Dodaj do ulubionych

Bateria padła ?

08.12.05, 22:57
Kupiłem niedawno używanego ipoda mini. W pełni naładowana bateria wytrzymuje
niecałe 2 godziny ciągłego odtwarzania na średniej głośności. Czy da się jakoś
wymienić baterię w ipodzie? Czy może tutaj pomóc wgranie jakiegoś nowszego
oprogramowania ? Słyszałem też coś o jakichś wirusach rozładowujących baterię
w urządzeniach przenośnych, czy to może byc wirus ?
Proszę o pomoc ...
Obserwuj wątek
    • marekatlanta71 Re: Bateria padła ? 09.12.05, 02:42
      Jezeli iPod ma mniej niz rok, to zmienia Ci za darmo. Jezeli od 1-2 lat to za
      $50. W pozostalych przypadkach bardziej sie oplaca samemu zmienic - nowa bateria
      + zestaw do jej wymiany kosztuje jedyne $20:
      www.ipodbatterydepot.com/shopping/productdetails.asp?category1=&recordid=2&n=specific&at=1.5-ipodmini-6.3&gclid=CPqh3uK37oECFT1_OAodLCDaSA
    • maciusmistrz Re: Bateria padła ? 13.12.05, 15:56
      coś mi sie wydaje ze użytkował go jakiś niemądry człowiek:)
      baterie na pewno mozna wymienic, popytaj w jakims sklepie appla,a tak na
      marginesie nie wierze w jakies wirusy na ipoda:)
      • sauat1 Re: Bateria padła ? 19.12.05, 13:45
        Witam. Miałem taki sam problem. Kupiłem baterię w sklepie bodaj Batimex.pl za
        70zł i sam wymieniłem. iPoda rozbierałem przy pomocy nożyka do tapet i piórka
        do gitary - wymaga to cierpliwości. Najgorsze jest wyciąganie dysku - kontroler
        to taki wielopin (44 piny?)1cm na 1cm, można odchylić dysk i dostać się do
        baterii, ale trzeba mieć 3 ręce. Ja mam dwie, więc wyciagnąłem dysk. Zlał mnie
        zimny pot, bo pomyslałem, ze w zyciu nie włoże prawidłowo kabla z kontrolera -
        udało się za pierwszym razem. Poszło mi tak dobrze, że gość ze sklepu apple
        poprosił o foty i o tutorial. Szkoda, że sobie tego nie zachowałem, to bym Ci
        wysłał.
      • sauat1 Re: Bateria padła ? 19.12.05, 13:52
        Aha - czy to iPod 3 gen.? Z nowa baterią wytrzymuje mi 5-6 godzin, wcześniej 2.
        Czytałem kiedyś rozprawkę doktora z MIT, który od chyba 20 lat zajmuje się
        ogniwami paliwowymi. Pisał, ze baterie litowo-jonowe lubią, jak się je często
        doładowuje - gdy poziom ewnergii spadnie góra do 50% - ładujemy. Udowodnił, że
        jeśli aku rozładowywujemy do końca, to po roku pojemność spada nawet o 20%. W
        dodatku takie cykle doładowywania nie są zliczane, jako pełne cykle, więc taka
        bateria długo posłuży. Oczywiście dotyczy to tylko ogniw jonowych i
        polimerowych.
    • browritos Re: Bateria padła ? 25.12.05, 19:38
      Sorki tak pytanie z innej beczki ale o bateri tu mowa wiec sypne swoje 3
      grosze.Otoz tez mam juz ipoda mini od pol roku jak narazie sprawowal sie bez
      zarzutu.Ładowalem go ciagle z kompa bo nic oprocz plyty z oprogramowaniem i
      kabla do usb do niego nie mam.Ostatnio naladowalem go na ful czyli mniej wiecej
      4 godziny na kompie pochodzil z 2 h i sie wyladowal.chcialem go naladowac
      jeszcze raz ale zaczal pikac i w koncu sie nie naladowal.Teraz w ogole sie nie
      wlacza i nie laduje komp go nie wykrywa.Czy ktos mial podobny problem z mini?
      jak tak bardzo prosze pomozcie bo mi szkoda cennego pudeleczka.
      • karoll15 Re: Bateria padła ? 29.12.05, 20:57
        Ja na początku miałem ten problem (ipod był używany).
        Podłączyłem go do kompa i sie od czasu do czasu włączał popikał troche i
        wyłączał, ale po kilku godzinach problem się rozwiązał ... proponuję żebys
        zaczał uzywać ładowarki sieciowej bo wtedy nie ma takiego problemu

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka