zerka_w 02.02.06, 14:33 Mam pytanko Takie jak w temacie Mianowicie czy można doładowywać baterie w ipodzie? Czy trzeba go ładować na fulla tak jak telefon komórkowy ? Link Zgłoś Obserwuj wątek
manonthemon Re: Doładowywanie ipoda 02.02.06, 15:12 można doładowywać nie powinno się wyładowywać do zera Link Zgłoś
selmanesta Re: Doładowywanie ipoda 02.02.06, 16:02 a skad takie info? ja zawsze rozładowuje do zera i laduje na full-bateria trzyma wtedy z tydzien czasu przy naprawde duzej ilosci odsluchiwanej muzyki Link Zgłoś
skanski1 Re: Doładowywanie ipoda 02.02.06, 19:45 Przedmówca ma rację. Absolutnie nie można doprowadzić do sytuacji, w której bateria zostanie całkowicie rozładowana. Skąd takie info? Kiedyś rozmawiałem na ten temat ze sprzedawcą w sklepie Apple we Wrocławiu i on przestrzegł mnie przed takim działaniem. Po prostu, bateria w ten sposób traci na pojemności. Doładowywać można naturalnie. Takie działanie nie zabija akumulatora. Link Zgłoś
manonthemon Re: Doładowywanie ipoda 02.02.06, 21:10 Ipod tak naprawde nigdy sie nie wyłącza tylko prxzechodzi w stan głębokiego uśpienia. NIby jest wyłączaony ale w środku coś tam tyka. Jak go rozładujesz do zera to zamierają mu funcke życioe, dysk się nie kręci i to jest dla niego podobno nie zdrowe. Info mam z oficjalnych storn apple, z ilounge i wielu innych tego typu Link Zgłoś
niesluchowski Re: Doładowywanie ipoda 03.02.06, 00:44 Witam, jeśli można chciałem dorzucić swoje trzy grosze moim zdaniem jedna i druga strona ma trochę racji, ponieważ z jednej strony rozładowanie całkowite grozi pozbawieniem resztek zapasów energii, która służy do potrzymania pamięci (aczkolwiek wątpię by był tam rodzaj dysku twardego w rodzaju nośnika magnetycznego wiem rozbierałem go) a z drugiej strony ciągle doładowywanie baterii dąży do tak zwanego efektu pamięciowego, czyli skrócenia żywotności akumulatora. Zrób tak doładowuj iPod ile razy chcesz, ale raz w miesiącu wyładuj go do czasu aż się wyłączy przeprowadzisz wtedy tak zwane formatowanie akumulatora nie bój się ze stracisz zapisanych na nim informacji gdyż swój zapas energii mierzy sam iPod wiec nie pozwoli ci on na całkowite jego rozładowanie nic więcej J pozdrawiam Link Zgłoś