Dodaj do ulubionych

dzienniczek praktyk

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.04.06, 09:29
hej, muszę wypełnić dzienniczek praktyk (zaoczne studium informatyczne).
Praktyki te odbywałam w Urzędzie Miasta i Gminy, więc nie mogę wpisać
typowych czynności jak wgrywanie systemu czy coś takiego. To powinny być
raczej proste rzeczy jak wprowadzanie inf do bazy danych itp., może ktoś ma
jakieś pomysły albo wypełniał już taki dzienniczek i jest skłonny mi pomóc-
będe b. wdzięczna
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • user0001 Re: dzienniczek praktyk 24.04.06, 09:44
      agaaa, kto Tobie naopowiadał, że informatyk zajmuje się wprowadzaniem informacji
      do bazy danych? Od tego są referenci... Jeżeli informatyk wprowadza informacje
      do bazy danych, to zwykle są to dane nowych operatorów, lub informacje związane
      bezpośrednio z systemem informatycznym (wprowadzenie nowego sprzętu
      komputerowego do systemu, dzienniki napraw i przeglądów okresowych sprzętu
      komputerowego...)

Informatyk to osoba która zajmuje się stworzeniem takiego systemu
      informatycznego, utrzymaniem go w ruchu i zabezpieczeniem przed skutkami zdarzeń
      losowych lub agresji.
      • Gość: Fred Re: dzienniczek praktyk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.04.06, 14:57
        ale przeciez niewykluczone ze na zaoczyn studium informatyki ucza informatykow
        jak wprowadzac zwykle dane do bazy a nie jak stworzyc i administrowac system....
        Pozdrawiam
        • Gość: agaaa Re: dzienniczek praktyk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.04.06, 17:22
          dziękuje bardzo:)
          bo u nas jest raczej niski poziom na tym studium i nie mieliśmy bezpośrednio
          styczności z naprawami komputerów, wgrywaniem systemu ani nawet wkładaniem
          pamięci , kart graficznych itp. (baaa my nawet do środka komputera nie
          zaglądaliśmy). Dlatego dziwne by było gdybym w tym dzienniczku napisała że
          przeinstalowywałam system itp.
          • Gość: niktabc@vp.pl Re: dzienniczek praktyk IP: *.toya.net.pl 24.04.06, 19:24
            to znaczy ze ktoś NIE SPEŁNIA PROGRAMU - bo instalacja systemu jest raczej
            podstawową czynnością (łatwą) dla informatyka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka