Dodaj do ulubionych

Norton Internet Security 2006

IP: *.ie.com.pl 29.11.05, 19:17
Witam, słyszałem że to podobno bardzo dobry program antywirusowy. A może to
tylko głupie gadanie. Nie wiem tego, więc proszę o odpowiedź na pytanie czy
ten program jest dobry. Mawłasną firmę i muszę kupić program antywirusowy
jakiś dobry. Podobno ten jest dobry. Proszę o opinie na ten temat bo ja się
na tym nie znam za bardzo. A może coś innego?
Obserwuj wątek
    • Gość: Dr. Norton Re: Norton Internet Security 2006 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.05, 19:56
      Gość portalu: wavy 2005 napisał(a):

> Mawłasną firmę i muszę kupić program antywirusowy
      > jakiś dobry.

I to będzie najlepszy wybór ! :)

Jest to zintegrowany pakiet kilku programów i do tych spraw najlepszy na rynku -
      zwłaszcza jak to ma być legalny program - dla firmy :)

• m.gregor Re: Norton Internet Security 2006 29.11.05, 22:04
        Dobry? To jest dobry program? Bueheheee ;-) Oczywiscie to zart jest prawda?
        Dobry to jest NOD32. Oczywiscie to tylko antywirus. Jesli ma byc tez firewall to
        np. Outpost Pro. Nie dosc ze wyjdzie taniej to jeszcze bedzie dzialalo lepiej...
    • maestro_xp Norton Internet Security 2006 - jest OK 29.11.05, 23:18
      mam licznych znajomych (zwłąszcza z neta), którzy ciągle narzekają na wirusy
      przeważnie tylko format c: im na to pomaga
      ja od lat używam NAV i takich problemów nie znam
      polecam!
      nie jest tani, ale za to skuteczny
      włączony LiveUpdate sam aktualizuje bazy wirusów co ok. 2 tyg.
      do tego automatyzacja procesów pozwala zapomnieć o konieczności okresowego
      skanowania dysku - planujesz na okres, gdy nie korzystasz z kompa
      poza tym w NIS opcja zabezpieczenia hasłem zmian np. Firewalla i Kontrola
      rodzicielska oraz Konta użytkowników są przydatne - twoi pracownicy nie będą
      mogli łazić po stronach z gołymi dupami, gdzie roi się od wirusów
      możesz też zablokować niektóre programy, np. GG, aby w pracy ludzie
      nie GGadali. To samo z czatami (adrsy zabronione)
      Ty zaś jako ADMINISTRATOR możesz sobie takich ograniczeń nie nakładać...
      POLECAM

rok-dwa temu czytałem, że amerykański Departament Obrony zawarł z Symentecem
      umowę na całościowe zabezpieczenie ich sieci. Integralnym elementem tej umowy
      była zgoda Symanteca na bezpłatne wykorzystywanie tego oprogramowania przez
      pracowników w prywatnych kompach.
      Nie wiem, czy to dobra rekomendacja, ale...
      • Gość: avast Re: Norton Internet Security 2006 - jest OK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.05, 23:31
        buahahahahaha NORTON DOBRY ??? BUAHAAHAHAHA

Norton to najgorszy antywisrus ... a wypowiedz mojego przedmówcy brzmi jak wycięta z jakiejś reklamy.
        Nie daj się oszukać! Nod to najgorsze co możesz wybrać. Serio ...

wpisz sobie w wyszukiwarkę słowa Norton, NAV a wyskoczy Ci kilkanaście postów w których będzie powtarzala sie jedna i ta sama treść NORTON JEST DO DUPY.

Polecam:
        Avast - b. skuteczny !
        NOD - b. skuteczny !
        a żeby już wszystko chodziło CACY to jeszcze bym zainstalował firewall KERIO.

Od dawna używam połączenia KERIO i AVASTA i nie miałem żadnych przygód z włamaniami oraz z wirusami.

Ostatnio (przedwczoraj) naprawiałem kompa u brata. Miał zainstalowanego NAV i mimo tego wirus zainfekował pliki. NAV zgłupiał bo ten wirus wysyłął maile z tego kompa ... NAV je skanował wysyłąl ale nie mówił czy w srodku jest wirus czy nie ma .. dopiero zainstalowanie avasta zablokowało dalsze rozprzestrzenianie się wirusa.

Pomyśl zanim zdecydujesz sie wydac swoje pieniądze w błoto jakim jest NAV..

• Gość: avat Re: Norton Internet Security 2006 - jest OK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.05, 23:32
          powino być ( NAV to najgorsze co możesz wybrać. Serio ... )* zamiast ( Nod to najgorsze co możesz wybrać. Serio ... )*
        • maestro_xp Re: Norton Internet Security 2006 - jest OK 30.11.05, 00:05
          Gość portalu: avast napisał(a):

>wypowiedz mojego przedmówcy brzmi jak wycięta z jakiejś reklamy.
          to nie reklama! od ponad 10 lat używam kolejnych edycji NortonAntyVirusa -
          zacząłem jeszcze pod DOS-em i Win 3.11, później NortonSystemWorks, a następnie
          i do dziś - NIS
          problemów z wirusami/włamaniami nie miałem

> Od dawna używam połączenia KERIO i AVASTA i nie miałem żadnych przygód z
          właman
          > iami oraz z wirusami.
          >
          > Ostatnio (przedwczoraj) naprawiałem kompa u brata. Miał zainstalowanego NAV i
          m
          > imo tego wirus zainfekował pliki. NAV zgłupiał bo ten wirus wysyłął maile z
          teg
          > o kompa ... NAV je skanował wysyłąl ale nie mówił czy w srodku jest wirus
          czy
          > nie ma .. dopiero zainstalowanie avasta zablokowało dalsze rozprzestrzenianie
          s
          > ię wirusa.
          >
          > Pomyśl zanim zdecydujesz sie wydac swoje pieniądze w błoto jakim jest NAV..

Do myślenia namawiam każdego!
          W końcu to ON będzie decydował w co zainwestować i czym się zabezpieczać.
          Nie twierdzę, że programy antywirusowe są idealne i to jakiejkolwiek firmy -
          zawsze są parę dni-tygodni-miesięcy ZA twórcami wirusów.
          Ja opinii o Avaście i NODzie nie mam bo nie używam - NIE MUSZĘ
          Wiem natomiast, że jakiekolwiek crakerskie wersje oprogramowania antywirusowego
          (jak u Twojego brata) mają wyłączone lub zubożone niektóre opcja skanowania.
          Poza tym - antywirus (i to KAŻDY!) spowalnia pracę tak systemu, jak i sieci
          (przoduje w tym zwłąszcza MKS), więc czasami ludzie bezmyślnie wyłączają opcje
          skanowania np. poczty przychodzącej lub wychodzącej lub też inne by
          sobie "polepszyć"
          polepaszają... z takim efektem jak Twój brat :))
          poza tym nie przestrzegają zasady, że każdy ściągnięty na dysk plik, program, a
          zwłaszcza załacznik maila - NALEŻY PRZED OTWRACIEM/URUCHOMIENIEM SPRAWDZIĆ
          ANTYVIRUSEM.

to tyle :)
          gość szuka opinii - to je ma

a do d...py to ja polecam papier!
          • Gość: wavy 2005 Norton Internet Security 2006 IP: *.mpi.int.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 30.11.05, 02:05
            Dziękuję bardzo za opinie na temat tego programu. Bardzo spodobały mi się opcje, jakich można dzięki niemu użyć (blokowanie dostępu do GG, stron z dupami i wielu innych rzeczy). Faktycznie pracownicy klikaja mi godzinami na tym badziewiu zamiast pracować! Dlatego wybieram opcje zakupu tego programu. Co do innych darmowych, to dziękuję za opinie, ale uważam że do firmy potrzeba mi czegoś naprawde dobrego. Skontaktowałem się z firma Symantec, która potwierdza, że dzięki temu będę mógł wiele rzeczy blokować. Poza tym dziękuję za wszystkie opinie.
            • Gość: WC Picker Re: Norton Internet Security 2006 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.05, 07:22
              Gość portalu: wavy 2005 napisał(a):

> Dziękuję bardzo za opinie na temat tego programu

Wystarczyło trochę poprzeglądać portale komputerowe periodyków wydawanych w
              Polsce, czyli: CHIP, ENTER, PCWORLD (specjalnie nie używam słowa "polskie" - bo
              one takimi nie są !)i znaleźć testy programów tego typu.

NORTON od lat mieści się w pierwszej trójce tych testów a reklamowany tu AVAST
              jest zawsze na końcu - zwłaszcza jak chodzi o "skuteczność" programów.
              A przecież ta właśnie "skutecznosć" jest najważniejsza w tego typu programach a
              nie jego cena :)

• kominiara Re: Norton Internet Security 2006 30.11.05, 11:32
                Zwlaszcza ze testy w tych magazynach sa baardzo miarodajne. Jakby Ci
                sponsorowali, tez bys pisal ze NAV jest super :)
                Ja uzywam NOD32 i Sygate, nie dosc ze nie zamula systemu jak NAV, to od prawie 2
                lat zadnych problemow z wirusami i innym szajsem :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka