Gość: Arti IP: *.tempservice.com.pl / 192.168.0.* 14.10.02, 11:47 No właśnie. Czy możecie polecić dobre sklepy w Warszawie, przystępne ceny, dobry serwis i obsługę posprzedażną? Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: zdzichu Re: Nowy komputer - gdzie? IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 14.10.02, 15:50 ja kupuje w internecie więc ci moge podać stronki. Link Zgłoś
Gość: zz Re: Nowy komputer - gdzie? IP: *.icm.edu.pl / *.toya.net.pl 14.10.02, 17:47 W supermarkecie Carrefoura w Łodzi Za 1399 zł masz procesor intel celron 1,7 ghz pamiec DDR 128 MB RAM dysk twardy 40 GB CD ROM 52 x karta sieciowa modem 56 k klawiatura + mysz Drugi komputer... Za 2299 zł Zestaw Komputerowy Procesor celron 2ghz pamięć 128 MB RAM dysk twardy 40 GB grafika GeForce2 MX400 64 MB DVD LG Lawiatura + Mysz .................. ..................... Jeszcze z pół roku temu komputer z procesorem 1 GHz kosztował 2000 zł napewno jak ktoś poczekał z zakupem nowszego komp .trafił w dziesiątke. Link Zgłoś
Gość: zdichu Re: Nowy komputer - gdzie? IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 14.10.02, 19:26 a na temat komputerów w supermarketach. wiesz na jakich podzespołach jest zbudowany ten komp np firma płyty fgłównej firma karty graficznej i czy pamiec karty jest na układach 64 bitowych czy np 128,ram jest firmowy,procesor jest w box czy oem, kupisz sobie troche wiecej ramu to ciekawe ile zapłacisz w serwisie za usługe zmiany.Najczesciej od 50 zł w góre.W supermarkecie jest masówka na najtańszych częściach.Kup komputer tam gdzie nie ma plomb na obudowie a na każdej częsci.Wtedy sobie rozkrecisz kompa i sprawdzisz czy masz to co zamawiałeś.A jak ci pujdzie cd lub inna czesc to ja poprostu wyjmujesz wkładasz jakąs inna od kumpla a zepsuta dajesz do serwisu>komp działa w domu a część jest w naprawie.W supermarkecie jak bedziesz naprawiał to 4 tygodnie kompa nie ma Link Zgłoś
polokokt Re: Nowy komputer - gdzie? 14.10.02, 19:53 Dokladnie, popieram W zyciu bym nie kupil kompa w super i hiper markeci. Kiedys z kumplem szukalismy laptopa i odiwedzilismy kilka sklepow rowniez tego rodzaju. Obsluga taka ze pozal sie boze. Nie chodzi o to ze nie mili. Byli bardzo mili, ale nie maja zielonego pojecia o sprzecie. Pytamy sie czy jest TV-OUT (pytamy sie dla sciemy, bo widzimy ze jest) ale koles bieze laptopa do reki oglada, ba patrzy sie na wyjscie i po chwili stwierdza ze chyba nie ma ale by musial w papierach dokladnie sprawdzic. To sory bardzo jak tacy tam sa specjalisci to z normalnymi PC-tami jest dokladnie tak samo. To co napisza na reklamie i nic poza tym. Cala historia miala miejsce okolo rok temu na warszawskiej pradze. A laptopa w koncu kumpel pojechal kupil we wroclawiu u jakiegos goscia ktory praktycznie tylko laptopami sie zajmuje (oplacalo sie jechac do wrocka i jeszcze taniej niz w wawie wyszlo - kontakt znalazl przez allegro) Mysle ze przejdz sie po sklepach na centralnej gieldzie elektronicznej (przy GUS-ie i SGH) tam jest sporo firm komputerowych i bedziesz mugl sie zorietowac co ktora oferuje. Link Zgłoś
beniutek Re: Nowy komputer - gdzie? 14.10.02, 17:57 uważaj na małe sklepy w których sprzedają gówniarze, którym się wydaje, że znają się na komputerach. 99procent z nich to ZŁODZIEJE. Ale wogóle małe sklepy sa OK, a już na pewno lepsze od supermarketów. Z własnego dłuuugiego doświadcznia z kilkunastoma małymi firmami polecam B- SYSTEM w centralnej giełdzie elektronicznej- przejście podziemne obok GUS. Facet zna się na rzeczy, zawsze dobrze doradza i nie ściemnia w razie naprawy gwarancyjnej. Link Zgłoś
Gość: Arti Re: Nowy komputer - gdzie? IP: *.crowley.pl 14.10.02, 19:33 Dzięki za podpowiedzi. Supermarket na pewno odpada. Zdzichu, czy mógłbyś mi podać te stronki www? Link Zgłoś
Gość: zdzichu Re: Nowy komputer - gdzie? IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 14.10.02, 19:41 niewiem czy najtanszy ale do kazdej czesci masz opis doś dokładny i gdzie niegdzie opinie. www.komputronik.pl ostatnio tam kupowałem odtwarzacz mp3 napa cdm380(zreszta te otwarzacze na allegro chodzą drożej) jak zamówiłem w srode servisco przywiozło mi w czwartek po południu. Link Zgłoś
Gość: ela Re: Nowy komputer - gdzie? IP: 132.198.175.* 14.10.02, 20:06 ejjj kochani a to sie czasy pozmienialy. W Polsce Kanada, a w Ameryce... no nie wiem, preria powiedzmy. Ja w Best Buy zamowilam komp. juz 2 tygodnie temu i nic. Fakt ze ma duuuuuuuuuuzo rzeczy ale chyba do diabla nie siedza w tej manufakturze nad kazdym podzespolem osobno. A tu prosze: chebek, kilo kielbaski i komputerek Link Zgłoś