Dodaj do ulubionych

Myszka optyczna: problem

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.05, 15:13
Mam problem z moją myszą optyczną.
Nie mogę jej używać, ponieważ kursor "szaleje". Wciąż rusza się na wszystkie strony, co uniemożliwia mi korzystanie z komputera. Do myszy nie są wymagane sterowniki producenta. Mechanizm myszy nie jest zanieczyszczony. Wykorzystuje usb. Proszę o pomoc.
Obserwuj wątek
    • Gość: Szpaq Re: Myszka optyczna: problem IP: 212.160.196.* 29.12.05, 15:24
      Sprawdz na innej powierzchni niz obecna podkladka (przetestuj wszystko co masz
      dostepne lacznie z gazeta stolem i co Ci przyjdzie do glowy) i jak bedzie jakas
      roznica to kup nowa podkladke do myszki optycznej a sterowniki by nie
      zaszkodzily, sprawdz jeszcze jak myszka reaguje na telefon komorkowy podczas
      polaczenia, u mnie kursor skacze podczas rozmowy telefonicznej
    • Gość: Grzesiu Re: Myszka optyczna: problem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.05, 15:55
      Gość portalu: alfikmax napisał(a):

> Do myszy nie są wymagane sterowniki producenta

To sporo wyjaśnia - czyli ta mysza to jakieś dziadostwo za kilka złotych.
      Normalna mysza - tak jak i inny sprzęt - wprost WYMAGA sterowników !
      • Gość: irkm Re: Myszka optyczna: problem IP: *.toya.net.pl 29.12.05, 16:27
        Mysz optyczna nie dziala z kolorowymi podkladkami. Biala kartka papieru i po sprawie.
        • Gość: Mirka Re: Myszka optyczna: problem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.05, 17:55
          Gość portalu: irkm napisał(a):

> Mysz optyczna nie dziala z kolorowymi podkladkami

Moja mysz optyczna działa nawet na lusterku :)
          • Gość: irkm Re: Myszka optyczna: problem IP: *.toya.net.pl 29.12.05, 20:12
            No to sproboj na kolorowej podkladce. Watpliwe dzialanie.
      • m.gregor Re: Myszka optyczna: problem 29.12.05, 20:57
        A to dziwne panie ekspercie bo logitech OEM i Kensington BOX sa sprzedawane bez
        sterowników...I wszystko dziala...
        • mufka51 Re: Myszka optyczna: problem 30.12.05, 00:14
          Moja mysza ma bardzo kolorową podkładkę i działa znakomicie.
    • eltalon Re: Myszka optyczna: problem 30.12.05, 13:42
      Pewnie jest problem ze sterownikiem windowsowym do tej myszki.
      Wariuje ci cały czas czy tylko czasami?
    • Gość: kulter Re: Myszka optyczna: problem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.05, 13:52
      Czy ona ma tak od nowości, czy dopiero teraz ?
      Gdy od nowości to pewnie sterownik,
      gdy dopiero teraz, to zmień port USB, sprawdź wirusy, przeinstluj windowsy,
      sprzęt też mógł sie zepsuć.
      • Gość: irkm Re: Myszka optyczna: problem IP: *.toya.net.pl 31.12.05, 10:32
        Ludzie, co wy macicie. 9 na 10 przypadkow problemow z myszka optyczna to wina podkladki! Po co cos przeinstalowywac?
    • Gość: Mysza Wariatka Re: Myszka optyczna: problem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.05, 10:48
      Ludzie co wy kombinujecie !

90% problemów to wina samej myszy a nie sterowników ani podkładki !

Moje myszy chodzą normalnie na wszystkich podkładkach - nawet kolorowych (po co
      by robili kolorowe !).

Jak mysz wariuje to tylko wina jest samej myszy i to nie zależy od firmy tylko
      konkretnego egzemplarza.

Miałem myszę która wariowała na mojej kolorowej podkładce a drugi egzemplarz na
      tej samej podkładce chodził normalnie.

• Gość: marek Re: Myszka optyczna: problem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.05, 15:11
        Ja jednak obstawiam podkladke. Moja mysz na zwyklej kolorowej wariowala, a po wywaleniu jej (podkladki ;)), na blacie biurka smiga bez problemu.
        • copa.cojones Re: Potwierdzam.Coś w tym jest.Na kolorowej 01.01.06, 14:38
          podkładce czasem świruje.Wyjąłem i na brunatnym blacie śmiga bez problemów.
    • Gość: az Re: Myszka optyczna: problem IP: *.petrus.com.pl 01.01.06, 14:00
      Jeżeli myszka jest z "ogonkiem" to problem może być związany z przełamanym
      jednym z przewodów w kablu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka