Dodaj do ulubionych

Nero BackItUp/Norton Ghost

IP: *.toya.net.pl 09.12.05, 22:22
Mam nero i chcialem programem Nero BackItUp zrobic obraz partycji systemowej (Windows XP). Ale nie wiem czy to cos da, bo kopie robi, ale po weryfikacji jest komunikat ze wystapily roznice miedzy obrazem a danymi. To pewnie przez to ze Nero i wogole niektore pliki Windowsa sa uzywane podczas robienia obrazu (z poziomu Windowsa).
Czy to w czyms szkodzi i czy taka kopia zadziala?
Niestety nie stac mnie na Norton Ghosta. A on to wykonuje obraz systemu pod DOSem chyba?
Czy jest moze jakies trzecie rozwiazanie? A moze Nero BackItUp u kogoś zdaje egzamin w tym wzgledzie? Bede wdzieczny za opinie.
Obserwuj wątek
    • Gość: ściągacz PRO Re: Nero BackItUp/Norton Ghost IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.05, 13:04
      Gość portalu: irkm napisał(a):

> Niestety nie stac mnie na Norton Ghosta

To akurat NIE JEST argumentem przed jego nieużywaniem !
      Nikogo nie stać a wszyscy używają ;D
      • Gość: irkm Re: Nero BackItUp/Norton Ghost IP: *.toya.net.pl 11.12.05, 11:32
        Wolalbym jednak cos innego. Moze nie tylko ze wzgledu na to ze jest platny, ale jakos tak mi wyglada na klopotliwy w obsludze.
    • maciejpoczta Re: Nero BackItUp/Norton Ghost 11.12.05, 11:52
      Nie stac cie na Ghosta (ok.230zl), a kupiles Nero (kupiles, bo BakItUp jest
      tylko w pelnej wersji i nie ma go w wersjach OEM) za ponad 300zl? Lepiej bylo
      zainstalowac ktoras z bezplatnych aplikacji do nagrywania, a pieniadze wydac na
      Ghosta, tym bardziej, ze jak padnie ci system to Nero nic nie poradzi bo z tego
      co wiem nie uruchomisz go z plyty bootowalnej (slyszalem, ze wersja z pakietu
      Nero7 ma juz taka funkcje). Pozostaje jeszcze doskonaly Acronis True Image za
      ok. 120zl.
      • Gość: irkm Re: Nero BackItUp/Norton Ghost IP: *.toya.net.pl 11.12.05, 12:39
        Nero dostalem w pelnej wersji razem z komputerem:)
        Chcialbym miec wlasnie plytę bootowalna. Nero 7 ogladalem Demo i instrukcjie i wyglada na to ze nic sie nie zmienilo w NeroBackItUp.
        A co sadzicie o aplikacjach HDCopy, Partition Saving i Image for Windows?
        • Gość: irkm Re: Nero BackItUp/Norton Ghost IP: *.toya.net.pl 11.12.05, 12:46
          Tutaj
          forum.gazeta.pl/forum/73,46481,1540823.html?f=34&w=33272025&a=33320512&rep=1
          napisali ze Nero robi bootowalne CD, ale co z kwestia wykonywania kopii zapasowej partcji systemowej spod Windowsa? Czy to ze partycja jest w uzyciu ma wpływ?
          • Gość: irkm Re: Nero BackItUp/Norton Ghost IP: *.toya.net.pl 11.12.05, 12:47
            Nie ten link misie wkleil, przepraszam
            www.nero.com/nero7/eng/Nero_BackItUp_2.html
          • maciejpoczta Re: Nero BackItUp/Norton Ghost 11.12.05, 13:35
            >ale co z kwestia wykonywania kopii zapasowej partcji systemowej spod Windowsa?
            >Czy to
            >ze partycja jest w uzyciu ma wpływ?

Dla jednych programow ma, dla innych nie. Juz napisalem, ja uzywam Acronis True
            Image, ktory pozwala zrobic kopie partycji systemowej z poziomu Windows (Ghost
            tez to potrafi), ale Acronis po zabootowaniu z CD bez problemu wykrywa dyski
            SATA, czego Ghost nie robil (mowie o Ghost v9, jak jest z najnowszym - nie
            wiem).
            • Gość: irkm Re: Nero BackItUp/Norton Ghost IP: *.toya.net.pl 11.12.05, 14:11
              Ok dzieki. Zastanawiam sie nad Acronis. Ale wciaz szukam. Tu sa jakies darmowe narzędzia: www.thefreecountry.com/utilities/partitioneditors.shtml
              • mapmuh Re: Nero BackItUp/Norton Ghost 11.12.05, 18:18

> Ok dzieki. Zastanawiam sie nad Acronis

Rozumiem, że chodzi o TrueImage (Acronis to nazwa firmy). Jeśli się zastanawiasz, to ja mogę tylko gorąco polecić. NGhost kilka razy zrobił mi błędny obraz partycji (a ja oczywiście w pośpiechu nie weryfikowałem nigdy) TrueImage nigdy się tak nie splamił, świetny program.
            • Gość: duszek Ten Re: Nero BackItUp/Norton Ghost IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.05, 18:45
              maciejpoczta napisał:

> po zabootowaniu z CD bez problemu wykrywa dyski
              > SATA, czego Ghost nie robil (mowie o Ghost v9, jak jest z najnowszym)

NIEPRAWDA !

Serial ATA wspierany jest przez GHOST nawet od wersji 7.5 :)

Trzeba tylko mieć LEGALNĄ wersję i firma SYMANTEC udostępnia aktualizację do
              tego programu.
              Nie da się uaktualnić opcją "Update" w samym programie.
              Trzeba do nich napisać i przyślą pliczek uaktualniający - ale oczywiście po
              weryfikacji serialu programu GHOST - a tego nikt nie lubi :D

• Gość: kicia Re: Nero BackItUp/Norton Ghost IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.05, 14:27

> Nero dostalem w pelnej wersji razem z komputerem:)

Chyba jak ktoś ci kupił ten program dodatkowo do komputera.
          NERO w pełnej wersji już DARMO nie dodają do nagrywarek :)
          • Gość: irkm Re: Nero BackItUp/Norton Ghost IP: *.toya.net.pl 11.12.05, 17:17
            Powiedzialem do komputera nie do nagrywarki. I nie w Polsce. I nie Nero Express, ale caly Nero 6 Reloaded. bez pudelka. Jeszce jakies pytania o moje Nero? Bo bardziej zalezy mi na opiniach o tym co w temacie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka