balak1_1990 23.01.06, 18:39 Kupiłem odtwarzacz dvd w USA. Wtyczka prądu jest zakończona dwoma płaskimi bolcami jak to w usa..no i tam jest napiecie 115V czy jakos tak. Co zrobic zeby ta wtyczka pasowala do naszych gniazdek. Z gory dzieki Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: Szpaq Re: LUDZISKA POMOCY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !! IP: 195.116.211.* 23.01.06, 18:44 Sprawdz w papierach czy mozna zasilic z 230V Link Zgłoś
Gość: werty Re: LUDZISKA POMOCY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !! IP: *.31.radom.pilicka.pl 23.01.06, 18:49 1. Sprawdź na odtwarzaczu w jakim zakresie napięć może pracować, coraz częściej spotyka się zasilanie uniwersalne 110 - 240 V; wtedy ciach nożyczkami kabel i montujesz europejską wtyczkę - po problemie; 2. Jeśli nie, to czeka Cię zakup przetwornicy 230/110 V. Link Zgłoś
przyladek.dobrej.nadziei Re: LUDZISKA POMOCY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ! 23.01.06, 18:55 Gość portalu: werty napisał(a): > 1. Sprawdź na odtwarzaczu w jakim zakresie napięć może pracować, coraz częściej > spotyka się zasilanie uniwersalne 110 - 240 V; wtedy ciach nożyczkami kabel i > montujesz europejską wtyczkę - po problemie; Ewentualnie mozna kupic europejska wtyczke, do ktorej wchodzi amerykanska i obejsc sie bez obcinania. > 2. Jeśli nie, to czeka Cię zakup przetwornicy 230/110 V. Link Zgłoś
Gość: az Re: LUDZISKA POMOCY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !! IP: *.petrus.com.pl 23.01.06, 20:20 Zasilanie to mały problem. Większym może być region czyli problemy z odtwarzaniem płyt europejskich! Link Zgłoś
arius5 Re: LUDZISKA POMOCY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ! 24.01.06, 00:03 wlasnie, region, dobrze zauwazyles sprawdz na internecie, czy i jak ten odtwarzacz mozna zrobic "code free" albo "multi region" jak sie nie da, to go od razu wyslij do USA bo szkoda zachodu. Link Zgłoś
Gość: caroll Re: LUDZISKA POMOCY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.toya.net.pl 24.01.06, 01:04 Też mam odtwarzacz dvd zakupiony w USA(sony). Z regionem też można sobie poradzić - mam instrukcje jak to zrobić. Nie używałem jeszcze tego sprzętu i pewnie jeszcze trochę postoi, ale jak nie rozwiążecie problemu, to jutro poszukam instrukcji (teraz za późno na to) i prześlę na adres gazetowy. Link Zgłoś
balak1_1990 Re: LUDZISKA POMOCY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 24.01.06, 11:55 Caroll jakbys mógł to napisz mi jak obejść te regiony...tak dokładnie...z góry dzięki Link Zgłoś
mbucz Re: LUDZISKA POMOCY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 24.01.06, 11:58 Choćby programem AnyDVD Link Zgłoś
mbucz Re: LUDZISKA POMOCY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 24.01.06, 12:00 A poza tym: "W tytule postu podaj o co pytasz!" I po co te wykrzykniki? Co Ci to pomoże? Link Zgłoś
balak1_1990 Re: LUDZISKA POMOCY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 24.01.06, 12:01 Do mbucz: a moglbys mi wytlumaczyc jak ten programik sie obsluguje...z gory dzieki Link Zgłoś
mbucz Re: LUDZISKA POMOCY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 24.01.06, 12:08 Krótki opis: www.cdrinfo.pl/software/stronaid.php?id=3327141013 Program (sterownik), który pracując w tle, odszyfrowuje płyty DVD-Video zabezpieczone przy pomocy CSS. Dzięki temu system Windows jak i zainstalowane aplikacje rozpoznają tego typu płyty jako niezabezpieczone (również zabezpieczenia regionalne) Funkcje: -Usuwa utajnianie (CSS) i kod programu regionu (RPC) od DVD -Usuwa ochronę przed kopiowaniem analogu (Macrovision) -Usuwa zakazane rozkazy użytkownika i inne ograniczenia -Pracuje jako sterownik w tle -Deszyfruje bez posiadania danych na dysku -Deszyfruje (w locie) -Pracuje z wszystkimi napędami DVD obojętnie, jaki jest kod regionu -Pracuje z każdym oprogramowaniem do odtwarzania i nagrywania DVD (e.g. CloneDVD). Niestety jest to wersja 21 dniowa. Link Zgłoś
arius5 Przeciez to jest stacjonarny DVD 25.01.06, 23:06 A Ty tlumaczysz, jak to zrobic na kompie Link Zgłoś
arius5 I co z tego, ze jest kupiony w USA ? 25.01.06, 23:08 Kazdy model odtwarzacza hakuje sie w inny sposob, co z tego, ze wyslesz instrukcje od swojego odtwarzacza, skoro u niego to nie bedzie dzialac. Link Zgłoś
balak1_1990 Re: LUDZISKA POMOCY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !! 24.01.06, 12:00 Mam jeszcze jedno pytanie które dotyczy tego dvd...czy przez te regiony nie bede mógł nawet ogladac filmow ktore sam nagralem np. w formacie avi czy divx?? prosze o szybkie odp poniewaz nie wiem czy oplaca mi sie kupowac te urzadzenie do redukowania napiecie??pozdro Link Zgłoś
mbucz Re: LUDZISKA POMOCY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ! 24.01.06, 12:10 Dla Divx, Xvid ani avi kod regionalny nie ma żadnego znaczenia. Link Zgłoś
balak1_1990 Re: widze ze zansz sie na rzeczy 24.01.06, 12:14 w telewizorze mam tylko eurozłącze...moze wiesz czy mozna kupic jakis kabelek zeby mozna bylo podłaczyc moje dvd to tego telewizora Link Zgłoś
mbucz Re: widze ze zansz sie na rzeczy 24.01.06, 12:22 Można przez kartę graficzną: www.allegro.pl/show_item.php?item=81293453 Link Zgłoś
balak1_1990 A mozna tak... 24.01.06, 12:28 Bo kiedys kupilem kabel zeby podlaczyc tv z kompem, ale wrescie tego nie zrobilem. Kabel ten wyglada nastepujaco: z jednej strony jest zakonczony scart (euro) a z drugiej wtyczkami s-video...mini jack i cos tam jescze. Czy moglbym nim podlaczyc dvd do tv???????? Link Zgłoś
mbucz Re: A mozna tak... 24.01.06, 12:36 Jesli w laptopie masz wyjście s-video to oczywiście tak. Link Zgłoś
balak1_1990 Re: A mozna tak... 24.01.06, 12:39 Tylko mi chodzi zeby podlaczyc stacjonarne dvd do telewizora a nie kompa do telewizora Link Zgłoś
mbucz Re: A mozna tak... 24.01.06, 12:49 Nie wiem, jakie masz złącza w stacjonarnym DVD. Najłatwiej po prostu spojrzeć na jego tylną ściankę i sprawdzić. Na pewno masz euro, więc możesz podłączyć euro-euro i to bym doradzał (na pewno dostałeś w komplecie odpowiedni kabel). Z tego co wiem stacjonarne DVD mają też s-video, więc kabel o którym mówisz powinien działać. Link Zgłoś
balak1_1990 Re: A mozna tak... 24.01.06, 12:51 na moim dvd sa takie zlacza: Audio out, S-video, Video out, optical, Coaxial Link Zgłoś
balak1_1990 Dziex mbucz 24.01.06, 13:04 sprobuje cos zdzialac...najwyzej jeszcze sie odezwe...pozdro Link Zgłoś
hrabia.mileyski Instrukcja 24.01.06, 15:32 To ja, caroll, tyle że zalogowany. Podam Ci link do imageshack, bo przez tę pieprzoną pocztę nie mogę wysłać załącznika. Zmniejszyłem obrazek (bo to jest w takiej formie - napredce skanowałem), ale wszystko da się odczytać. Pamietaj, że nasz region ma nr2. Mam nadzieję, że pomogłem. Powodzenia. img17.imageshack.us/my.php?image=crop0003600x4414ju.jpg Link Zgłoś
arius5 Madrzy jestescie ? 25.01.06, 23:13 Przeciez nie podal, jaki ma model, a Twoja instrukcja jest od Sony. Kazdy model odblokowuje sie przeciez w inny sposob. Niech to poszuka na necie, moze znajdzie. A przez wpisywanie do odtwarzacza glupot w ten sposob mozna sobie zrobic kuku. Link Zgłoś
Gość: Tomi Re: LUDZISKA POMOCY !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ! IP: *.ntvk.com.pl 25.01.06, 22:54 Idż do elektryka on bedzie wiedział co zrobić :D Link Zgłoś