13.12.02, 18:19
Mam pytanko: co oznacza podczas ściagania za pomocą Kazaa MD "My
participation level"?
Obserwuj wątek
    • franzmaurer Re: Kazaa 13.12.02, 20:50
      yennzfiolkowymioczami napisała:

> Mam pytanko: co oznacza podczas ściagania za pomocą Kazaa MD "My
      > participation level"?

Jest to w pewnym stopniu miernik tego czy jestes stupid leecher'em czyli glupia
      pijawką ktora ustawia upload np na 64 albo 128 i max dwa connections mimo ze
      siedzisz na laczu 2 MBit mozesz sciagac/wysylac znacznie wiecej czy jestes
      altruistą i dajesz np. 10 rownoczesnych polączeń 'od siebie' i nielimitowany
      transfer :)) Stosunek download/upload jest wyrazany w okresleniach
      Low/Medium/Guru - podobno nowy engine Kazaa 2.0.2 daje preferencje w
      wyszukiwaniu i laczeniu userow tym ktorzy wiecej udostepniaja.
      • iktor Re: Kazaa 04.01.03, 00:10
        Jest to (dziwnie wyliczany) stosunek tego ile zciągnąłeś do tego ile od ciebie
        ściągneli inni.
        Jeśli jest równy 0 to znaczy że ty ciągniesz a od ciebie nie ciągną albo ciągną
        stosunkowo mało (bez głupich skojarzeń)
        Jeśli udostępnisz więcej plików więcej ludzi od będzie od ciebie ciągnąć i
        wskaźnik powoli będzie wzrastał
        Low 0-49
        medium 50 do niewiem bo więcej jak 60 nie miałem ale chyba do 100

Z tego co wiem im wyższy wskaźnik tym masz wyższy priorytet w ściąganiu od
        innych czy coś takiego
        • postac Re: Kazaa 10.01.03, 20:08
          iktor napisał:

> Jest to (dziwnie wyliczany) stosunek tego ile zciągnąłeś do tego ile od
          ciebie
          > ściągneli inni.
          > Jeśli jest równy 0 to znaczy że ty ciągniesz a od ciebie nie ciągną albo
          ciągną
          >
          > stosunkowo mało (bez głupich skojarzeń)
          > Jeśli udostępnisz więcej plików więcej ludzi od będzie od ciebie ciągnąć i
          > wskaźnik powoli będzie wzrastał
          > Low 0-49
          > medium 50 do niewiem bo więcej jak 60 nie miałem ale chyba do 100
          >
          > Z tego co wiem im wyższy wskaźnik tym masz wyższy priorytet w ściąganiu od
          > innych czy coś takiego

Miales chyba 2 z matmy? :)
          Powiedzmy, ze:
          x-ilosc sciagnieta przez naszego bohatera
          y-ilos udostepniona (sciagnieta przez innych)

Jesli Participation Level wg Ciebie jest ilorazem x i y czyli x/y to wartosc
          zero oznacza, ze kolega nasz nic nie sciagnal (pamietasz, ze przez 0 sie nie
          dzieli?) natomiast sciagneli od niego chocby jeden plik. Chyba, ze kolega nasz
          sciagnal duzo plikow ale to oznacza, ze ilosc udostepnionych plikow dazy do
          nieskonczonosci, ale to tak na marginesie :)
          Participation level mierzy ilosc udostepnionych plikow i ilosc otwartych
          transferow na zewnatrz. Im wiecej plikow udostepnisz i pozwolisz je sciagac to
          PL bedzie wiekszy
          Pzdr
    • kefir001 Participation Level 02.04.03, 22:10
      'Participation Level' czyli udział w sieci pobierań określa proporcje plików udostępnionych (pobranych od nas) i pobranych przez nas od innych użytkowników KaZaA. Im wyższy jest ten wskaźnik tym lepiej dla nas. Dlaczego? Ano dlatego, ze wskaźnik ten decyduje o tym jakie miejsce dostaniemy w kolejce do kogoś po wyszukany przez nas plik. Krotko mówiąc - im wyższy wskaźnik 'participation level' tym szybciej pobierzemy jakiś plik. I najlepiej nie wyrzucać od razu wszystkiego z 'My shared folder' tylko podzielić się tym co mamy z innymi.
      Swoja pozycję możemy tez poprawić biorąc udział w ocenianiu 'integrity rating' czyli dawaniu komuś oceny za jakość pliku i szybkość transferu.
      Wskaźnik ten pojawił się dopiero w wersji 2.0 - A oto poziomy tego wskaźnika:
      - Low 0-100
      - High 100-200
      - Guru 200-500
      - Deity 500-1000
      - Supreme Being 1000
      Natychmiast jednak powstało sporo dodatków oszukujących 'Participation Level' a np. KaZaA Lite 2.0.2 (K++) ma ten wskaźnik ustawiony automatycznie na 1000 czyli wartość maksymalną.
      .
      Informację zaczerpnięto z members.lycos.co.uk/kefir001/
      .
      ------------
      .
      Wskażnik ten wylicza się ze wzoru:
      Ilość plików pobranych od nas - uploads(w megabajtach) dzielimy przez ilość plków pobranych przez nas - downloads (w megabajtach). To wszystko mnożymy przez 100
      .
      Informację zaczerpnięto z www.kazaa.com/us/help/glossary/participation_ratio.htm

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka