Dodaj do ulubionych

w czym jest problem?

IP: *.tychy.sdi.tpnet.pl 22.10.02, 01:40
nie mam bladego pojęcia o co chodzi: po włączeniu pliku z filmem (jeśli jest
większy, powiedzmy przekracza 50mb) cały system się zawiesza.nie od
razu.czasem po minucie czasem po 15 minutach wszystko poprostu staje łącznie
ze wskaźnikiem kursora.jedynym wyjściem jest reset:(
mam karte gforce2 i instalowałem różne kodeki i ciągle nic.nie robi też
różnicy czy film otwieram w windows media player, divx player czy best player.
czy ktos wie w czym jest problem???
Obserwuj wątek
    • Gość: kell Re: w czym jest problem? IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 22.10.02, 05:56
      cos tu mi mowi, ze to nie jest koniecznie problem
      zwiazany z divx, ale bardziej ze sprzetem. czy masz tez
      problemy z odczytem/kopiowaniem innych duzych plikow? czy
      filmy ogladasz z cdromu czy z hd? moze ten problem jest
      zwiazany ze zle dzialajacym dma dla dysku, albo cdromu.
      powiedz jaki masz system, skad ogladasz filmy (hdd czy
      cd), czy masz wlaczone dma (jezeli nie wiesz jak
      sprawdzic daj znac)..
      na razie tylko zgaduje
      • Gość: luka Re: w czym jest problem? IP: *.tychy.sdi.tpnet.pl 22.10.02, 14:02
        system zacina się przy odtwarzaniu filmów zarówno z cd jak i z hd.nie ma
        problemów z kopiowaniem plików. sprzęt jest w miare nowy.procesor amd duron,
        128 ram.nie wiem co to jest dma więc nie mam pojęcia czy jest włączone.
    • armstrong Ile RAM-u... 22.10.02, 07:34
      • Gość: luka 128 n/t IP: *.tychy.sdi.tpnet.pl 22.10.02, 14:04
    • Gość: ela Re: w czym jest problem? IP: 132.198.175.* 22.10.02, 15:04
      moze to problem DVD
      Ja mam nowiutki niezasmiecony komputer 100GB 256 Ram a wlozenie DVD powoduje ze
      automatycznie zaczyna sie instalowac software dolaczony do filmu i po krotkiej
      chwili wizard mnie informuje ze NIE MAM MIEJSCA NA DYSKU (100GB za malo??!!)
      Jesli najpierw uruchomie software zainstalowany a potem wlacze film to ten
      drugi software nie narzeka tylko pieknie dziala. Moze wiec gyza sie 2 programy,
      ktore chodza rownolegle.
      W trakcie grania filmu (zanim sie zawiesi) nacisnij CRTL, ALT, Del i zobacz co
      chodzi w tle. jesli masz wlaczone cos o czym nie wiesz to to moze byc przyczyna?

• Gość: Kasztan Re: w czym jest problem? IP: *.bank.bgzsa.pl / 192.168.67.* 22.10.02, 15:59
        > chwili wizard mnie informuje ze NIE MAM MIEJSCA NA DYSKU (100GB za malo??!!)

Dobre dobre ;-) Pamiętam podobną akcję kiedy instaler mówił to samo w podobnej sytuacji. Okazało się że wartość wolnego miejsca na dysku przechowywał w zmiennej typu dword a funkcja zwaracała wartość w quad. tak się składało że wszystkie bity "dolnego" dworda były wyzerowane. Wystarczyło zapchać dysk i instaler działał normalnie. :-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka