Dodaj do ulubionych

==KUPOWANIE KOMPUTERA==

IP: *.osk.pl / *.osk.pl 01.02.06, 13:37
Cześć
Bardzo proszę o pomoc jestem totalnym laikeim jeżeli chodzi o kupowanie
komputerów. Ten, którego teraz używam ma 10 lat no i chyba czas go wymienić.
Ale zupełnie nie wiem jak się to robi? Chciałabym kupić komputer, taki żeby
był dobry żeby miał sporą pamięć, żebym mogła oglądać na nim filmy, żeby miał
nagrywakrę etc. Zależy mi też na legalnym oprogramowaniu (Windows plus
oczywiście jakiś antyvir) Mam też problem ze starym dyskiem, ponieważ mam na
nim sporo ważnych dla mnie plików etc, jak to zrobić żeby przerzucić to na
nowego kompa Chciałąm kupić jeszcze monitor. Ile ta cała akcja będzie mnie
kosztować?
Ja wiem, że te pytania są dosyć prymitywne, ale nigdy nie kupowałam kompa (ten
kupili rodzice)
Proszę ulitujcie się nad biedną kobietką, która się na kompach nie zna
Obserwuj wątek
    • Gość: gosia zagubiona Re: ==KUPOWANIE KOMPUTERA== IP: *.osk.pl / *.osk.pl 01.02.06, 13:58
      jeny, czemu nikt mi nie chce pomóc, to już chyba trzecie forum na które zaglądam
      :( wiem, że pytań może jest dużo, ale niech mi ktoś chociaż napisze ile kosztuje
      kupno nowego dobrego kompa?
      • neder Re: ==KUPOWANIE KOMPUTERA== 01.02.06, 14:03
        A czy byłabyś tak dobra i poczekała na odpowiedź dłużej niż 20 minut? Czy to za
        wiele dla Ciebie? Niektórzy czekają na odpowiedź znacznie dłużej niż Ty. Jak to
        sie ładnie mówi: to nie piekarnia.
        pzdr
        • Gość: gosia zagubiona Re: ==KUPOWANIE KOMPUTERA== IP: *.osk.pl / *.osk.pl 01.02.06, 14:06
          mozge poczekać nawet sto lat i tak mi nikt nie chce nigdzie pomóc :(:(:(:(:(
          • mbucz Re: ==KUPOWANIE KOMPUTERA== 01.02.06, 14:21
            Może dlatego, że jak ktoś czyta takie teksty, to mu się odechciewa?

Za taki komputer, jak piszesz zapłacisz ok 2500 z monitorem CRT, a z monitorem
            LCD 3000 zł.
            Zrób tak: Idź do porządnego sklepu komputerowego. Opisz czego potrzebujesz,
            poproś, żeby Ci coś zaproponowali i wydrukowali konfigurację i cenę. Przepisz to
            na forum, a my Ci powiemy, czy się opłaca, czy nie.
    • Gość: rezus Re: ==KUPOWANIE KOMPUTERA== IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 01.02.06, 16:02
      a ja proponuje cos uzywanego. moim zdaniem kupowanie nowych komputerow ze
      sklepow to strata pieniedzy.
      za 1000-1500zl(1500 to juz "wypas" by byl) kupisz komputer z monitorem crt,
      ktory spelni twoje oczekiwania i posluzy Ci kilka ladnych lat.
      co do oryginalnego oprogramowania to polecam linuxa (ale tego pewnie bys nie
      chciala) lub zrezygnowac (jesli jest taka mozliwosc) z legalnego bo to sporo
      kosztuje.
      • Gość: niktabc@vp.pl Re: ==KUPOWANIE KOMPUTERA== IP: *.toya.net.pl 02.02.06, 22:03
        który od razu będzie ZEPSUTY!!!

żadnych UŻYWEK!!
        • Gość: rezus Re: ==KUPOWANIE KOMPUTERA== IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 02.02.06, 22:06
          co ty piszesz czlowieku?
          zepsuty to chyba ty jestes.
          • Gość: niktabc@vp.pl Re: ==KUPOWANIE KOMPUTERA== IP: *.toya.net.pl 03.02.06, 23:05
            facet - uważaj co mówisz tom po 1!! a po 2 TOWAR BEZ GWARANCJI to ŚMIECI!!!!!

wole dopłacić za MARKOWY sprzęt na GWARANCJI!!!
      • Gość: lexi Re: ==KUPOWANIE KOMPUTERA== IP: 195.136.99.* 03.02.06, 20:25
        Pewnie...masz rację!
        Firmowego Della PIII za 500 zeta może kupić!
        No ale co...ludzie w Polsce mają kasę.
        Ona chce wydać 3000,00!
        A co tam...niech wydaje jak ma...:)
    • gobi03 używany za 700 zł + dodatki do 500 zł 01.02.06, 16:43
      zaznaczam, że to nie moja aukcja, ale to dobry przykład, bo co raz coś w tym
      stylu się trafia na Allegro: www.allegro.pl/show_item.php?item=82465591
      tylko ten Windows tu nie pasuje, bo go nie ma. No i nagrywarki brak, co
      podwyższa sumę o 200 zł.
      Moim zdaniem Pentium III jest wystarczające do takich wymagań, chyba że możesz
      określić kwotę, jaką jesteś skłonna wydać, to wtedy podchodzimy do zagadnienia
      od innej strony...
      • Gość: gosia zagubiona Re: używany za 700 zł + dodatki do 500 zł IP: *.osk.pl / *.osk.pl 01.02.06, 17:58
        kwota jaką dysponuje za zakup komputera to 3000 złotych. Monitor najlepszy byłby
        taki płaski, a na nagrywarce zależy mi również :)
        słyszałam, że nie opłaca się kupować legalnego windowsa (bo linux odpada - nie
        wiedziałabym jak się nim posłużyć) ponieważ trzeba potem jeździć z całym
        komputerem do jakiegoś serwisu żeby sformatować dysk. Czy to prawda? Myślałam,
        że kupowanie legalnego sprzętu jest dobrym pomysłem, ale nie mam zamairu się
        przewalać z kompem po mieście raz na rok.......
        Mam jeszcz pytanie, co ze straym dyskiem i informacjami na nim zapisanymi.
        Chodzi głównie o spory folder mp3-jek, kilkaset jpg i takie tam..
        • neder Re: używany za 700 zł + dodatki do 500 zł 01.02.06, 18:01
          > słyszałam, że nie opłaca się kupować legalnego windowsa (bo linux odpada - nie
          > wiedziałabym jak się nim posłużyć) ponieważ trzeba potem jeździć z całym
          > komputerem do jakiegoś serwisu żeby sformatować dysk.

que?

Kto Ci takich bzdur naopowiadał?
          • Gość: gosia zagubiona Re: używany za 700 zł + dodatki do 500 zł IP: *.osk.pl / *.osk.pl 01.02.06, 18:15
            powiedział mi to student polibudy :/ podobno jak kupie legalnego windowsa np u
            pana Mariana, to potem żeby sformatować dysk będę musiała jechać do pana Mariana
            - bo ona ma dyskietkę instalacyjną (i nie może mi jej dać)
            chciałam mieć legalnego windowsa, bo to uczciwe (powiedziała posiadaczka emula)
            ale nie wiedziałam, że takie trudne
            mam jeszcze pytanko, co z plikami ze starego kompa? jak je przegrać na
            ewentualny nowy komp.? obecny nie ma żadnej nagrywarki ani nic takiego a
            potrzebuje zgrać gdzieś sporo mp3, jpg etc
            • neder Re: używany za 700 zł + dodatki do 500 zł 01.02.06, 18:23
              Przeniesienie mp3, jpg itepe:
              1.Włożyć dysk do nowego kompa i po kłopocie.
              2. Pożyczyczyć nagrywarkę od studenta polibudy (choć jak on taki mundry to może
              lepiej od kogoś innego), nagrać i rónież po kłopocie.

A z tym Panem Marianem to jakaś piramidalna bzdura.
            • Gość: rezus Re: używany za 700 zł + dodatki do 500 zł IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 01.02.06, 18:26
              daj sobie spokuj z legalnym windowsem bo na dysku i tak bedziesz miala od
              cholery nielegalnych filmow, mp3 i programu. wiec po co legal win?
              • m.gregor Re: używany za 700 zł + dodatki do 500 zł 02.02.06, 22:45
                Po to zeby spokojnie moc zrobic poprawki do systemu i wgrac Service Pack'a? I
                miec dostep do pomocy technicznej? I jest jeszcze pare innych plusow...
                • Gość: rezus Re: używany za 700 zł + dodatki do 500 zł IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 02.02.06, 22:58
                  a czy to jest tak na prawde warte tej kasy?
                  • m.gregor Re: używany za 700 zł + dodatki do 500 zł 02.02.06, 23:53
                    A czy Windowsy wogole sa warte tej kasy? Chce miec Windowsy (albo MUSI) to warto
                    juz zainwestowac 350 PLN i miec legalny system z mozliwoscia update'ow.
                    • Gość: rezus Re: używany za 700 zł + dodatki do 500 zł IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 02.02.06, 23:57
                      to jest twoje zdanie.
                      moje jest takie ze nie warto (oczywiscie jesli nie trzeba).
                      a co do legalnosci to co z tego ze win bedzie legalny jak inne programy i pliki
                      nie beda legalne.
            • m.gregor Re: używany za 700 zł + dodatki do 500 zł 02.02.06, 23:57
              Posiadanie legalnego systemu wcale nie jest takie trudne. Z jezdzeniem do "Pana
              Mariana" bo ona ma plyte instalacyjna to jakas gigantyczna bzdura. Pewno on ma
              jakas lewa wersje i wgra Ci lewiznę bez aktualizacji (bo niestety lewizny przez
              internet nie zaktualizujesz). Kupujac w sklepie legalny system dostajesz plyte
              instalacyjna + numer licencji. Sama go mozesz sobie zainstalowac (jak potrafisz)
              a jesli kupujesz komputer to w mojej firmie odbierasz go juz z zainstalowanym,
              skonfigurowanym i zaktualizowanym systemem. Nie wiem jak u innych.
              • durny1 Re: używany za 700 zł + dodatki do 500 zł 05.02.06, 17:25
                > Posiadanie legalnego systemu wcale nie jest takie trudne.

A właśnie że jest też miałem legalną płytę tylko że z win 98
                i kiedy chciałem jej użyć okazało się ze
                płyta jest uszkodzona
                i wiecie co tej płyty mi nie wymieniono
                ja już nigdy nie kupię legalnego oprogramowania
                nigdy!!!!!!!!!!!!
        • gobi03 Re: używany za 700 zł + dodatki do 500 zł 02.02.06, 14:29
          > kwota jaką dysponuje za zakup komputera to 3000 złotych.
          No to wszystko robi się łatwe. Proponuję wybrać jakąś przyzwoitą firmę,
          niekoniecznie najtańszą. Wręcz przeciwnie - z moich doswiadczeń wynika, że
          lepiej kupować w dużej firmie, gdzie pracownicy są kompetentni i nie pazerni.
          Właściciel mini-sklepiku wciśnie ci chłam któy ma od roku na półce.

> Monitor najlepszy byłby
          > taki płaski, a na nagrywarce zależy mi również :)
          Ja bym brał LCD 19-calowy, za 1200 zł, a nagrywarkę dowolną - choćby Samsunga.

> słyszałam, że nie opłaca się kupować legalnego windowsa (bo linux odpada - nie
          > wiedziałabym jak się nim posłużyć) ponieważ trzeba potem jeździć z całym
          > komputerem do jakiegoś serwisu żeby sformatować dysk. Czy to prawda? Myślałam,
          Niedawno przy zakupie laptopa mieliśmy tak właśnie - ale w takiej sytuacji
          robisz po prostu obraz twardego dysku na płycie (albo na drugim dysku i
          kopiujesz na płytę). Zdaje się, że oddzielnie płacimy za licencję a oddzielnie
          za nośnik, czy jakoś tak... To rozwiązanie ma tę zaletę, że nie musisz
          instalować wszystkich rozmaitych sterowników po zainstalowaniu Windows: do
          płyty głównej i jej urządzeń, do grafiki, Service Packów; przy tym telefoniczna
          aktywacja...

> że kupowanie legalnego sprzętu jest dobrym pomysłem, ale nie mam zamairu się
          > przewalać z kompem po mieście raz na rok.......
          Po co formatować co roku? Zakłądasz, że dysk będzie się psuł?

> Mam jeszcz pytanie, co ze straym dyskiem i informacjami na nim zapisanymi.
          Stary dysk podłączasz jako drugi, czyli do taśmy z pierwszego sterownika Slave
          albo do taśmy z drugiego sterownika IDE na płycie głównej. (W razie braku
          wtyczki zasilającej na 4 kabelki możesz kupić taki kabelek do zasilania
          rozgałęziający.) Windows sobie z nim poradzi, może aż za dobrze... Warto go
          mieć, choćby po to, aby zaimportować pocztę ze starego e-maila.

> Chodzi głównie o spory folder mp3-jek, kilkaset jpg i takie tam..

Dodam od siebie, że i tak namawiałbym Cię na jakąś życzliwa dystrybucję
          Linuksa, ale taką jakiej używa twój dobry znajomy.
    • Gość: gosia zagubiona Re: ==KUPOWANIE KOMPUTERA== IP: *.osk.pl / *.osk.pl 01.02.06, 18:36
      pożyczyć nagrywarkę?
      ja pierdziele, nigdy tego kompa nie kupie :(:(:(:(:(:(:((:(:(:
      a czy lepiej kupić w sklepie typu Media Markt, czy u kogoś kto składa kompy w
      jakimś małym serwisie?
      czy są jakies dobre firmy produkujące twarde dyski, czy każdy jest taki sam?
      jeszcze pytanie odnośnie programów antywirusowych. Jak je sie kupuje i jakie są
      dobre?
      wiem, że moja wiedza na temat kompów jest żenująca i przepraszym wszytkich
      którzy się załamują nad tym, jednocześnie dziękując za rady :)
      • Gość: rezus Re: ==KUPOWANIE KOMPUTERA== IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 01.02.06, 18:45
        dysk: Western Digital (najlepiej seria Raptor)
        antyvir: Avast (darmowy)
        firewall: Kerio (darmowy) teraz wystepuje chyba pod inna nazwa
    • Gość: gosia zagubiona Re: ==KUPOWANIE KOMPUTERA== IP: *.osk.pl / *.osk.pl 02.02.06, 14:15
      dziękuje za wszystko co napisaliście :)
      jutro jadę do faceta, który ma mi złożyć komputer. teraz jestem troche bardziej
      uświadomiona :)
      dzięki :*
    • Gość: gosia zagubiona Re: ==KUPOWANIE KOMPUTERA== IP: *.osk.pl / *.osk.pl 03.02.06, 14:42
      komputer kupiony :):):):):):):):):):):)
      nie było tak źle. poszłam do "znajomego znajomego" i on prawie, że za rączkę
      porowadził mnie przez te trudne chwile :)
      w niedziele wieczorem będę już miała komp u siebie w domu. Niestety nie pamiętam
      żandych cyferek jakie pan mi zapisał a kartkę oczywiście zostawiłam u niego w
      serwisie :( pamiętam tlyko, że monitor ma 17 cali i kosztuje 900 złotych
      (płaski) że komputer jest taki do domowego użytkowania. Windows zdecydowałam, że
      będzie legalny (XP). Nie zrozumiałam zupełnie co Pan mi mowił na temat antyvira,
      najpierw zaproponował mi jakiegoś za 150 złotych (ale ja teraz używam avasta za
      friko, więc powiedziałam, że dziękuje) i zaproponował że coś tam zainstaluje
      innego. W sumie zapłace 2240 złotych, czyli parestet złotych mniej niż
      planowałam. Pan wszystko zrobi sam, wszytskie dane sam przerzuci ze starego na
      nowy, zainstaluje offica i takie tam :)
      Jestem narazie zadowolona. Zobaczymy jak sie będzie sprawował. PAn z serwisu
      okazał się zresztą wykładowcą na ETI :)
      Mój kolega informatyk z polibudy nastraszył juz mnie, że za dwa lata będą jakieś
      inne kodeki i nie będę mogła filmów oglądać. Co Wy na to?
      Pozdrawiam serdecznie
      • tony100 Re: ==KUPOWANIE KOMPUTERA== 03.02.06, 20:18
        Jak będą nowe kodeki to sobie je sciągniesz z netu.A ten kolo z polibudy to
        nawiedzony jakis jest hehe.
      • krzysztofsf Re: ==KUPOWANIE KOMPUTERA== 03.02.06, 21:50
        Gość portalu: gosia zagubiona napisał(a):

Windows zdecydowałam, ż
        > e
        > będzie legalny (XP).
        Pan wszystko zrobi sam, wszytskie dane sam przerzuci ze starego na
        > nowy, zainstaluje offica i takie tam :)

jak chcesz byc w pelni legalna, to co z tym Office i "takimi tam"?
        Jesli masz licencje (sprawdz, czy nie jest OEM - przypisana do poprzedniego komputera) to w porzadku. Jesli nie - to sam legalny windows (uwaga - pamietaj, ze tez jest obecnie przypisany do komputera - plyty glownej) nie zaaltwia sprawy.
        Jak chcesz byc spokojna i miec licencje, to sprawdz na stronach microsoftu ( o ile sie kwalifikujesz) sprzedaz office po cenach promocyjnych dla uczniow i studentow, lub popros o zainstalowanie bezplatnego Oppen Office.
        • Gość: niktabc@vp.pl Re: ==KUPOWANIE KOMPUTERA== IP: *.toya.net.pl 03.02.06, 23:06
          a open office (www.ux.pl) jest GRATIS!!!
    • Gość: wojt Re: ==KUPOWANIE KOMPUTERA== IP: *.dyn.optonline.net 04.02.06, 02:58
      Czesc, zagubiona ...Kto??? Jezeli od 10! lat uzywasz komputera(a czy na pewno
      nie jest to kalkulator?)i nadal jestes ..blondynka - trafilas w zasadzie
      bezblednie na dobrze znane "Forum Dzieciolow ". Tu jest ponad 90% autorow
      zwanych "blondyni".
      <<..pytania są dosyć prymitywne..<<
      niestety, nie potrafisz ukryc tego kim jestes, poza tym
      <<..biedną kobietką..<<
      jestes wiec wracaj natychmiast do nauki, bo gdy Twojemu tatusiowi poskarze to
      naprawde bedziesz miala powod do niezadowolenia. Baj baj.
      • Gość: gosia zagubiona Re: ==KUPOWANIE KOMPUTERA== IP: *.osk.pl / *.osk.pl 04.02.06, 11:45
        a myślałam, że to kulturalne formum :/ no coż widać zdażają się i wpadki
        komputer ma 10 lat - działa (jak widać) ale jak pewnie przypuszczasz wielu
        rzeczy nie da się na nim zrobić.
        blondi nie jestem :/ nie uczę się, bo studia już skończone (ciekawe na jakim
        poziomie edukacji Ty obecnie się znajdujesz)
        Tatuś nie żyje, więc Twoja ostatnia uwaga wyjątkowo niecelna
        • darekkr1 Re: ==KUPOWANIE KOMPUTERA== 04.02.06, 20:22
          no to jest kulturalne forum, w wiekszoci :) ale mniejszosci tez sa (jak widac
          powyzej). Najlepiej takie wypowiedzi zignorowac.
          Wracajac do tematu czytajac te wypowiedzi studenta politechniki :)
          To on na pewno jest na politechnice? no i na jakim wydziale jeszcze.
          Politechnika to nie jest tylko informatyka :)
          mamy jeszcze wiele innych. Na przyszłosc wysluchaj go ale zadaj pytanie tutaj
          jak na razie jego odpowiedzi wykazuja duzy poziom ignorancji :D
          Ostatnie zdanie z kodekami jest wyjatkowe po prostu :)
          Uwaga bedzie ekspresowy wykladzik :D
          Kodek to takie cos co ma 2 cele:
          ma pozwolic zakodowac film do okreslonego formatu
          czyli zapisac film (np z kamery cyfrowej w jakims divx w pliku avi)
          i pozwolic go odkodowac czyli po prostu obejrzec na komputerze.
          Jak wyjdzie jakis nowa metoda kompresji to, o ile twoj kompuetr bedzie
          wystarczajaco szybko, wystarczy zainstalowac odpowiedni codek wlasnie aby film
          dalo sie obejrzec.
          Acha tutaj byly pewne uproszczenia ale w skrocie to tak dziala :)
    • Gość: PPP Re: ==KUPOWANIE KOMPUTERA== IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.06, 21:09
      zapraszam cię kochana kobitko do firmy Millenium po zakup kompa tam wszystkiego
      się dowiesz co będziesz chciała nawet przeżucoł ci dokumenty z starego dysku
      • m.gregor Re: ==KUPOWANIE KOMPUTERA== 04.02.06, 21:48
        Jak wszyscy w tej Twojej "firmie" maja takie wyksztalcenie jak Ty to ja bym sie
        bal tam kupic spinacze a co dopiero komputer...
        • Gość: gosia zagubiona Re: ==KUPOWANIE KOMPUTERA== IP: *.osk.pl / *.osk.pl 05.02.06, 16:17
          w jakiej firmie?
          o 18.30 przychodzi pan z komputerem :)))))))))))))
          • Gość: rezus Re: ==KUPOWANIE KOMPUTERA== IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 05.02.06, 17:34
            to o 18:31 napisz co pan oferuje i za ile to Ci ocenimy.
          • m.gregor Re: ==KUPOWANIE KOMPUTERA== 05.02.06, 21:52
            To daj znac jak poszlo...

Jest 21:50 i Malgorzata sie nie odezwala. Znaczy sie nie ma internetu/komputer
            nie dziala bo sie zepsul/pan przywiozl juz zepsuty/pan nie przyjechal bo pies mu
            zjadl procesor dla Malgorzaty*

*niepotrzebne skreslic
            • Gość: gosia zagubiona Re: ==KUPOWANIE KOMPUTERA== IP: *.osk.pl / *.osk.pl 06.02.06, 09:56
              gosia zagubiona ma teraz dwa komutery w domu. Stary i nowy. Na starym jest
              internet na nowym jeszcze nie (bo jest w innym pokoju a tam jeszcze nie ma
              kabelka- będzie jutro :) )
              Nowy komputer jest śliczny :) Wiem juz że ma 70 GB miejsca na dysku. Generalnie
              to jest napisene, że jest to :
              Intel (R) Celeron (R) CPU 2.40 GHz, 2.42 GHZ, 504 MB RAM
              pan powiedział, że dla mnie wystarczy
              ma nagrywarkę DVD, zainstalowane NERO, Open Office, Windows XP, antyvirusowe
              programy, plus pare innych programów w stylu irfanviev etc.
              monitor plaski 17 cali
              ma wejścia USB
              wczoraj oglądałam na nim flim i nie mam żadnych zastrzeżeń
              zaplaciłam 2240 złotych
              co Wy na to??
              m. gregor buziak dla Ciebie :* ;)
              • Gość: gosia zagubiona Re: ==KUPOWANIE KOMPUTERA== IP: *.osk.pl / *.osk.pl 06.02.06, 18:28
                dodam jeszcze, że pan powiedział o starym kompie, że mogę go sprzedać jedynie
                jakiemuś artyście, który go wykorzysta do jakiejś instalacji (drukarkę wycenił
                na 5 złotych :) )
                m.gregor żyjesz?? :)
              • Gość: s Re: ==KUPOWANIE KOMPUTERA== IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.06, 20:32
                To jest komputer o standardzie sprzed 3 lat. Będzie się wieszał przy ściąganiu
                filmów i jednoczesnym wykonywaniu innych operacji. Jeśli ściągasz dużo muzyki i
                filmów, to będziesz musiała często zgrywać je na DVD. Jaką ci wcisnęli
                nagrywarkę?
                • krzysztofsf Re: ==KUPOWANIE KOMPUTERA== 06.02.06, 21:18
                  Gość portalu: s napisał(a):

> To jest komputer o standardzie sprzed 3 lat.
                  Owszem, ale jesli nie gra, to za ta cene, z legalnym windowsem (czy na komputerze jest naklejka oraz czy jest oryginalny nosnik oraz faktura z wymienionym w niej windows jako pozycja sprzedana?) i nawet niskiej jakosci panelem zakup wydaje mi sie korzystny.
                  • m.gregor Re: ==KUPOWANIE KOMPUTERA== 06.02.06, 23:05
                    I dobrze Ci sie wydaje. I wcale nie jest to standard sprzed 3 lat bo standardem
                    wtedy byl jakis Cel. 1.6 GHz, 256 MB RAM i dysk 40 GB.

m.gregor zyje tylko byl w pracy :-)
                    No wlasnie mialem tez zapytac o te Windowsy. Czy na obudowie komputera jest
                    naklejka licencyjna? Dostalas zielona ksiazeczke i plyte z hologramem? A co z
                    tymi programami antywirusowymi? Powinien byc jeden i jesli jest to Norton
                    AntiVirus/Panda/Kaspersky/NOD32 to powinnas tez do nich dostac oryginalne plyty
                    instalacyjne + licencje (w przypadku np. NOD32). Jesli ich nie ma to niestety
                    ktos tu kogos robi w jajo czyli sprzedaje Ci lewizne.
                    • Gość: gosia zagubiona Re: ==KUPOWANIE KOMPUTERA== IP: *.osk.pl / *.osk.pl 07.02.06, 11:21
                      wszystkie naklejki, płytki (w opakowaniach), książeczki i nawet fakture dostałam
                      od Pana. Troche sie zmartwiłam tym standardem sprzed 3 lat, ale pan pytał się
                      mnie czy gram w jakieś wymyślne gry (nie gram w nic :)) i powiedział, że to mi
                      wystarczy.
                      m.gregor pozdorwienia dla Ciebie :*
                      • Gość: polokokt Re: ==KUPOWANIE KOMPUTERA== IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.02.06, 12:47
                        czyli kupilas dokladnie to co bylo Ci potrzebne :)
    • Gość: gosia zagubiona Re: ==KUPOWANIE KOMPUTERA== IP: *.osk.pl / *.osk.pl 07.02.06, 16:18
      tara tara tara
      pisze do Was z mojego nowiutkiego kompa :)
      wiem, ze to nic nadzwyczajengo, ale siedze na necie, słucham muzyki, ściągam
      sobie filmy i mam włączone gg jednocześnie. Do tej pory to było niemożliwe :)
      wszystkie stronki ładują sie bardzo szybko, nic się nie wiesza 0 co za radocha :)
      monitor jest rewelacyjny, no ze starym to nie ma porównania :)
      w poniedziałek pan od kompa weźmie mój stray dysk do siebie i go odwirusuje oraz
      przegra mi wszystkie moje dane na płytki to sobie je wgram na nowego.
      Przyszedł dziś kolejny pan, tym razem od internetu, żeby kabel przeciagnąć do
      drugiego pokoju i zainstalował mi program oDC, który ma podobno szybciej ściągać
      filmy i muzykę. Ten pan to był baardzo zabawny, bo powiedział że na moim kmpie
      jest juz internet (ciekawe jak? jest u mnie od niedzieli) W końcu stwierdził, że
      to jakiś haker buszuje bo naszej sieci osiedlowej (ciekawe jak? komp nie jest
      przecież podłączony) coś mi to pachnie jakąś ściemą. A co Wy na to? :)
      jakoś nie mogę sie z tym forum rozstać :))))))))
      m.gregor :*
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka