Dodaj do ulubionych

Nowy komputer - gdzie?

IP: *.tempservice.com.pl / 192.168.0.* 14.10.02, 11:47
No właśnie. Czy możecie polecić dobre sklepy w Warszawie, przystępne ceny,
dobry serwis i obsługę posprzedażną?
Obserwuj wątek
    • Gość: zdzichu Re: Nowy komputer - gdzie? IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 14.10.02, 15:50
      ja kupuje w internecie więc ci moge podać stronki.
    • Gość: zz Re: Nowy komputer - gdzie? IP: *.icm.edu.pl / *.toya.net.pl 14.10.02, 17:47
      W supermarkecie Carrefoura w Łodzi
      Za 1399 zł masz
      procesor intel celron 1,7 ghz
      pamiec DDR 128 MB RAM
      dysk twardy 40 GB
      CD ROM 52 x
      karta sieciowa
      modem 56 k
      klawiatura + mysz
      Drugi komputer...
      Za 2299 zł Zestaw Komputerowy
      Procesor celron 2ghz
      pamięć 128 MB RAM
      dysk twardy 40 GB
      grafika GeForce2 MX400 64 MB
      DVD LG
      Lawiatura + Mysz
      ..................
      .....................
      Jeszcze z pół roku temu komputer z procesorem 1 GHz kosztował 2000 zł
      napewno jak ktoś poczekał z zakupem nowszego komp .trafił w dziesiątke.
      • Gość: zdichu Re: Nowy komputer - gdzie? IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 14.10.02, 19:26
        a na temat komputerów w supermarketach. wiesz na jakich podzespołach jest
        zbudowany ten komp np firma płyty fgłównej firma karty graficznej i czy pamiec
        karty jest na układach 64 bitowych czy np 128,ram jest firmowy,procesor jest w
        box czy oem, kupisz sobie troche wiecej ramu to ciekawe ile zapłacisz w
        serwisie za usługe zmiany.Najczesciej od 50 zł w góre.W supermarkecie jest
        masówka na najtańszych częściach.Kup komputer tam gdzie nie ma plomb na
        obudowie a na każdej częsci.Wtedy sobie rozkrecisz kompa i sprawdzisz czy masz
        to co zamawiałeś.A jak ci pujdzie cd lub inna czesc to ja poprostu wyjmujesz
        wkładasz jakąs inna od kumpla a zepsuta dajesz do serwisu>komp działa w domu a
        część jest w naprawie.W supermarkecie jak bedziesz naprawiał to 4 tygodnie
        kompa nie ma
        • polokokt Re: Nowy komputer - gdzie? 14.10.02, 19:53
          Dokladnie, popieram
          W zyciu bym nie kupil kompa w super i hiper markeci. Kiedys z kumplem
          szukalismy laptopa i odiwedzilismy kilka sklepow rowniez tego rodzaju. Obsluga
          taka ze pozal sie boze. Nie chodzi o to ze nie mili. Byli bardzo mili, ale nie
          maja zielonego pojecia o sprzecie. Pytamy sie czy jest TV-OUT (pytamy sie dla
          sciemy, bo widzimy ze jest) ale koles bieze laptopa do reki oglada, ba patrzy
          sie na wyjscie i po chwili stwierdza ze chyba nie ma ale by musial w papierach
          dokladnie sprawdzic. To sory bardzo jak tacy tam sa specjalisci to z normalnymi
          PC-tami jest dokladnie tak samo. To co napisza na reklamie i nic poza tym. Cala
          historia miala miejsce okolo rok temu na warszawskiej pradze. A laptopa w koncu
          kumpel pojechal kupil we wroclawiu u jakiegos goscia ktory praktycznie tylko
          laptopami sie zajmuje (oplacalo sie jechac do wrocka i jeszcze taniej niz w
          wawie wyszlo - kontakt znalazl przez allegro)
          Mysle ze przejdz sie po sklepach na centralnej gieldzie elektronicznej (przy
          GUS-ie i SGH) tam jest sporo firm komputerowych i bedziesz mugl sie zorietowac
          co ktora oferuje.
    • beniutek Re: Nowy komputer - gdzie? 14.10.02, 17:57
      uważaj na małe sklepy w których sprzedają gówniarze, którym się wydaje, że
      znają się na komputerach. 99procent z nich to ZŁODZIEJE.
      Ale wogóle małe sklepy sa OK, a już na pewno lepsze od supermarketów.
      Z własnego dłuuugiego doświadcznia z kilkunastoma małymi firmami polecam B-
      SYSTEM w centralnej giełdzie elektronicznej- przejście podziemne obok GUS.
      Facet zna się na rzeczy, zawsze dobrze doradza i nie ściemnia w razie naprawy
      gwarancyjnej.
      • Gość: Arti Re: Nowy komputer - gdzie? IP: *.crowley.pl 14.10.02, 19:33
        Dzięki za podpowiedzi. Supermarket na pewno odpada.
        Zdzichu, czy mógłbyś mi podać te stronki www?
        • Gość: zdzichu Re: Nowy komputer - gdzie? IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 14.10.02, 19:41
          niewiem czy najtanszy ale do kazdej czesci masz opis doś dokładny i gdzie
          niegdzie opinie. www.komputronik.pl ostatnio tam kupowałem odtwarzacz mp3 napa
          cdm380(zreszta te otwarzacze na allegro chodzą drożej) jak zamówiłem w srode
          servisco przywiozło mi w czwartek po południu.
          • Gość: Arti Re: Nowy komputer - gdzie? IP: *.crowley.pl 14.10.02, 20:03
            Dzięki zdzichu!
    • Gość: ela Re: Nowy komputer - gdzie? IP: 132.198.175.* 14.10.02, 20:06
      ejjj kochani a to sie czasy pozmienialy.
      W Polsce Kanada, a w Ameryce... no nie wiem, preria powiedzmy.
      Ja w Best Buy zamowilam komp. juz 2 tygodnie temu i nic. Fakt ze ma
      duuuuuuuuuuzo rzeczy ale chyba do diabla nie siedza w tej manufakturze nad
      kazdym podzespolem osobno.
      A tu prosze: chebek, kilo kielbaski i komputerek

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka