości zmiany języka menu na polski. Ja mam angielski i tak
      samo. W Professionalu jest Multilanguage Pack dostępny, który podobno umożliwia.

Control Panel/Date, Time and Language Options/Regional and Language Options -
      zakładka Languages - button Details: pojawi się okienko Text Services and Input
      Languages. Button Add... wyrzuci ci okienko, w którym będziesz mógł wybrać język
      i rodzaj klawiatury (Polski, Polski Programisty). Ów język pojawi się w ramce
      okienka Text~ Zajrzyj jeszcze co się ukrywa pod buttonem Key Settings. Jest tam
      informacja, jaka sekwencja klawiszy zmieni ci układ klawiatury i język - czasami
      zdarza się, że gdy szybko piszesz, naciśniesz przez pomyłkę tę sekwencję (np.
      Lewy Alt-Shift) i ci się klawiatura zmienia (Y i Z się miejscami zamieniają, @ i
      " też). Button Language Bar odeśle cię do okienka z możliwością pokazania ikonki
      aktualnego języka na pasku zadań.
    • Gość: literka Re: Polski jezyk w WinXP IP: 195.150.224.* 18.11.05, 18:14
      Dziekuje za odpowiedzi. Pozdrawiam :-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka